Jump to content

HIStory

Ramaniacs
  • Коментари

    931
  • Регистриран

  • Последно посещение

  • Победи

    1

Коментари публикувано от HIStory

  1. преди 6 часа , DevilWish каза:

    Ама я от кой си е откраднал Илиян - "С тебе ми е най-сладко"...... песен от 1999 година! 

    Това май не сме го коментирали. А сигурно се води авторска! Ха ха ха! 

    На Илиян е версия на 

     

    • Like 2
  2. преди 1 минута, Andrew Cunanan. каза:

    Ти си падаш ексцентричен, предвид, че харесваш онаа от профила ти. Тъй чи, давай смело. Но си вземи и тапи за уши, че ако Лия зацвили наживо.

    Галя ще я отвее с живо пеене, тая конкуренция Лия няма как да пребори. Ако я подгрява лайв Лия верно ще пее пред празна зала. 

    Дано изпее песента за Маймуняка:

     

    • Like 3
    • Love 1
  3. преди 55 минути, DevilWish каза:

    Като говорим за гей любов, през 2004 и Рени направи такъв клип - "Вик и зов" с онзи на Галена от ваната.

     

    Ми то Маги Желязкова е къде-къде по мъжествена, оправдано е в скучая. Пък и това би обяснило що Галя така и не успя да му го вдигне,  въпреки целия чекнеж.

    • Haha 3
  4. преди 57 минути, Gerganafen каза:

    Честно ли твърдиш, че някой скорошен клип на Емануела (в момента не се сещам кой точно визираш) е единственият клип след този на Цветелина #1 с кадри на които лирическия герой изневерява?:blink: Като казах десетки видеа с този сюжет, имам предвид буквално. На прима виста се сещам за Елена - Изгубена и Емилия - С теб да бъдем пак, но със сигурност чалгата е пълна с такива. Това, че Цвета се е разчупила тогава за себе си, не прави непременно клипа иконик/култов за всички като цяло.

     

    Мъжът изневерява с мъж, бе, с МЪЖ 😅

    • Like 2
  5. преди 10 часа , Gerganafen каза:

    Изгледах го за да видя кое му е толкова иконик. Типичен чалга клип с типичен чалга сюжет присъстващ в десетки други видеа.:dontknow:

    Слушаме Цветелина, как да не слушаме:

     

     

    Цвета е скандал, вие сте кьорави - през 2004-та баш тая сухарка да снима как хваща гаджето на калъп с друг мъж - никоя от "скандалните" не беше посмяла.  Чак Емануела, 20-тина години по-късно. 

    А тая Пеевската е толкова нарочена за певица, колкото Стораро за фактор. Мяука там нещо, ама толкова си може. Ако разчиташе на талант и харизма, без дебел (във всеки смисъл) финансов гръб, щеше да си остане в Г група форевър.

    • Like 1
    • Thanks 1
  6. преди 58 минути, Andrew Cunanan. каза:

    Кой да  повярва, че Преслава така ще занули Галена и Глория не с 1, а с 2 концерта в арени в рамките на няколко месеца. 🤩 И то далеч от пика си на звезда номер 1 в държавата.

    Винаги са ми били много жалки с тези предизборни концерти.  Да пееш за някой по политически симпатии е едно и заслужава адмирации за ангажираността, ама да събираш народ за някоя партия срещу пари си е чиста душевна проституция.  Все едно са умрели от глад, това първо. Второ - Софка също е на тоя "концерт", като има ДВА концерта в Арена-та + такива във Варна и незнамкъдеси беше втория. Другата седмица ще напълни два пъти зала 1 и то с класика, не с чалга. Та Софка реално занули всички,  ако следваме твоята логика. 

    • Like 3
  7. преди 20 минути, DevilWish каза:

    Не очаквах, че е взела  "Невиждани очи" с непроменен текст. Нали и Счетоводителката направи "Дори и да боли"? 

    В изпълнение на Янева ми харесва повече. Обаче на Емилия най ме кефи как звучи.
     

    На Емилия я водеха авторска.  

    Относно варианта на Янева - ми не, не става.

    • Like 3
  8. преди 25 минути, SG каза:

    За времето, в което ДесиСлава е създавала този си образ е била точно такава и си е заслужила признанието. При това го е постигнала предимно сама без подкрепата на Пайнер, и то в годините на монопол на Пайнер. После рухна и стана неузнаваема - факт, но с това съответно рухна и доста от потенциала й някога отново да грабне хората така. И преди съм казвал, че за мен към днешна дата тя няма да напълни Арена. Някак в последните години вече е твърде далеч от машината, която насила убеждава българите колко е велик даден изпълнител, както е със Стораро, Софка и Преслава.

