Jump to content


Тенис маратонът приключи щастливо за Иснър


Препоръчани коментари

Американдкият гигант Джон Иснър от САЩ спечели историческия петсетов мач срещу Никола Маю от Франция от първия кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис - Wimbledon, който продължи в рамките на три календарни дни.

 

Поставеният под номер 23, 206 сантиметров Иснър спечели с 6:4, 3:6, 6:7(7), 7:6(3), 70:68 след общо 11 часа и 5 минути игра.

 

Двубоят се доигра днес, след като снощи беше прекъснат при 59:59 в петия сет заради настъпилата тъмнина.

 

Днешното доиграване продължи малко повече от час и в крайна сметка Иснър се възползва от първия шанс за пробив и мачбол, реализирайки го с прецизен минаващ удар на мрежата.

 

Това беше най-дългият мач в историята на тениса, в който бяха изиграни общо 183 гейма. Предишният шампион по времетраене беше от 2004 година, когато на Ролан Гарос французинът Фабрис Санторо надигра сънародника си Арно Клемон с 3:2 (6:4, 6:3, 6:7, 3:7, 16:14) за 6:35 часа.

 

Иснър пласира рекордните за една среща 112 аса, с девет повече от съперника си.

 

Двамата разиграха общо 980 точки, като любопитното е, че Маю спечели повече от тях - 502, но това не беше достатъчно. Французинът излезе 155 пъти на мрежата в двубоя и завърши успешно 111 от атаките си.

 

Иснър пък спечели 97 точки на мрежата от 144 опита. Американецът направи и 246 печеливши удара, с два повече от френския си съперник.

 

"Малко съм уморен, но когато играеш такъв мач при такава атмосфера тази умора не се чувства. Публиката беше фантастична. Маю се показа като истински боец. Исках и двамата да бъдем победители. За мен беше чест да играя срещу него. Пожелавам му всичко най-добро", заяви Иснър, който във втория кръг ще играе срещу холандеца Тимо Де Бакер.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...