Jump to content



Формула 1 сезон 2008 г.


Препоръчани коментари

  • Отговори 396
  • Създадена
  • Последен отговор

Топ коментиращи в тази тема

Топ коментиращи в тази тема

Дано утре двойна начело с Маса. :)

ДАНО искам Кими да издуха Хамилтън на старта и да пази гърба на МАСА , ама Маса е по лек и ще влези в бокса 2-3 обиколки по рано от др

Link to comment
Сподели в други сайтове

ДАНО искам Кими да издуха Хамилтън на старта и да пази гърба на МАСА , ама Маса е по лек и ще влези в бокса 2-3 обиколки по рано от др

В предвид, че Кими е доволен от третото място, може би е по-пълен. Ама аз ако бях на него ще шибна Хамилтън, и без това почти няма шансове за титлата. 1000%20(29).gif Да го фрасне брутално и да отпаднат и двамата. Но най-хубавият сценарий ще е да се изгърмят Маса и Хамилтън, но къде такъв късмет. :whistling:

 

Межу другото пистата е божествена, Сингапур също. Направо си плакнех очите. Ще спестявам пари 10 години, за да ида някой път. 1000%20(29).gif

Link to comment
Сподели в други сайтове

А па никой не може сам да си го вкара много здраво като нас....1000%20(21).gif 1000%20(21).gif1000%20(21).gif :feminist_en: :feminist_en: :feminist_en: Поне да върнат лолипопа. Издъниха Маса, но все още се надявам на спечелим шампионата. :whistling: А за Кимислав... ко да кажа. :mf_surrender: :mf_surrender: :mf_surrender: Фетел 4 състезания в точките + победа, а Кими 0. :Vishenka_05: :blink: И при конструкторите сме догонаващи... Пълно разочарование.

 

Алосно, Розберг, Глок и Фетел бяха героите на деня. А Хамилтън пак го върза. :mf_surrender:

Why they say the sky is the limit?

When I've seen the footprints on the moon.

And I know the sky might be HIGH...

But baby it ain't really that high.

 

Let's reach for the stars...

Link to comment
Сподели в други сайтове

честито на Фернандо :thumbup:
Евала му правя. Никога не съм го харесвал като човек, но като пилот е страхотен. Ясно е, че победата му беше чиста случайност и не е плод на някви гениални изпълнения, но с тая чикия дето кара все още намира мотивация да кара и се бори, при положение, че колата му е супер слаба. За Кимито какво да кажа... верно, качи колата малко повече от необходимото на бордюра и се размаза, но изравни рекорда на Михаел за най-бързи обиколки. Маса го прецакаха супер здраво в бокса, но не по-малко прецакаха и Кимито, който трябваше да чака зад него докато вдигнат механика и отиде зад влачещия се по пистата Трули. Никой обаче не е виновен после за откровено слабото пилотиране на Маса. 100% му е било много кофти и имам чувството, че искаше състезанието да свърши по-бързо. Иначе не мога да си обясня как Кубица с го мина и за половин обиколка му отвори преднина.
Не ми казвай, че си бил там :bi: ако е така, чакаме да споделиш снимките си :ad: Оф, как искам и аз да отида някой ден :girl_cry2: .....надявам се догодина да ми се сбъдне тази мечта :mf_surrender:
:) Да работиш в ING си има някои предимства 1000%20(30).gif В Петък даже посетихме падока за малко, трябва колежката да ми даде някакви снимки да ви кача :) Иначе аз от много време си търся някой да ходим в Турция, ако си навита другата година и си търсиш компания свиркай, аз съм винаги готов :baaasmiley:
Link to comment
Сподели в други сайтове

Честита победА на Алонсо

В отбора липсва пълна организация и изобщо не знаят какво правят наще. Пилотската титла е загубена поне можем да се надяваме на Ковалайнен да ни помогне за конструкторската. Но като виждам Райконен какво прави по добре сам да се откаже след края на сезона...Е няма просто такъв карък като него...

Просто липсва пилотът с главно "П" в нашия отбор. И двамата не стават. Особено "водката", който се вози вече почти цял сезон. Трябва смяна и на двамата пилоти и на техните места Алонсо и Фетел (Кубица и Фетел). Тогава ще се развие целия потенциал на колата, която без съмнение е най-добрата този сезон, но заради някои изцепки не можа да го докаже. Пак повтарям - Фетел с Торо Росо от 4 състезания има точки колкото лидерите в шампионата, а Райконен има 3 отпадания и едно не знам си кое място назад. Фетел има с 30 точки по-малко от Кими в шампионата при условие, че има в пъти по-слаба техника, бюджет, кадри и каквото още се сетите. Просто момчето се бори и кара с хъс и желания. Райконен се вози и никой не може да ме убеди, че не е така.

