Jump to content

Danatada

Ram@News
  • Коментари

    4091
  • Регистриран

  • Последно посещение

Коментари публикувано от Danatada

  1. преди 2 часа , FikLena каза:

    МАЙ МЕСЕЦ ЩЕ ИМА НОВИ ИЗБОРИ!!! ДА СЕ ГОТВИМ ПОДОБАВАЩО.!!!!!

    И аз съм на същото мнение, това го бях казала при посещението пред изборната комисия на последните избори, ще се видим напролет, натам отиват нещата, избори до дупка, смяна на играчи, докато не се напълни парламента с множество партии . Чакаме да падне мораториума и следва поредното "увеличение" ... .

    Цел, който оцелее, оцелее, много грубозвучи, но така изглеждат нещата на двата фронта, но всеки е прав за себе си в дадената ситуация, в която се намира .

    С уважение: Пепи

  2. Явно след като му е гласувано доверие, има основание да упражнява правата си спрямо нарушители и по свое усмотрение . Давам му зелена светлина . Трябва да има ред и диктатура, но не крайно, граничеща с демокрацията в правилният смисъл на думата . :)

     

    С уважение : Пепи

    • Like 1
    • Haha 1
    • Dislike 1
  3. Всичко е почти ясно преди крайният резултат от втори тур на президентските избори, които ще се проведат на 21.11.2021 година, господин Радев ще спечели . Народът е обезверен, ниска избирателна активност, избори до дупка, напролет отново и още повече партии и още по-ниска и по-ниска активност сред населението във всякакъв аспект, след вдигането на цените на всички стоки и услуги, уж заради вируса, а всичко е заради решението на големите - съвета на Г20 , скритото зло за човечеството, безработицата, гладът, по-страшни от вирусът и всички видове болести съществували до момента .

    С уважение: Пепи

    • Like 1
  4. @Fast

    • Обективност (1)
    • Отзивчивост (2)
    • Активност (2)
    • Негативни точки: (0)

    @pechenko

    • Обективност (1)
    • Отзивчивост (2)
    • Активност (2)
    • Негативни точки: (0)

    @Stela

    • Обективност (2)
    • Отзивчивост (2)
    • Активност (1)
    • Негативни точки: (0)

    @FikLena

    • Обективност (2)
    • Отзивчивост (1)
    • Активност (2)
    • Негативни точки: (0)

    @omline

    • Обективност (2)
    • Отзивчивост (1)
    • Активност (2)
    • Негативни точки: (0)

    @THE IIconic

    • Обективност (2)
    • Отзивчивост (1)
    • Активност (2)
    • Негативни точки: (0)

    Оценките не ми харесват, които дадох, но нямаме право да даваме отлични оценки по определените критерии, като не искам да засягам никоя личност от кандидатите . :)

    Успех на престрашилите се да се нагърбят с не леката задача да са мини Шефове на потребтелите, което е голяма отговорност и все на някой си крив накрая . :)

    Браво на Мелето за предоставеният шанс и даде право отново на хора да се изявят какво могат във виртуалното пространство за пореден път .

    С уважение: Пепи

    • Like 4
    • Thanks 1
  5. Логичен е въпросът, но трудно може да се реализира с ефектнивни и ефикасни кадри на кандидати спрямо дадената позиция . Всеки глас е ценен, но не за да се осъществи дадено его или да се навреди на трета страна с предоставени права на съответният субект .

    Не виждам никакъв смисъл да се ограничават по никакъв начин мандатите на даден кандидат след като той си върши отговорно работата, вярно е че всеки си има своите силни и слаби страни, но реално идеални хора няма . Може да има много кандидати за дадената позиция, но да нямат съответните качества . Може много да са с превес за да има ограничение, но дали ще има достатъчно нови качествени кадри, независимо от желаещите към даден момент, а тези които реално могат да изпълняват задълженията си да бъдат дискриминирани спрямо броят мандатите, които като краен брой например е 5 .

    Като си върши коректно работата, няма значение на броят последователни мандата .

    Демокрация е все пак .

     

    С уважение: Пепи

    • Like 3
    • Love 1
  6. С носталгия към случилото се изказвам безкрайна благодарност към momo за голямото добро сърце, което притежава за да съхрани това, което е в момента форума, като съвкупност от различни субекти с различни характери, поклон голям за всичко сторено, както и благодарност към всички влизащи към днешна дата във форума . Много успехи към meleto за не леката задача да продължи да развива форума заедно с потребителите, защото както се казва, форум без потребители е като къща без хора, за което се надяваме минимум още толкова да просъществува форума, колкото е просъществувал до момента, включително прехода от старият към новият форум .

