Jump to content


Неиздавани концертни записи на Beatles пред шепа народ излизат на бял свят


Препоръчани коментари

Неиздавани концертни записи на Beatles пред шепа народ излизат на бял свят

 

2008-01-15 17:36:00

0000001802-article.jpg

 

Историята помни много такива случаи като този. Но спокойно можем да кажем, че 46 години по-късно да намериш запис от един от първите концерти на Beatles си е истинска златна мина.

 

15 неиздавани песни на ливърпулската четворка, записани по време на концерт пред едва 20-30 души през 1962 година са придобити от Fuego Entertainment, които смятат да се възползват от златната възможност и да ги издадат.

 

Намерените записи са още по-ценни, защото маркират много важен период от развитието на групата - а именно присъединяването на Ringo Starr (той идва на мястото на Pete Best) като барабанист.

 

Записите са от първата изява на Beatles в Star Club, Хамбург и включват песните "A Taste of Honey", "Hippy Hippy Shake" и песента на Ханк Уилямс (Hank Williams) "Lovesick Blues" в изпълнение на Пол Макартни (Paul McCartney).

 

Самата касета не се е появила от нищото. Тя дълги години е стояла в огромната колекция на британския продуцент Джефри Колинс (Jeffery Collins) и е чакала да й удари часа. Все още не става ясно кога ще бъдат пуснати записите за масова употреба.

Времето поставя всяко нещо и Всеки на мястото му !
Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

29 януари 2008, Любопитно

 

Израел кани Beatles 40 г. след като им отказа достъп

 

Израелските власти поканиха Пол Макартни и Ринго Стар, единствените останали живи членове на „Бийтълс", да направят концерт в Израел и поднесоха извинения за това, че са отказали достъп преди

 

 

86390.jpg

Връзки

Според същите източници израелският външен министър Ципи Ливни ще връчи писма с покана на Пол Макартни и Ринго Стар, както и на близките на Джон Ленън и Джордж Харисън да посетят страната по повод 60-та годишнина на израелската държава през май. „Искаме да се възползваме от тази възможност, която ни се изплъзна през 1965 г., когато вие бяхте поканени за първи път да посетите Израел", се казва в писмото. Тогава концертът на „Бийтълс" бе отменен поради липса на обществени субсидии, а израелските депутати изразиха опасение, че подобен концерт може да допринесе за развращаването на младежта. Посолството на Израел в Лондон потвърди, че е подготвено подобно писмо, а посланик Рон Посор ще се срещне със сестрата на Джон Ленън. Информацията е от БГНЕС
Времето поставя всяко нещо и Всеки на мястото му !
Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...