ВЪРНЕТЕ ЛОЛИПОПААААА

Link to comment
Сподели в други сайтове

То лолипоп си има във Ферари, просто не стои до колата ми цъка плейстешън в пита :lol: Майтапът настрана, но верно системата според мен добре е измислена, но никога не може да се изключи човешкият фактор напълно. Състезанието беше катастрофа, но според мен се представяте супер този сезон и се вижда, че Ферари е най-добрата кола в повечето от състезанията. Конструкторската титла е 100% ваша, а Маса е доста по-постоянен този сезон и ако намали още малко тъпите си изпълнения може и да вземе титлата, но определено Хамилтън я заслужава повече!

Link to comment
Сподели в други сайтове

Майтапът настрана, но верно системата според мен добре е измислена, но никога не може да се изключи човешкият фактор напълно.

 

А тоя фактор ако е някой талянец макаронджия дошъл от Фаят напълно обяснява грешката :angry:

Link to comment
Сподели в други сайтове

Формула 1: Искам Шумахер да се върне, заяви Екълстоун

 

05 октомври 2008 | 15:50 | Агенция "Фокус"

Щутгарт. Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун заяви, че се надява седемкратният световен шампион Михаел Шумахер да се завърне в надпреварата, пише италианския "Ла Стампа".

"Ще бъде страхотно Шумахер да се бори с талантливите млади пилоти. Има много добри състезатели като Хамилтън, Фетел, и Кубица. Наистина ще бъде добре за Формула 1, ако той се върне и започне да се състезава с младите", заяви Екълстоун.

 

 

 

 

 

Всички искаме да се върне да натрие носа на тоя черен хамстер , но за жалост батко няма да се върне :(

Link to comment
Сподели в други сайтове

08 Октомври 2008

Мозли: След 2009 година Формула 1 е застрашена

 

"Не може разходите да са три пъти повече от приходите"

 

 

Президентът на ФИА Макс Мозли обяви, че бъдещето на Формула 1 е сериозно застрашени, ако до 2010 разходите в шампионата не намалеят драстично. Вчера съветът на ФИА даде на Макс разрешение да започне да преговаря с Асоциацията на отборите в Гран при (ФОТА) и да се търсят начини, за намаляване на разходите. Според Макс, поне 3 отбора в шампионата са серизоно застрашени.

 

"Ситуацията е много сериозна. Ако не успеем с някакъв план до 2010 година, Формула 1 ще изпадне в криза. Не знам какво може да се случи след 2009 година. Ако не са милиардерите Дитрих Матешиц и Виджай Маля, екипите на Торо Росо и Форс Индия ще изчезнат. Не можем да продължим с този модел. Разходите са до три пъти повече от приходите. Някои от автомобилните производители вече изпитват затруднения", коментира Мозли.

 

Както е известно, една от идеите на британеца е за въвеждане на стандартни скоростни кутии и двигатели.

 

Е, Мозли ще оправи Ф1. Той може да оправи цяла дузина проститутки та с една формула няма да се справи. Докато той и Бърни не са махнат от спорта така ще е , Ф1 ще страда и най вече зрителите

Link to comment
Сподели в други сайтове

img_20081008_0005.jpg

 

 

08 Октомври 2008

Зелени гуми на Бриджстоун в Япония

 

Подкрепа за кампанията на ФИА

 

 

Във връзка с кампанията на ФИА за внедряване на екологични технологии във Формула 1, от Бриджстоун ще предоставят на всички отбори този уикенд за състезанието на пистата "Фуджи" в Япония гуми със зелени канали. По този начин от Бриджстоун искат да покажат подкрепата си към кампанията на ФИА "Make Cars Green". На специална пресконференция днес в Токио с новите гуми бяха показани колите на Макларън и Ферари. Както е известно, ФИА иска през следващите години да се обърне специално внимание на екологичните технологии и стъпка по стъпка те да се внедрят в шампионата. От следващата година вече ще се използват и устройства за използване на кинетична енергия или т.нар. "KERS".

