Jump to content


Петзвезден Бербатов качи Манчестър Юнайтед на върха


Препоръчани коментари

A.jpg



Вчера един българин влезе в историята на английския футбол, след като вкара 5 гола в един мач и нареди името си до величия като Анди Коул и Алън Шиърър. Става въпрос не за кой да е, а за нападателя на Манчестър Юнайтед и рекордьор по отбелязани голове с националния отбор на България – Димитър Бербатов, който почти сам размаза Блекбърн за крайното 7:1, в мач от Висшата лига.

Преди това Бербо не бе вкарвал за „червените дяволи” в цели 10 мача, но вчера българинът изуми футболния свят и отново затвори устата на критиците си с изумително представяне. То не остана незабелязано и тази сутрин всички големи световни медии обръщат подобаващо внимание на грандиозното му постижение.

Бившият български национал гордо краси първата страница на таблоида „Сън”, а изданието определено не пести суперлативите си относно Берба. В друга английска медия – „Дейли Мейл” пък засипва с похвали благоевградския талант още в заглавието на новината си: „Петзвездният Бербатов не може да спре да вкарва”. В самия материал пък се казва: „Всички на „Олд Трафорд” очакваха да видят първия гол за сезона от игра на Уейн Рууни, но вместо това остана зашеметени от неговия струващ 31 милиона паунда колега – Димитър Бербатов, който вкара 5 на Блекбърн. Берба безспорно е един от най-талантливите, но и пестящи се играчи, които някога са носили фланелката на Юнайтед”.

Голеадата на бившия български капитан е отразена подобаващо и в спортния гигант Евроспорт така: „Рууни се появи в игра за пръв път от два месеца, но истинската звезда на вечерта бе Димитър Бербатов, който вкара изумителните 5 гола на Блекбърн и прекъсна головата си суша от 10 мача със стил”.

Постижението на Бербо е отразено и в информационна агенция „Ройтерс”, като там заглавието е: „Петзвезден Бербатов качи Манчестър Юнайтед на върха”. Италианското издание „Гадзета дело Спорт” пък го нарича „СуперБербатов”, а невероятната му игра е отразена и в американското издание – ESPN. Руският сайт Sports.ru пък е отразил двубоя чрез свой специален пратеник, който също не пести суперлативи към българина: "Димитър Бербатов сътвори нещо невъобарзимо, нещо, което даже не може да се определи с помощта на футболната терминология".

Междувременно английският медиен гигант Скайспортс очаквано даде най-висока оценка на Берба за вчерашния двубой с Блекбърн. Българинът получи максималната десетка, която се дава в изключително редки случаи. С 9 е португалецът Нани, който също се разписа. 8 имат Руни, Парк, Рафаел и Евра, като най-ниско е оценен вратарят Ван дер Сар - 6. Спасяването на Пол Робинзън накрая, което лиши Бербо от шести гол, бе определено за най-добро в мача от "Скай спортс". Третото попадение на българина пък стана "гол на мача".
Особено точен е "Скайспортс", който гърми "Брилянтен Бербатов размаза Роувърс".

Ето и част от останалите заглавия в световните издания:

Айриш Индипендънт: "Бербатов е от световна класа. Петзвездният Бербатов не може да бъде спрян"

Индипендънт: "Бербатов се завърна с невероятна петица"

Дейли и Съндей Експрес: "Бербатов е на върха"

Гоал.ком: "Бербатов се присъедини към елитната група на нападателите във Висшата лига"

Ди Офсайд: "Бербашоу част 2 (срещу Блекбърн)"
"Светът отново скандира "Бербатов!"


Само трима души бяха реализирали по пет попадения в един мач преди това - Анди Коул (1995), Алън Шиърър (1999) и Джърмейн Дефоу (2009). Никой не е вкарвал 6 пъти в един мач от Висшата лига.

Въпреки страхотното постижение Бербатов не пропусна да похвали Уейн Руни. Българинът призна, че колегата му е с основен принос за доброто му представяне.


"Не мога да повярвам, че вкарах пет гола. Вкарвал съм петица и преди, но това беше преди много време в родината ми. Да го направя във Висшата лига и да застана до Шиърър и Анди Коул е невероятна чест за мен"- заяви Бербо.



0000092109-article.jpg
25-11.jpg
Link to comment
Сподели в други сайтове

Срамота, да не се е писал досега нито един коментар.. ако беше някоя актуална фолк новина, да има вече 100 поста.  :mf_surrender:

 

Евала, че имаме и такива българи, които ни представят достойно пред Европа и целия Свят!

Редактирано от чушка.
Link to comment
Сподели в други сайтове

Срамота, да не се е писал досега нито един коментар.. ако беше някоя актуална фолк новина, да има вече 100 поста.  :mf_surrender:

 

Евала, че имаме и такива българи, които ни представят достойно пред Европа и целия Свят!

Срамота е ,че чак днес се пуска темата, че никой преди мен не я е пуснал.

Ако някоя чалга си купи нова парцалка, ще има веднага тема и то поне 2, с коментари от сорта- извинявам се, не видqх че има пусната същтата тема.

25-11.jpg
Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...