Jump to content


۰۰shakira۰۰۰


Препоръчани коментари

0000004698-article.jpg

Шакира Изабел Мебарак Рипол (на испански: Shakira Isabel Mebarak Ripoll) е колумбийска поп и рок певица. В началото пее само на испански език, завладявайки латинска Америка и Испания, след което и останалия свят с песните си на английски. Има над 35 милиона продадени албума.

 

 

Биография

 

Шакира ('Изящна жена' в превод от арабски) е родена на 2 февруари 1977 г. в Баранкиля, Колумбия. Баща ѝ е с американско гражданство, но по произход е от Ливан, а майка ѝ е колумбийка. На 13 години Шакира се мести да живее в Богота и издава първия си албум, с име "Magic", който постига слаб успех и то само в родната ѝ страна. Следващия ѝ албум "Danger" има същата участ и Шакира се захваща с актьорство. Първата ѝ роля е в колумбийски сериал с името "El Oasis", но се оказва, че и актьорството не ѝ се удава. По това време звукозаписната компания Sony Music, продуцирва първите ѝ два албума, и възлага задача да напише песен, която да бъде включена в музикалната компилация "Rock en Espanol". Шакира създава парчето "Donde Estas Corazon". Така през 1995 г. тя отново се завръща към музикалната си кариера и издава албум с името "Pies Descalazos" (Боси крака), който включва песента "Donde Estas Corazon" и донася най-после за желания успех на изпълнителката.

 

Шакира започва съвместна работа с Емилио Естевес Младши по следващия си албум, наречен "Where are the thieves". Продукцията струва 3 млн. долара и постига небивал успех като всички я определят за най-добрата реализация на Шакира може би дори и за в бъдеще. Най-значимите и успешни изпълнения от албума са "Inevitable" и световния хит "Ojos Asi". Съчетанието на рок и латино ритми в този албум го правят много популярен по цял свят и така Шакира издава MTV Unplugged, който е Live вариянта на "Where are the thieves". Шакира решава да се насочи към англоговорящия пазар и започва да пише албума "Laundry Service", който все пак съдържа и няколко песни на испански. Някои хора сметнали, че английският на Шакира не бил на достатъчно високо ниво, за да създава добри текстове на песните си, но въпреки това албумът ѝ отново постига огромен успех. Сингълът "Whenever, Wherever", включен в албума, го изстрелва до челните места в топ класациите за 2002 г. Шакира бързо става известна като ослепителната и сексапилна изпълнителка, която включва в танците си многобройни чувствени движения и известна доза арабски ритми.

 

През същата 2002 г. Шакира издава още един сборен албум с най-големите си хитове "Grandes exitos. Shakira: Live & Off the Record, DVD компилация и диск от нейното турне 2002-03 "Tour of the Mongoose", издаден март 2004 г.

 

Последният проект на Шакира е реализиран в два албума. Първият е на испански език, носи името "Fijación Oral Vol. 1" и излезe на пазара юни 2005 г. Вторият е същият албум, но вече на английски и излезе на пазара през ноември 2005 г. под името "Oral Fixation Vol. 2".

 

Шакира оглавява и една хуманитарна фондация за помощ на деца. Нейното име е "Pies Descalazos" (превод – 'Боси крака'). До момента фондацията е построила три училища в Колумбия и е помогнала на много деца, изгонени следствие на партизанската война в нейната родина. През октомври 2003 г. UNICEF обявява Шакира за свой Световен Посланник на Добра воля, което я нарежда между най-младите в историята посланници на UNICEF.

 

 

 

 

 

 

Албуми

 

 

 

Студийни албуми

  • 1996: Pies Descalzos
  • 1998: ¿Dónde Están Los Ladrones?
  • 2001: Laundry Service / Servicio de Lavanderia
  • 2005: Fijación Oral Vol. 1
  • 2005: Oral Fixation Vol. 2

 

 

Лайв албуми

2000: MTV Unplugged2004: Live & Off the Record (En Vivo Y En Privado)2007: Oral Fixation Tour: Live from Miami

 

 

Сборни албуми

  • 1997: The Remixes
  • 2002: Laundry Service: Washed & Dried
  • 2002: Grandes Éxitos]]
  • 2006: Fijación Oral Vol. 1/Oral Fixation Vol. 2
Официален сайт: www.shakira.com Редактирано от .::Ballantine`s™::.
Link to comment
Сподели в други сайтове

