Jump to content

Централноазиатска музика

Препоръчани коментари

преди 58 минути, asylum каза:

Както Криминал много правилно раздели езиците, отделно има и дари, и фарси, които са много сходни - и на двата мога да чета, защото ползват арабските букви. Таджикският е сходен, но с друго писмо. В Афганистан се говори и пущу. 

За узбекския правилно отбеляза - и аз го разбирам покрай турския, но не напълно, а и не съм се задълбочавал да слушам много. Повечето думи са същите, като някои гласни са сменени просто. Но турският е много по-модернизиран и оттам са разликите. Азерите говорят почти същия език. Казашкият нищо общо, обаче. 

Мисля, че само монголците ще запазят кирилицата. Но те са си направо далечна Азия. 

Време е за музика и любимата ми узбекска песен, която всъщност е кавър на ацерски хит :D

Че Азербайджан не е ли като Македония за България? Или Молдова за Румъния. Монголска песен:

Бадаг 1: Далайн түрлэг татраад Харанхуйд намуухан аядуухан цагаар Гэнэтхэн л бороо шаагин орж Дусал бүр нь усанд шумбан бууж Эргэлдэн эргэлдэн бүжиглэн буух юм Тэврэлдэн эргэлдэх борооны хөг аялгуу Далайн гүнд хүрэхэд Дахилт: Тэндээс хэн нэгэн  Дуулах сонсогдоно Тэгээд бүжиглэхэд Давалгаа хуйларч Дотогшоо дуудах мэт Бадаг 2: Тэнгисийн цэнхэр булан Нойрмоглон нозоорон нойрсох цагаар Гэнэтхэн л бороо шаагин орж Шүхэр барих хэн ч тэнд байсангүй Эргэлдэн эргэлдэн бүжиглэн буух юм Тэврэлдэн эргэлдэх борооны хөг аялгуу Тэнгисийн гүнд хүрхэд Дахилт: Тэндээс хэн нэгэн  Дуулах сонсогдоно Тэгээд бүжиглэхэд Давалгаа хуйларч Дотогшоо дуудах мэт

Сподели в други сайтове

преди 10 минути, meleto каза:

Че Азербайджан не е ли като Македония за България? Или Молдова за Румъния. Монголска песен:

Бадаг 1: Далайн түрлэг татраад Харанхуйд намуухан аядуухан цагаар Гэнэтхэн л бороо шаагин орж Дусал бүр нь усанд шумбан бууж Эргэлдэн эргэлдэн бүжиглэн буух юм Тэврэлдэн эргэлдэх борооны хөг аялгуу Далайн гүнд хүрэхэд Дахилт: Тэндээс хэн нэгэн  Дуулах сонсогдоно Тэгээд бүжиглэхэд Давалгаа хуйларч Дотогшоо дуудах мэт Бадаг 2: Тэнгисийн цэнхэр булан Нойрмоглон нозоорон нойрсох цагаар Гэнэтхэн л бороо шаагин орж Шүхэр барих хэн ч тэнд байсангүй Эргэлдэн эргэлдэн бүжиглэн буух юм Тэврэлдэн эргэлдэх борооны хөг аялгуу Тэнгисийн гүнд хүрхэд Дахилт: Тэндээс хэн нэгэн  Дуулах сонсогдоно Тэгээд бүжиглэхэд Давалгаа хуйларч Дотогшоо дуудах мэт

омг това е наистина яко и модерно! не очаквах

Сподели в други сайтове

преди 1 час , meleto каза:

Че те половината букви се произнасят различно, чета, слушам и съвсем други звуци чувам :D

Сподели в други сайтове

преди 3 часа , asylum каза:

Че те половината букви се произнасят различно, чета, слушам и съвсем други звуци чувам :D

Те и в аварския Г го четат като някво Х ама по-тихо някак си, те тия народи си имат и по 3 букви дето звучат като Х, и на арабски май е така, просто тия дето пишат на кирилица ги сменят със "г" и "ґ"

Сподели в други сайтове

преди 6 часа , Kriminal каза:

омг това е наистина яко и модерно! не очаквах

Повечето монголски неща са модерни.

ТОва им е трендинг в момента

Сподели в други сайтове

преди 8 часа , asylum каза:

Мисля, че само монголците ще запазят кирилицата. Но те са си направо далечна Азия. 

Не, наскоро обявиха, че ще се върнат към традиционното си писмо, което е разбираемо. Но от кирилица на латиница не виждам смисъл след като и двете са еднакво чужди на тези азиатски езици.