 

Поредната екологична простотия на Бърни и Макса.Незнам как ф1 ще става по-интересна с еко глупости.Щяла да става алтернативен шампионат и Еко незнамкакво си.Формула 1 трябва да стане ф1 от 1990 натак.Тоест автомобилите да са като старите на Сена,на Мансъл,на Деймън Хил и Шумахер.Така ф1 ще стане доста по интересна.Разбира се да се запази технологията и да се върнат двигателите с по 12 цилиндъра.Тогава формула 1 ще е наистина формула 1

Link to comment
Сподели в други сайтове

10 Октомври 2008

Хамилтън най-бърз на първата тренировка в Япония

 

Маса втори, Хейки трети

 

 

Лидерът в шампионата Люис Хамилтън (Макларън-Мерцедес) даде най-добро време в първата свободна тренировка на пистата "Фуджи", преди неделното Гран при на Япония, 16-ти кръг от световния шампионат във Формула 1. Втори остана Фелипе Маса с Ферари, който изостава от британеца във временното класиране със 7 точки. С трето време рано тази сутрин завърши Хейки Ковалайнен с Макларън, а четвърти е Кими Райконен с Ферари. Победителят от последния старт в Сингапур - Фернандо Алонсо с Рено е пети.

 

Тренировката премина спокойно на слънчевата и топла писта, а температурата на въздуха бе около 23 градуса. На финала Хамилтън победи Маса с 0,153 секунди. Само няколко пилоти изпуснаха от контрол своите машини и минаха напряко през зоните за сигурност. Един от тях бе и Ник Хайдфелд с БМВ, който се завъртя на 10-ти завой. Хамилтън също имаше за малко неприятности на 1-ия завой, но това не попречи на темпото му. В първата половина на сесията Райконен бе най-бърз, но много бързо Хамилтън окупира първото място. Маса бе плътно зад него през цялото време, и съпрениците за титлата подобяваха постиженията си с всяка изминала минута. След финала на сесията пилотите се наредиха на стартовата решетка и направиха няколко симулации на истински старт от място.

 

1191814_orig.jpg

 

10 Октомври 2008

Глок най-добър във втората сесия в Япония, Хамилтън победи Маса

 

Алонсо втори на "Фуджи"

 

 

Пилотът на Тойота Тимо Глок даде най-добро време във втората свободна тренировка на пистата "Фуджи", преди неделното Гран при на Япония, 16-ти кръг от световния шампионат във Формула 1. Втори на сухата и слънчева писта остана победителят от Сингапур Фернандо Алонсо (Рено). С трето време рано тази сутрин е лидерът в шампионата Люис Хамилтън (Макларън-Мерцедес). Четвърти е основният му съперник за титлата Фелипе Маса с Ферари, който изостава от британеца във временното класиране със 7 точки. Пети е Кими Райконен (Ферари), а Хейки Ковалайнен с Макларън е девети. Постижението на Глок е отлично за японците от Тойота, които са собственици на пистата.

 

Преди началото на тренировките от Тойота решиха да сменят двигателя на Глок. Той обаче няма да бъде наказан с 10 места на старта в неделя, защото в началото на сезона отборите се споразумяха за една свободна смяна без последствия. Както е известно, моторите във Формула 1 трябва да могат да издържат дистанцията от две поредни състезания.

 

Глок записа постижението си от 1:18,383 минути в първата част на 90-минутната тренировка, и това време така и не бе подобрено, въпреки многото опити на фаворитите Макларън и Ферари. Алонсо, Маса, Хамилтън и Райконен натискаха с последните минути, но Глок остана начело. Хамилтън и Фелипе дори бяха по-бързи в първите два сектора на пистата, но в последния трети сектор изоставаха. Тренировката премина без инциденти и само няколко пилоти преминаха напряко през зоните за сигурност. Местната звезда Казуки Накаджима с Уилямс-Тойота също записа добър резултат и финишира седми.

 

1191821_orig.jpg

Link to comment
Сподели в други сайтове

Лошо... Дано утре Кими чукне Хамилтън. :D

Why they say the sky is the limit?

When I've seen the footprints on the moon.

And I know the sky might be HIGH...

But baby it ain't really that high.

 

Let's reach for the stars...

Link to comment
Сподели в други сайтове

Лошо... Дано утре Кими чукне Хамилтън. :D

Е Маса сам го направи... 1000%20(29).gif1000%20(29).gif1000%20(29).gif :whistling: Жалко, че го наказаха... Хамилтън го затвори много гадно... Какво трябваше да направи Маса? 1000%20(20).gif Но пък се радвам за спечелените точки. Дано последните състезания да наваксаме.