Шакира се отдава на благотворителностКолумбийската поп-звезда Шакира пожертва 40 милиона долара за Перу и Никарагуа. Пред колумбийска радиостанция тя заяви, че парите са предназначени за възстановяване на обекти, разрушени от земетресението в Перу и урагана в Никарагуа. „Аз самата видях страшните последствия от природните катаклизми в тези страни. Разбира се, сама не мога да реша всички проблеми, но да помогна е мой дълг”, каза певицата. Шакира ще предаде парите чрез неправителствения фонд АЛАС, създаден от нея и лауреата на Нобелова награда за литература Габриел Гарсия Маркес. Тя съобщи, че ще отдели още 5 милиона долара за специална програма за оказване на помощ на децата в двете страни. През август тази година певицата бе поканена да пее на сватбата на неназован руски олигарх. За частния концерт според информациите в руски медии тя получила 2 милиона долара. След това на закрита вечеринка за огнените й изпълнения бил заплатен хонорар от още 1 милион долара, посоччва БГНЕС.
Шакира ходи на училище
Оказва се, че колумбийската попзвезда Шакира не пропуска възможността да се образова в области, доста по-различни от латиномузиката и изкусителното въртене на бедрата. В навечерието на първия учебен ден у нас дойде новината, че през последния месец, след края на турнето й, тя е посещавала лекции в Калифорнийския университет в Лос Анджелис. 30-годишната блондинка избрала курс по въведение в историята на западната цивилизация, който обхващал периода от древността до 843 г. от н.е. Преподавателят така и не разбрал, че една от студентките му е певица от такава величина."Каза ми, че е от Колумбия и се интересува от темата за свое удоволствие и за да се просвети. Приличаше на съвсем обикновена студентка, изобщо не се държеше като знаменитост", разказва професорът. Тя седяла на третия ред и често оставала с него след часовете, за да обсъждат материала, който са минали в час. Бях впечатлен от нейната интелигентност, твърди историкът.Преди това, по време на гастролите си в различни държави по света, Шакира често взимала езикови уроци и се снабдявала с учебници по история, разкрива нейният мениджър пред АП.Тя е на сцената от 14-годишна и по-късно прекъснала кариерата си, за да завърши средно образование, припомня агенцията.
Link to comment
Сподели в други сайтове

Нели и Шакира водят парада на еротиката

"Билд" подреди най-горещите клипове на века

 

Най-еротичните видеоклипове подреди немският в. "Билд". Някои даже предизвикаха скандали и бяха цензурирани, преди да се завъртят по музикалните телевизии. Всички са правени през новото хилядолетие и притежават задължителния моден елемент - почти голи мускулести цветнокожи танцьорки, които добре владеят техниката на кючека. Нели (1) си докара адски главоболия с клипа на Tip Drill, 2003. Срещу него наскачаха афро-американските женски организации, студентки и колежанки. Жените не са предмет за забавление и отношението към тях не може да е така презрително, бе главното обвинение заради наистина неприятни кадри с една кредитна карта. В отговор Нели се закани, че ще снима цял порнофилм по сюжета на песента. Клипът бил заснет за програма за възрастни, която започва от 3 посреднощ, когато децата спят, и въртенето му в други часове не е негова вина, оправда се рапърът. С известно основание той посочи Бионсе като също толкова неприлична в Crazy in Love. И Шакира (2) е достойна съперница, мръсна в буквалния смисъл, кална, полугола и предизвикателна в La Tortura 2005. Dirrty на Агилера 2002 не отстъпва по агресивен сексапил, "дърти" (мръсница) дори й се лепна като прякор, защото там тя се мята стръвно върху потен бронзов танцьор и се кълчи с други потни и тъмни голи тела. В сравнение с първата тройка млечният шейк на Кълийс (7) може да мине за поносимо изкусителен, макар и той да е изпъстрен със задължителното тръскане на задни части, лазене по тезгях на 4 крака и пиене на шейк със сламка. И пак пот и гореща черна плът. Следващите 3 клипа в чарта са директни и като заглавия - "Разкърши тялото" (Roc ya Body на MVP, 2005), "Кючек" (Lap Dance на NERD, 2002), "Пачанга" на Loco 2005 - в последния се лее вода из ведро, също изтъркан момент от видеомодата. R. Kelly - 12-и с Playas only 2005, е известен с необузданите си желания, заради които още го влачат по съдилищата, така че клипът с момичета по бански на яхта минава направо за приличен. Какво да кажем за благовъзпитани американски девойки като Джесика Симпсън с These Boots Are Made For Walkin' 2005 (13 ) и Бритни Спиърс (20-а с Do Something), които се опазиха девствени до венчило, но в клиповете си и на сцената се правеха на разюздани, за да не отпаднат от бизнеса. Разликата с афроклиповете на рапърите от Бронкс е само в цвета на косите и кожата им. Роби на модата са и Destiny's Child - 18-и с Cater 2 U, както и 50 Cent - 19-и с Candy Shop, но той е сирак от гетото и на него не можем да му се сърдим особено.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Времето поставя всяко нещо и Всеки на мястото му !
Link to comment
Сподели в други сайтове

