Jump to content


И Черноморец се подигра с духовете от ЦСКА


Препоръчани коментари

Акулите" победиха с 2:1 като гости, "армейците" завършиха мача с 9 души

0000096131-article2.jpg
Снимка: БГНЕС

ЦСКА записа втора поредна загуба през новия сезон, и то още във втория кръг, след като този път бе надигран като домакин от бургаския Черноморец. Възпитаниците на Красимир Балъков играха изключително ефективно и без излишни усилия взеха своето.

Двубоят започна много обещаващо за "армейците", те поведоха още в 1-вата минута, но после бързо "акулите" изравниха, а в края на полувремето и доведоха нещата до пълен обрат.

След почивката вместо очаквания масиран натиск и обрат в червено, футболистите на Павел Дочев успяха с присъщата си "интелигентност" от последните мачове да си изпросят два абсолютно заслужени червени картони и се обрекоха на срам и провал.

Така "акулите" вече имат четири точки след ремито с Академик в първия кръг и достатъчно самочувствие за гостуването на Левски в следващия. ЦСКА пък е закотвен на дъното и с подобна игра няма да е изненада, ако отпадне от Дъ Ню Сейнтс в Лига Европа.

Изглежда английското дерби между Манчестър Юнайтед и Челси обаче бе нахъсало футболистите на двата отбора, защото те започнаха двубоя на страхотно темпо, нетипично за родния шампионат. Още в 20-та секунда на мача ЦСКА успя да поведе в резултата чрез Румен Трифонов. Футболистът на "армейците" имаше шанса топката да попадне в него при едно меле в наказателното поле на "акулите" и от няколко метра простреля Борел за 1:0.

Само две минути след това отбраната на Черноморец се пропука повторно и за малко фатално. Александър Тонев бе оставен непокрит на далечната греда при едно центриране, успя да засече от няколко метра и топката тресна гредата за негово нещастие.


Радостта на "червените" обаче не продължи дълго. Още в 8-та минута бургазлии се върнаха в мача. След едно дълбоко центриране в наказателното поле на ЦСКА, Хайри успя да се пребори за топката и засече с глава от няколко метра, а Караджов не успя да стори нищо, за да предотврати гола - 1:1.


След гола столичани продължиха да контролират играта, а темпото поспадна. В 22-та минута все пак ЦСКА можеше отново да се поздрави с попадение. Александър Тонев бе оставен сам на дъгата на пеналтерията и моментално стреля, но топката премина на сантиметри от страничната греда.


Нужни бяха цели 20 минути, докато двата тима се активизират отново. Дойдоха обаче минутите на Черноморец. В 41-та минута Дос Сантош напомни за себе си с много мощен изстрел от границата на наказателното поле, но топката прелята малко над гредата.


В 42-та минута обаче нямаше какво да спре "акулите". При една прекрасна контраатака Андонов пое топката в наказателното поле, задържа я умело и после върна към дъгата, където Педриня засече с мощен шут и не остави никакъв шанс на Караджов дори да мигне.


След почивката първата възможност бе пред вратата на ЦСКА. След една грешка на "армейците" в средата на терена Марсио Нуньо пое топката и пробяга близо 40 метра, след което стреля силно към далечния ъгъл, но вратарят на столичани успя да отрази удара.


Беззъбието на ЦСКА обаче ставаше все по-очевидно. В стремежа си да вдигне отбора Павел Дочев пусна в игра абсолютния дебютант Кристиан Тибони, който пристигна в София само преди няколко дни. Вместо това обаче "армейците" останаха дори с човек по-малко. В 67-та минута другият нов Акуаро фаулира откъсващия се Андонов и получи закономерен жълт картон, който обаче бе негов втори и трябваше да се отправи преждевременно към душовете.


В 76-та минута ЦСКА бе изключително близо до изравняването, но не благодарение на някаква невероятна атака, а благодарение на грешка на Борел, който неразчетено бе излязъл напред и Янчев го видя и прехвърли от около 40 метра. За късмет на "акулите" обаче топката се тупна пред голлинията, след което кацна на горната греда и излезе в аут.


За да бъде пълен резилът на ЦСКА, в 80-та минута и Борис Галчев си изпроси втори жълт и съответно червен картон и остави своите съотборници с девет души на терена, с което и интригата умря.


Малко след това Черноморец можеше да сложи точка на спора, но Гонзалес, сам срещу Фернандес не успя да се разпише и пропиля всъщност най-хубавата атака на бургазлии от началото на мача.


До края на мача деветима мохикани на Дочев опитаха последен щурм, но усилията им бяха абсолютно недостатъчни да пробият бетона на единадесетте "акули".


ЦСКА - Черноморец 1:2

1:0 Трифонов (1)
1:1 Хайри (8)
1:2 Педриня (42)

ЦСКА: Караджов, Виданов, Акуаро, Еспозито (52, Попов), Янчев, Тонев (72, Костадинов), Галчев, Трифонов, Дечев, Илиев (61, Тибони), Делев

Черноморец: Борел, Дянков, Хайри, Фернандес, Старокин (58, Крумов), Нуньо, Андре, Дос Сантош (46, Гонзалес), Педриня, Зайц, Андонов (75, Морис)



Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...