 

П.П. Бурде е наказан с +25 сек. Маса печели 2 точки. 1000%20(30).gif

Why they say the sky is the limit?

When I've seen the footprints on the moon.

And I know the sky might be HIGH...

But baby it ain't really that high.

 

Let's reach for the stars...

Link to comment
Сподели в други сайтове

Честито на феновете на Алонсо , днес за пореден път доказа как се печели със слаба кола. Днес Хамилтън и Маса си играха на блъскащи колички .

Link to comment
Сподели в други сайтове

П.П. Бурде е наказан с +25 сек. Маса печели 2 точки. 1000%20(30).gif

 

 

:1000 (30): :1000 (30):

Супер новина...Ще е голям купон ако чернилката за втори път се размина с титлата само за 1-2 точки. Стискам палци да стане така. :1000 (24):

image.jpgimage.jpgimage.jpg
Link to comment
Сподели в други сайтове

:1000 (30): :1000 (30):

Супер новина...Ще е голям купон ако чернилката за втори път се размина с титлата само за 1-2 точки. Стискам палци да стане така. :1000 (24):

13 Октомври 2008

Алонсо: Ако мога ще помогна на Маса за титлата

 

"Този който направи най-малко грешки ще спечели"

 

 

Победителят от последните два старта в Сингапур и Япония - Фернандо Алонсо (Рено) призна, че ще помогне на Фелипе Маса (Ферари) в борбата му за титлата с Люис Хамилтън (Макларън-Мерцедес). След старта на "Фуджи" Маса изостава от Хамилтън с 5 точки, преди последните два кръга в Китай и Бразилия.

 

"Да, ако мога със сигурност ще помогна на Маса. След това, което се случи миналата година искам Ферари да спечелят. Борбата между Маса и Хамилтън им струва много точки. След 16 старта Люис има само 84 точки, а през 2006 година аз имах 82 точки след 9 състезания. Накрая този, който направи най-малко грешки ще спечели. Ще видим", заяви Алонсо пред "Sky".

 

Миналият сезон испанецът беше съотборник на Хамилтън и имаше много трудна година в Макларън, където бе замесен в множество скандали.

 

Май вече почти всички пилоти мразят Хамилтън , защо ли ?

 

А иначе ето варианти при които Хамилтън , ноже дА стане световен шампион още в КИТАЙ

Хамилтън ще е шампион в Китай ако:

 

- Всеки един вариант при който Хамилтън вземе 6 точки повече от Маса.

 

- спечели в Китай (10 точки), а Маса финишира 5-ти (4 точки) или по-назад.

 

- завърши втори в Китай (8 точки), а Маса е седми (2 точки) или по-назад.

 

- Хамилтън е трети, а Маса не вземе точка.

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

14 Октомври 2008

Забраняват зареждането с гориво?

 

ФОТА с интересни идеи за бъдещето на Ф1

 

 

Забрана за зареждане с гориво по време на състезание, по-кратки надпревари, рестрикции на тестовете, пълна промяна на формата на тренировките в петък, ще са основните теми на разговор на срещата на отборите във Формула 1 този уикенд в Китай. Тяхната асоциация ФОТА ще се срещне няколко пъти, за да обсъди всички теми за бъдещето на спорта. Спортната работна група на ФОТА, която се води от изпълнителният директор на Макларън Мартин Уитмарш ще излезе с тези предложения през следващите дни. Идеята за забрана за зареждането с гориво ще е най-спорна, въпреки че във Формула 1 дълги години се е карало именно по този начин. Подобна идея ще означава и промяна на дизайна на колите, които ще трябва да имат по-големи резервоари, за да могат да издържат дистанцията от около 300 км на състезание.

 

ФОТА ще работи в тясно сътрудничество с ФИА и с притежателя на търговските права Бърни Екълстоун. Трите страни трябва да изготвят план как да популяризират спорта и как да го направят по-атрактивен. Следващата среща между екипите ще бъде в дните около Гран при на Китай тази седмица.

 

По-рано през годината президентът на Ферари Лука ди Монтедземело беше избран за председател на ФОТА, а шефът на Тойота Джон Хаует за вице председател. Също така бяха създадени и нови три комисии. Спортната работна група ще бъде ръководена от изпълнителния директор на Макларън Мартин Уитмарш. Техническата работна група ще бъде ръководена от Рос Браун, а т.нар. "Commercial Working Group" от Флавио Бриаторе (Рено).

 

Ако стане и това , вече ще е върхът нА простотиите , явно искат да съсипят напълно ф1

Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...