Шакира отказа на киното

 

shakira.jpg

Оказа се, че певицата Шакира, която е толкова откровенна в своите танции, клипове и на концертите си е голяма пуританка. Тя отклонила предложение да се снима в «Любов по време на холера» по едноименния роман на своя съотечественик, носител на Нобелова награда Габриел Гарсия Маркес, защото нейната роля предполага голи сцени. «Там присъстваше голота, за това казах не. Това нямаше да се понрави на родителите ми» - отбеляза певицата в едно интервю.

Шакира е записала саунтрака към филма, главната роля в него ще бъде изпълнена от популярния актьор Хариер Бардем.

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Кой колко печели в Холивуд?

 

19 февруари 2008

 

Колкото и метаморфози да претърпи визията на Мадона, за нас тя винаги ще си остане Материално момиче, за каквато се самообяви преди години. Присъединяването й към мистичните дебри на юдаизма и кабала не я направиха по-морална, а по-скоро по-богата. В рамките на една година госпожа Гай Ричи е набрала в сметката си колосалните 72 илиона долара. А световното й турне донесе приход от 260 милиона, които тя най-щедро дари на британска анонинимна благотворителна фондация. От реклами и клипове изпълнителката на "Like a virgin" си е заработила 28 милиона за около два месеца. Дали за да спести данъци или да изчисти душата си от меркантилност, не е ясно, но по-важното е, че Луиза Вероника Чиконе (както е рожденното име на Мадона) пръска пари по фондации и благотворителни каузи с пълни шепи.

 

 

barbara.jpg

 

На второ място сред най-богатите дами на световната музикална сцена е Барбара Стрейзънд. За същият период като Мадона, ангелският й глас й е донесъл 60 милиона в зелено. 65-годишната изпълнителка, обяви в началото на 2000-а година, че се оттегля от сцената и възнамерява да се пенсионира. 6 години по-късно Барбара направи последно световно турне, което й напълни пенсионния фонд с 60 милиона. Билетите за последните концерти в живота й се харчеха като топъл хляб, а верните й почитатели брояха за вход средно по 300 долара.

 

celinedion.jpg

 

С брознов медал сред богаташките е Селин Дион. Тя е внесла по сметката си 45 милиона през 2007 година. Без да запише нито едно ново парче, без да заснеме нов клип и дори реклама към някоя модна на пазара марка, само от продажби на албуми. 39-годишната Дион е била гледана в предаване на живо от двореца "Цезар" от три милиона души. Тази звездна вечер й е донесла 12 милиончета чисти парички само от едно предаване, в което дори не е извила кръшен глас.

 

beyonce.jpg

 

shakira.jpg

 

На четвъртото място са две от най-продаваните изпълнителки последните три години - Бионсе и Шакира. 31-годишната латина е прибрала за една година 38 милиона в зелени банкноти, а шоколадовата половинка на Джей Зи 27 милиона. Веднага след това в класацията можем да наредим бъдещата майка на две деца Гуен Стефани - 26 милиона, новоизлюпеното мамче Кристина Агилера със скромните 20 милиона, кънтри певицата Фейт Хил, триото "Дикси чикс" и Марая Кери, който си делят последните места в десятката с по 15 милиона.

 

FaithHill.jpg

 

christinaReview.jpg

 

DIXIECHICKS.jpg

Времето поставя всяко нещо и Всеки на мястото му !
Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Шакира: Голямото дупе е важно

 

31-годишната звезда Шакирa заяви, че се чувства добре в тялото си и се харесва такава, каквато е.