Сподели в други сайтове

преди 11 часа , Kriminal каза:

Те и в аварския Г го четат като някво Х ама по-тихо някак си, те тия народи си имат и по 3 букви дето звучат като Х, и на арабски май е така, просто тия дето пишат на кирилица ги сменят със "г" и "ґ"

Да, в арабския има 3 х-та. Не знам руски, но когато бях там за малко, ми направи впечатление, че много думи, които при нас се пишат с Х, при тях са с Г, например Хавай-Гавай, та нищо чудно. Не знам как се произнася на руски, обаче - забелязах го в магазин :D

Време е за музика

Зулайхо е окрала Бангър бангър на Гюлшен :D

преди 10 часа , DarkChild каза:

Не, наскоро обявиха, че ще се върнат към традиционното си писмо, което е разбираемо. Но от кирилица на латиница не виждам смисъл след като и двете са еднакво чужди на тези азиатски езици.

Радвам се за тях! Мен ме кефи писмото на арменците. Жалко, че ме мързи да го науча. 

Сподели в други сайтове

преди 8 часа , asylum каза:

Да, в арабския има 3 х-та. Не знам руски, но когато бях там за малко, ми направи впечатление, че много думи, които при нас се пишат с Х, при тях са с Г, например Хавай-Гавай, та нищо чудно. Не знам как се произнася на руски, обаче - забелязах го в магазин :D

Радвам се за тях! Мен ме кефи писмото на арменците. Жалко, че ме мързи да го науча. 

1. Г си е Г на руски. Да, много думи с Х на други езици са с Г на руски. На украински Г се чете като гърлено Х, обаче.

2. Ти много азбуки знаеш май.

Сподели в други сайтове

преди 23 минути, DarkChild каза:

2. Ти много азбуки знаеш май.

Е, 3 - кирилица, латиница и арабските букви, та мога да чета и на фарси и урду. Толкоз. Хинди, китайски, арменски, грузински и други едва ли ще науча в тоя живот. :D

Време е за музика! Хайде на червените ябълки и 17-годишните!

Сподели в други сайтове

Кефи ме как не спират да правят дълги песни, а наще балканци биха пуснали и 30-секундна песен ся

Сподели в други сайтове

преди 16 минути, Kriminal каза:

Кефи ме как не спират да правят дълги песни, а наще балканци биха пуснали и 30-секундна песен ся

Те отдавна правят машъпи, според мен Софка се е вдъхновила за Кифла фафла от това

Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Kriminal каза:

Обичате ли ЕЛЕКТРО?

image.png.b7d4ab0aa8e9a11ba2b422a7de8c0837.png

Не, класици сме.

Тв версия на тоталния хит на Шахло, на когото се кефехме преди година от концерт.

И още една китка

Сподели в други сайтове

преди 6 минути, asylum каза:

Не, класици сме.

Тв версия на тоталния хит на Шахло, на когото се кефехме преди година от концерт.

Продукцията е на световно ниво!

Слушайте новия хит на любимката ми и няква от Узбекистан Озода

Сподели в други сайтове

преди 11 часа , Kriminal каза:

Продукцията е на световно ниво!

Слушайте новия хит на любимката ми и няква от Узбекистан Озода

Е, това е световно ниво! И много по-високо от нашето, със сигурност! Супер аранжимент и хитов припев. Тая с каскета мяза на Ваня Шефката-Богинята.

Сподели в други сайтове

• 2 months later...
  • 2 months later...
  • 5 months later...
От 17.01.2022 г. от 4:48, Kriminal каза:

@asylum ЗулайКхо с арабов хит!

Точно оня ден зарибявах тука хора със Зулайкхо, Севинч и Шахло!

Коментирай, че от завист са сменили музиката на този хитов клип!

Сподели в други сайтове

преди 1 час , asylum каза:

Точно оня ден зарибявах тука хора със Зулайкхо, Севинч и Шахло!

Коментирай, че от завист са сменили музиката на този хитов клип!

Нимоаа

Ама поне е в ОДНОКЛАСССССНЬ|КИ классное видео класссний клип точикистон аварский хит советски союз новъй хит 1 миллион виевс ШАХ,ЛО ДАВЛАТОВА Подпишется на канал👄

https://ok.ru/video/1668042658223

Сподели в други сайтове

Спомняш ли си @asylum как се запознахме? Точно на този светски ивент, ти беше в първия ред и ме снимаше с телефона как изпълнявам НА ЖИВО новия си хит "Бачаи Кур Гани", даже си на първата секунда в клипа!

Сподели в други сайтове

• 3 weeks later...

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

• Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
  • Create New...