    За Стораро на мен ми е ясна причината за прехвалването - от доста време всяка страна на Балканите си има потребност от някакви такива мъжки певци 'на народа'. При неспособността на далеч по-добри като Коста Марков и Стефан Митров да се задържат, у нас тази ниша беше запълнена от Стораро и Константин🤐 и поне един дето наистина да е заслужил - Азис. Добре, че си имаме и естрадата...

    Относно Десислава в Арена-та не съм съгласен - с достатъчна реклама би могла да я напълни и то с качествена публика, която би отишла да я СЛУША. Ама за целта трябва да се случат две почти непостижими неща - да превъзмогне мързела си и да си върне гласа. Не знам кое е по-невъзможно.

    Кой е сръбският еквивалент на Стораро? Аз тая музика с изключение на Цеца тук-там съм я зачеркнал,  та хич не съм в час. А турският? 

    • Like 2
  9. преди 31 минути, SG каза:

    Така е в общи линии, но има няколко безумно натрапени във времето имена, не само тези двете, за които дори масата извън стандартните чалгари си има едни утвърдени изкуствено изкривени възприятия (нали, не слагам Галена в това число, за нея само в чалга средите евентуално някой нещо да изкриви и да му се вържат). В резултат баш тези вече си правят успешни концерти в най-голямата зала, а далеч по-заслужили от тях са в тинята или най-много в НДК.

    Това са малко камъни в твоята градина,  понеже и ДС е с леко изкривен образ в обществото - масовия българин я има за не много интелигентна,  но талантлива и експериментираща със стиловете певица,  а реално тя си дъни гюбеците и вече трудно може да изкара един припев като хората.  Тъпо и тъжно,  но това е реалността.  Не го приемай като заяждане,  хич не ми е това идеята. 

    Мен винаги ме е изумявал случая Стораро - кой точно го нарочи за голямата звезда и фактор в тая музика, че и с влияние и пари,  при условие,  че едноличен лидер на е бил никога (както Азис,  например). Имаше там един силен период с  комерси тип 234, Уникат и Отличен 6 и това му е. Тук също се изкарва някакъв незаобиколим фактор. Ама една лъжа повторена сто пъти става истина.

    • Like 2
  10. преди 1 час , SG каза:

    По някаква причина дори и аз все си мислех, че Галена е била новатор с това, но...

    Така или иначе с времето повечето новаторски идеи във фолка ще им бъдат преписани на тях с Преслава, а те двете реално погледнато за тези 20 години не са били новаторки в почти нищо - и съвсем не се бъзикам (но пък казвам почти). Трябва да свикваме, уви.

    Не мисля,  че някой се вълнува толкова от чалгата,  че да им преписва каквото и да е. Освен десетимата човека тук, де, всички останали консумират и хвърлят. 

    • Like 1
    • Haha 1
  11. преди 2 часа , DevilWish каза:

    Така трябва да се прави, към днешна дата Алисия направи същото с "Инсомния" и "Полудях", като на мен пак втората ми хареса повече как се получи, онази ми е прекалено меланхолична. Щом се прави 12 години по-късно, значи стратегията е била успешна и интересна.

    Айде, пак Галена измислила топлата вода... Открай време в чалгата правят по два аранжимента на една мелодия с различен текст (вероятно и от икономия:)):

     

    Преслава не направи ли същото с Мръсно и полека и Бягай? Само дето я домързя да правят втори аранжимент и ги пусна с един и същ.

    • Like 2
  12. преди 24 минути, pacho каза:

    "Писна ми" е на вуйна ти Стоя.

    "Досаден ден" на коя Цецина песен прилича? "Лабиринт" никога не ми е приличала на 39,2, някакви бегли денс мотиви имат общи. Това е все едно да кажете, че "Waiting For Tonight" на JL е крадена от "On a night like this" на Кайли Миноуг.....

    Когато представяха Лабиринт в Историята на една песен в НФ Мария Димитрова (жената на Пайнера) при чуването на песента реагирала с "Тук си представям влака на Цеца" и Глория й отвърнала "Това трябва да си представяш", Глото си го каза.  Но продължи,  че песента на Цеца била чопната от някаква на Стинг, та никой не бил открил топлата вода.