     

    Всички да са здрави, щастливи и много добри .

     

     

    С уважение : Пепи

    • Love 1
  7. Добър вечер на всички . :)

     

    За анкетата гласувах с "НЕ" .

     

    Причината явно да се създаде тази тема и да има съответно такъв голям потребителски интерес към нея, очевидно е че има проблем, големи противоречия, пристрастия, безпристрастия, жажда за "власт" у някои, други не толкова, няма угодия в тази "сиромашия", както се казва, но и няма как да изпъкне и да се каже реално кой е потенциален и отговарящ на съответните критерии за съответната позиция, субект . Но винаги трябва да се даде шанс и да не се изключва и най-лошата кандидатура дори, не се знае от къде може да изгрее слънцето .

     

    Всяко наказание си има причина и естествено, който се труди е неудобен и греши съответно, но няма хора без грешки, именно от тях се учим и се дава не веднъж шанс за коригиране на грешните стъпки на потърпевшият . Всеки провал, както се казва е повод за ново начало, човек не трябва да се отказва .

     

    Приятелите са най-удобните предатели .

     

    Като инициатор на темата, може да се предоставят права по преценка с изпитателен срок на създателят й .

     

     

    С уважение : Пепи

  8. Изключително рядко се включвам да коментирам който и каквото и да било, но истината си е истина, казана от автора на темата .

     

    Все по-рядко нещо може да те грабне от първото слушане, да ти затрепни тялото и да те "зареди" с енергия за танци и да ти достави душевна удовлетвореност от дадено изпълнение .

    Явно е дошъл момент на пренасищане и изчерпаност от страна на творците и изпълнителите .

     

     

    С уважение: Пепи

    • Like 1
  9. orWZL0j.png

    Търсената от Вас страница е с неразрешено съдържание и достъпът Ви до нея е ограничен.

    За повече информация проверете на:
    Държавна Комисия по Хазарта -
    www.dkh.minfin.bg
  10. DTMY50p.jpg

    Василис Стефанакос е бил разстрелян с 20 куршума в квартал на Атина

    Показна екзекуция на престъпен бос. Убиха сочения за глава на мафията в Гърция Василис Стефанакос. Той е бил разстрелян с 20 куршума в квартал на Атина пред офисите на компанията му.

    Около 19.00 ч. двама мъже с мотор стреляли по автомобила му с автомат Калашников, след което избягали. Районът е отцепен от огромен брой полицаи.

    Василис Стефанакос излязъл от затвора преди година и половина след като лежа там 9 години.

    Осъждан е за убийство, за бягство от затвора и контрабанда.


  11. Намериха човешки скелет в плевня във видинско

    VGXBEsM.jpg
    Източник: Thinkstock/Guliver

    Жена намери човешки скелет в плевня в имот в село Арчар във видинската община Димово. Тя се натъкнала на зловещата находка вчера следобед, информира DarikNews.bg.

    Отзовалите се на място полицаи установили, че скелетът е човешки и транспортирали останките до съдебна медицина. Съдебният лекар не установил следи от насилие, става ясно от съобщение на МВР.

    Пред Агенция „Фокус“ кметът на селото Венелин Атанасов изрази предположение, че

    скелетът вероятно е на собственика на имота,

    който по думите му изчезнал преди десет години. Тогава всички в селото помислили, че 60-годишният човек отишъл при роднини в столицата, за да се лекува. В София живеели внуците му.

    Според кмета на Арчар жената, която е отишла в къщата в селото, е търсила дърва за огрев и така е открила човешките останки.


    Източник: DarikNews.bg Редактор: Надежда Неменски
  12. Какво се променя за шофьорите през 2018 г.

    Нови правила за шофьорите и управляваните от тях автомобили влизат в сила през тази година

    HqH5YVu.jpg
    Източник: Thinkstock/Guliver

    През 2018 г. ще влязат в сила някои нови правила за шофьорите и управляваните от тях автомобили. Освен измененията в Закона за движение по пътищата през миналата година бяха гласувани и други съществени изменения, които трябва да започнат да действат през Новата година.

