mihael Публикувано на Януари 26 Report Share Публикувано на Януари 26 Каква е цената на това човек да запише поп фолк песен със собствен текст и музика, взета от доста позабравен стар европейски хит? Към коя компания бихте се насочили за такъв проект? Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
meleto Публикувано Януари 26 Report Share Публикувано Януари 26 Няма как да е по твоя музика, пък от европейски хит. Само правата биха били от 1 лев до няколко хиляди евра. Зависи кой е този европейски хит, кой държи правата върху музиката и тн. Аранжиментът също струва пари. Записът в студиото. Според мен ако си с приятели може да издокараш песен за 1000 лева, но в повечето случаи излиза между 3 и 5 хиляди. Зависи. Ако дадеш аранжимен на Ганев, мисля, че се почва от 3к нагоре. Ако е някой прохождащ, сигурно ще е доста по-сносно. 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
lucellent Публикувано Януари 27 Report Share Публикувано Януари 27 От 26.01.2023 г. от 16:40, meleto каза: Няма как да е по твоя музика, пък от европейски хит. Само правата биха били от 1 лев до няколко хиляди евра. Зависи кой е този европейски хит, кой държи правата върху музиката и тн. Аранжиментът също струва пари. Записът в студиото. Според мен ако си с приятели може да издокараш песен за 1000 лева, но в повечето случаи излиза между 3 и 5 хиляди. Зависи. Ако дадеш аранжимен на Ганев, мисля, че се почва от 3к нагоре. Ако е някой прохождащ, сигурно ще е доста по-сносно. Ганев взема средно 5-10-15К (последно чух че Еуфория струвало 15К) но го изключваме понеже той работи основно с връзка или звезди, с които преди е работил. Трудно е да запишеш песен при него ако не си бил преди Асенов мисля че средно 3-5К, Оцко може и той толкова Биолчев, Кишев и Драганински нищо чудно и те 3-7К Кости 30К 😁 Има и доста други сигурно по-евтини, но това са утвърдените 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
meleto Публикувано Януари 27 Report Share Публикувано Януари 27 преди 15 минути, lucellent каза: Ганев взема средно 5-10-15К (последно чух че Еуфория струвало 15К) но го изключваме понеже той работи основно с връзка или звезди, с които преди е работил. Трудно е да запишеш песен при него ако не си бил преди Асенов мисля че средно 3-5К, Оцко може и той толкова Биолчев, Кишев и Драганински нищо чудно и те 3-7К Кости 30К 😁 Има и доста други сигурно по-евтини, но това са утвърдените По-скоро имах предвид, че 3к взима само за да се заеме, а нагоре не знам колко. Поне преди години така се говореше. Както Люси взимаше 3к да снима клип. Но с тая инфлация, а и промени... чалгата определено е най-скъпият жанр. Малко автори = по-високи цени. Много изпълнители-малко автори. Това е положението. 2 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари
Включи се в дискусията
Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.