 

Колумбийската дива няма нищо против, че бюстът й не е голям. Преди мислех, че е по-хубаво да имаш огромни гърди, които хората да объркват с планини. Освен това голямото дупе е много по-важно в латино културата, шегува се певицата.

 

shakira_ass.jpg

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...
  • 3 months later...
Гледах Шакира на живо в Маями, страшно съм доволен от шоуто й, направо развинтва публиката!

 

 

Не се и съмнявам да е така ;-)

Тя е вери ХОТ , един голям пожар :derisive:

 

34111.jpg

Времето поставя всяко нещо и Всеки на мястото му !
Link to comment
Сподели в други сайтове

Фен се оръси с 3000 долара за сутиен на Шакира

 

 

14 февруари 2008 14:08

 

 

photo_big_224822.jpg

 

 

 

 

Шакира разпрадава гардероба си /© БГНЕС

3000 долара за сутиен на Шакира плати неин почитател на търг. Продаденото бельо е обшито с перли и украсено със скъпоценни камъни. Певицата се е появявала с него по време на световното си турне Oral Fixation през 2007 г. Той е творение на италианския моделиер Роберто Кавали.

 

Бяха продадени още лилава перука и китарата, с която Шакира се е снимала в един от клиповете си. Друг запален почитател плати 14 100 долара за възможността да вечеря с нея.

 

 

 

Търгът ще продължи до неделя, така че поклонниците на Шакира още могат да се сдобият с нейни вещи, включително с електрическа китара Fender и акустична китара Taylor с автографи на певицата.

 

 

 

Парите ще отидат в детската благотворителна фондация на певицата, която се е заела с построяване на училище за деца от бедни семейства в Колумбия.

Времето поставя всяко нещо и Всеки на мястото му !
Link to comment
Сподели в други сайтове

И Шакира също...Тройка

07.04.2008 15:450000006265-article.jpg

 

 

Палавница...Или тези показващи плът снимки са най-смелото й начинание...Времето ще отговори на този въпрос. Снимки: Скинсslideshow_icon.jpgПлажна изкусителка

Секс касети, изваждащи наяве лудориите на различни похотливи знаменитости, изскачат като гъбки по полето на звездния бекстейдж.

 

След като се дивяхме на креватните забавления на Памела Андерсън, Линдзи Лохан (която не успя дори да заинтригува медиите с „любовното" си филмче) , Ева Лонгория и Парис Хилтън (която пък закова порно гвоздея на два пъти), дойде ред и на една от най-хрисимите и доскоро благоприлични певици...Шакира.

 

Според испанско списание в развратния запис главни действащи лица са Шакира, приятелят й Антонио де ла Руа и дуетната й половинка от песента „La Tortura" - изпълнителят Алехандро Санс.

 

Да, да, точно така...Шакира изгърмя патроните на целомъдрието, които досега упорито пазеше.

 

Само да си припомним девическата чистота, препълваща творческата и житейската биография на едно от най-кръшните дарования на световната музикална индустрия.

 

Та тя дори се изчервяваше при мисълта да се разсъблече за мъжко списание.

 

Смущаващ е фактът, че въпросният филм е едно от доказателствата, използвани при водено дело срещу Алехандро Санс.

 

И това ако не прави касетата неоспоримо съществуваща, не се сещаме за друго.

 

Въпреки това и тримата замесени не признават разкритите си палавщини, та дори са крайно обидени от подобно издевателство.

 

В свое интервю, Хавиер Сериани, който е водещ на едно от най-слушаните радио предавания по целия латински хоризонт „Zona Cero" казва: „Става въпрос за видео заснето на яхта, от личната колекция на двойката, в което вероятно присъства и Алехандро Санс. Но материалът засега е в сигурни ръце и трудно би получил публичност".

 

Той също така уточнява, че ако случайно този запис види бял свят, това ще е причина за сериозен крах в личния и професионалния живот и на тримата замесени.

 

Малко съмнителна ни се вижда цялата история около "непристойната" касета, но само времето ще покаже колко палава е всъщност мексикано-арабската дива.

 

Натиснете кафявото бутонче към галерията от снимки и вижте Шакира в целия й разсъблечен блясък.

 

icon_report.gif
Времето поставя всяко нещо и Всеки на мястото му !
Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...
  • 2 months later...
Шакира е невероятна! Пее,танцува,свири на китара,занимава се с благотворителност. Красива,талантлива,добра просто прекрасна! Обожавам я! Песните й са страхотни! :wub: :wub:
Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...