    Една от най-важните промени се отнася до

    застраховките „Гражданска отговорност“,

    напомнят от Съюза на българските автомобилисти (СБА). Те ще се определят индивидуално за всеки водач на база на нарушенията, които е правил на пътя и които фигурират в личното му шофьорско досие. Уверенията на Комисията по финансов надзор са, че автомобилистите без нарушения ще плащат по-ниска цена от тази, която плащат сега. До 200% по-скъпа пък може да струва „Гражданската отговорност“ на най-недисциплинираните водачи – тези с много регистрирани нарушения и издадени наказателни постановления.

    Финално: Без катализатор и добри спирачки - без номера

    Нови правила за регистрация на колите

    Това ще важи в пълна сила, ако в досието си тези шофьори са били санкционирани за висока скорост, тъй като това е една от сигурните предпоставки за катастрофи и инциденти на пътя. При изрядните шофьори намалението на цената може да е дори с около 50%. Т.нар. система „бонус – малус“ няма да започне да функционира от януари, но идеята е да бъде въведена през пролетта на 2018 г. Дотогава може би поскъпване на „Гражданска отговорност“ няма да има.

    Служебно ще се прекратява регистрацията на превозно средство, когато по време на периодичен технически преглед се установят опасни неизправности.

    Табелите няма да се свалят от КАТ. От пункта, където е извършен прегледът на автомобила, ще подават информация към автомобилната администрация, оттам – към КАТ. Регистрацията ще се възстановява също служебно след успешно преминаване на технически преглед.

    От 27 декември 2017 г. влязоха в сила нови

    правила за регистриране на пътни превозни средства.

    Три са основните моменти в записаните нови правила. Първият касае продавачите на пътни превозни средства. Те вече няма да бъдат длъжни да представят пред „Пътната полиция“ договора за покупко-продажба. Казано на популярен език – „отписването“ на колите им ще е задължение на нотариусите, пред които се изповядва сделката.

    Вторият важен момент е за купувачите. Тяхно задължение е регистрацията на закупено ППС да се извърши в срок от един месец. Новите правила важат както за регистрирани у нас возила, така и за закупени от чужбина. Важно за купувача е да знае, че ако не изпълни задължението си по регистрация на закупеното от него пътно превозно средство до два месеца, тогава регистрацията ще бъде прекратена автоматично.

    Третата промяна се отнася до изграждането на връзка между нотариусите, които изповядват сделки за покупко-продажба, и системата на „Пътна полиция“.

    Ще има тримесечни винетки за коли

    Валидността на винетката

    няма да важи както досега за календарната година, а от датата на закупуване. Ако сте я купили на 2 януари т.г., тя ще важи до 2 януари 2019 г. От регионалното министерство обявиха, че тази година за последно ще се ползват хартиени стикери, които ще се продават на старите цени. Цената на най-масово продаваните винетки за леки автомобили е 97 лв. за година, 30 лв. за месец и 15 лв. за седмица. Новото е, че се въвежда тримесечна винетка, която струва 54 лв. За камионите еднодневната винетка вече беше увеличена на 2 лв.

    От началото на 2018 г. КАТ-София започва да спира автомобили, които не отговарят на екостандартите и замърсяват въздуха.

    Бивш шеф на КАТ: Газанализаторите са безсмислени

    В София - спират от движение мръсните автомобили

    Столична община вече закупи седем газанализатора за нуждите на Пътната полиция в най-големия български град. Част от тях ще бъдат позиционирани в сградата на КАТ, за да се проверяват с тях автомобилите, които чакат за регистрация. Ако не отговарят на нормите, няма да се регистрират. С останалите уреди униформените ще правят проверки по улиците и ако се установи, че дадено возило мърси въздуха, то ще бъде спирано от движение.

    Промени има и по отношение на

    алкохолните проби и тестовете за наркотици.

    От 1 януари т.г. разходите за извършването на медицинското изследване за наличието на алкохол и дрога у водачите ще се плаща от областните дирекции на МВР, назначили изследванията.

    Средствата обаче ще се възстановяват от „водача, уличен с техническо средство, и от отказалия извършването на проверка с техническо средство водач“. Т.е., ако тестът с дрегер е бил положителен и водачът по своя инициатива е поискал биологични тестове, които са потвърдили съдържание на алкохол над 0,5 промила или на забранени субстанции, той ще трябва да заплати изследването. Ако обаче резултатите са отрицателни, той няма да плаща нищо.

    От 1 юли 2018 г. Пътна полиция ще започне да използва абсолютно нов метод с нов уред за установяване на алкохол в организма. Това е т.нар. доказателствен анализатор, който отчита концентрацията на алкохол в кръвта чрез измерването му в издишания въздух.


    Източник: СБА Редактор: Надежда Неменски
×
×
  • Create New...