Jump to content


Спортът отблъсква депресията


Препоръчани коментари

depresiq.jpg

 

Физическата активност може да предотврати депресията - но само, ако е забавно и не се прави по време на работа, показват изследвания.

Британски и норвежки учени са установили, че хората, които редовно спортуват, е по-малко вероятно да бъдат потиснати, при условие, че се упражняват в свободното си време.

 

Хората, които „тренират” по време на работа, например тези, чиято дейност изисква вдигане на тежки предмети, са не по-малко застрашени да страдат от депресия в сравнение с работещите на бюро.

 

Изследването е проведено с 40 401 доброволци. Те е трябвало да определят колко често се занимават с лека и интензивна физическа активност през свободното си време.

Всички участници са преминали през медицински преглед и са отговаряли на въпроси, насочени към оценка на техните нива на депресия и тревожност.

Проучването установило, че лицата, които са участвали в редовна физическа активност, са по-малко застрашени от депресия.

Тези, които не са били активни в свободното си време, са били почти два пъти по-застрашени от състоянието в сравнение с най-активните лица.

 

Резултатите са публикувани в British Journal of Psychiatry.

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;

Руски форум: питаш нещо и теб те питат;

Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Спорта помага и то много. Най-малкото за да избягаш и да си излееш яда и нервите, тренирайки. Така вероятноста да си го изкараме на някои друг е по-малка :)

Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...