    Питай ме що помня такива ненужни неща 🤷‍♂️

    Факт е, че и Крепост  е инспирирана" от "Забранени град, ама няма лошо, всеки се вдъхновява от някъде 

    https://youtu.be/O3tnaehlB3I?si=BbGgy2rgS5YZw189

    • Like 2
  13. преди 3 часа , Andrew Cunanan. каза:

    Много хора си плащат да слушат разни дъртили като Белослава, Ирина Флорин и Нина Николина. Има всякакви извратеняци в нашата държава.

    Не, че нещо, ама разликата на Нина и Белослава с любимия  ти сръбски траверс е две-три години... иначе с последното изречение съм съгласен:)

  14. преди 2 часа , Emanuela.Carey каза:

    Според мен Димана като продукт имаше огромен потенциал. Различен глас, естествено екзотична визия - открояваше се.

    Проблема при нея е че не можа да се наложи като публична личност и няма състезателен дух. Винаги е някъде в ъгъла, не се е бутала да бъде център на вниманието.

    А и последните години тотално спря с продукцията и хората съвсем я забравиха.

     

    Опитаха се да я направят новата Десислава, но гласът на Димана звучеше прекалено поп за чалгата,  без да има някаква мощ в него,  което да компенсира по някакъв начин. Като добавим липсата на всякаква харизма беше логично да потъне,  преди да е изплувала.

    • Like 1
  15. преди 1 минута, Andrew Cunanan. каза:

    Не е забравена, има над 10 милиона. И течеше от чешмата още преди да пусне клипа.

    Без да е налагана по абсолютно никакъв начин във времето - нито по концерти,  нито по турнета. Не знам Азис пее ли я изобщо по участия. 

    • Like 2
  16. преди 2 часа , Fast каза:

    Май кабеларките още ги имаше. 

    Азис изригна през 2002-ра и се слушаше масово. Беше по всички национални печатни медии. Ако не е продавал що го слагаха на корици къде ли не? Обичам те може и да е позабравена днес,  но беше по-въртяна и по-голям хит дори повече от Хабиби. Вижте Магапаса какво каза при Алпер относно тая песен,  на която и той имаше вариант.  Залеза... е най-големия авторски хит за годината,  но генерално Обичам те беше много над нея.

    15:55

     

    • Like 3
  17. преди 17 минути, meleto каза:

     Освен това да включим огромната реклама по Планета ТВ, която по това време е тотален доминант сред музикалните канали. Впрочем Фен ТВ и Веселина още не съществуват. 

    Може,  наблюденията ми какво вървеше по онова време са основно от София,  по прованса може и да са вървели повече Деса и Кама. Но пък имаше Верея, май Оникс още и какви ли не кабеларки,  радиа също, та едва ли е останал без реклама. 

    • Like 1
  18. преди 1 минута, meleto каза:

    Пропускаш, че е малко срамно да имаш албум с подобна обложка през 2002ра. Това което правеше Азис беше твърде смело за ония години. Мисля, че това е оказало влияние.

    Не мисля,  че хората,  които биха си купили албум на Азис са страдали от подобни предразсъдъци. Ако някой не би си взел Азис, не би си взел и Кама или Деса - просто защото са чалга и това е срамно,  не заради обложката. Не, че не можеш да скокнеш до някоя сергия на пазара. То беше срамно и да си купиш порно списание,  но висяха по будките. Дори аз си купих 2002, че и The best  и На голо. Явление беше Азо, с тотални хитове. НДК, Васил Левски,  първия и най-продаван спец. брой на Нф е за него... 2002 и 2003 са негови отвсякъде. Другия албум,  който имам от онова време,  е Нещо горещо.  Така и не си взех Крепост 😁

    • Like 1
  19. Абсурд Кама и Деса да са продали повече от Азис през 2002-ра, колкото и да харесвам/х Камелия.  Обичам те течеше и от чешмата.  Азис продаваше като луд,  затова и изкара толкова продукция -  2002, The best,  На голо, Целувай ме +, Кралят, Как боли, Together. Всичкото това е до 2004 включително, за период само от две години. 

    За 2002-ра като продажби логично са Азис, Кама, Деса. 2003-та са пак той,  Анелия,  чак след тях Глория и Калудова.

    • Like 1
  20. преди 52 минути, Stela каза:

    Това си помислих и аз като я видях на предната страница. Какво е това вдигане на вежда и защо са тия демонстрации. 😁 Иска да се прави на лоша, надменна и злокобна. Тя си го беше изпяла и в песен, че е вещица. 😂

    Не я е вдигнала,  смотано са я оскубали. В ранните си клипове изглежда вечно учудена. Иначе явно пак е натирена, щом ще пуска песен.

    • Like 1
    • Haha 1
×
×
  • Create New...