Jump to content

Повече за Клуба

Песенен конкурс „Евровизия“ (Eurovision Song Contest) е телевизионно шоу, организирано от Европейския съюз за радио и телевизия. Провежда се ежегодно от 1956 г. Привлича телевизионна аудитория от порядъка на 200 млн зрители.

Година на създаване

1.01.1956
 1. Какво ново в клуба
 2. Lelqtian

  Евровизия 2024

  ИИИ .... верно почнаха много от рано тази година. Вече имаме първата песен, от Франция.
 3. FikLena

  Евровизия 2024

  Mood https://www.instagram.com/tv/CaO0zyPlvMW/?igshid=NjZiM2M3MzIxNA==
 4. meleto

  Евровизия 2024

  Не виждам как може да се направи подобна платорма, наистина. Най-вече заради 3.Иначе не пречи гласовете да са със СМС, но и да отчитат евентуалната възраст. Струва ми се апокалиптично. Изведнъж точките ще литнат като при инфлация... и това ще развали цялата история на постиженията. Победителят ще има 81281129 точки, а предходният 530 примерно. Много тъпо ми се струва.
 5. Lelqtian

  Евровизия 2024

  Приложението ще продължи да таксува вотоподаването като смс, както си мисля и че е в момента. ЕБУ е фор профит организация
 6. Blueberry

  Евровизия 2024

  Не се гласува чрез SMS, а чрез приложение. В него всеки се регистрира чрез "ЕГН-то" си и съответно се знае в коя възрастова група принадлежи. Те са 3-9, 10-15, 16-29, 30-44, 45-59, 60-74, 75+. И всяка група раздава точки точно като държавите в Евровизия - 12 за фаворита, 10 за втория и т.н. Има и осма категория - гласове, дошли по телефона, там няма възрастови ограничения. Но има три подводни камъка, заради които си мисля, че няма как това да се случи на Евровизия: 1. За да се балансира телевота, в Швеция имат точно 8 международни журита. На Евровизия трябва да направят 40 възрастови категории или да намалят процентната тежест на журитата, за да излезе математиката. 2. Статистически погледнато дори в Швеция групите не са равнопоставени - децата между 3 и 9 (7 години диапазон) имат да раздават същия брой точки като 30-44 (15 години диапазон). Тоест един детски глас има много по-голяма тежест от този на един възрастен. 3. В различните държави няма единен начин да се провери възрастта на гласуващия - в приложението спокойно можеш да излъжеш и да пишеш, че си на 6, кой ще те хване? Отделно от това не мисля, че има вариант да изключат изцяло SMS вота. Така че по-скоро някой се чуди какво да напише в този сух за новини период и си измисля Или наистина е лийк това със сърчицата, които отговарят точно на цветовете на Мелодифестивален, но ще има друго обозначение - може да се делят на региони например, гледам че сърцето, което в Швеция е за телефонния вот, тук е с карта на света.
 7. meleto

  Евровизия 2024

  Я разкажи подробно как работи?
 8. Blueberry

  Евровизия 2024

  Това е моделът на гласуване в Мелодифестивален, няма лошо да го тестват и на Евровизия, но не съм сигурна как ще се възприеме.
 9. Emanuela.Carey

  Евровизия 2024

  По непотвърдена информация гласовете в Евровизия вече ще са разделени на 8 възрастови групи. Или иначе казано всяка държава ще може да дава до 192 точки. Целта е всяка възрастова група да има възможност да избере победители, а не само концентрирана възрастова група която гласува повече. https://x.com/vlslonarydream/status/1692934850569773418?s=46&t=PZRi7H2LFM-5zNGaM0Z_ag
 10. Lelqtian

  Евровизия 2024

  Абе дори и да гласуват някой през септември, лято е все пак, кой му се работи, още повече с отвращение, силно ме съмнява участието в Евровизия догодина да е приоритет. Ся ако някой иска да поеме целия масраф, със сигурност ще има български флаг в Малмьо. На заспалото Вики Гаргамела - примерно - може да е забърсала някое ново гадже с желание за голяма сцена?
 11. meleto

  Евровизия 2024

  СЕМ ще повтори избора за смяна на Кошлуков от шефското място в БНТ - Mediapool.bg WWW.MEDIAPOOL.BG СЕМ ще повтори избора на генерален директор на БНТ, който бе прекратен през миналата година, без да се излъчи победител. Това окончателно стана ясно в четвъртък след като медийният регулатор обяви,... Предполагам, че най-късно през септември.
 12. Lelqtian

  Евровизия 2024

  То така става за един ден, че новината е от преди месец и половина, а нов шеф на БНТ все още няма.
 13. meleto

  Евровизия 2024

  СЕМ трябва да прегласува конкурса за шеф на БНТ, реши съд - Mediapool.bg WWW.MEDIAPOOL.BG Административният съд в София обяви за незаконосъобразен начина, по който Съветът за електронни медии (СЕМ) приключи миналогодишния конкурс за генерален директор на БНТ, в който не бе избран... Прегласуването става за 1 ден, тъй че...
 14. Lelqtian

  Евровизия 2024

  Крайния срок за заявяване на участие е средата на октомври, не виждам как ще сложат нов шеф на бнт преди това.
 15. meleto

  Евровизия 2024

  Струва ми се още тая година ще има развръзка. Особено след като вече има редовен кабинет. Освен ако не падне след местните избори.
 16. Blueberry

  Евровизия 2024

  То нов шеф дотогава едва ли ще има...
 17. meleto

  Евровизия 2024

  Скука, ние май пак ще скипнем. Освен ако новият шеф не се окаже фен на формата...
 18. Blueberry

  Евровизия 2024

  Предвид, че съм правила такова предположение за всеки възможен град в Швеция, щеше да е чудо да не уцеля все някога Но Нета отново не изневери на себе си - официалният профил на Евровизия рекламира домакинството в Малмьо с нейно предсказание, че ще е Стокхолм.
 19. Lelqtian

  Евровизия 2024

  @Blueberry А да беше уцелила и годината поне от толкова рано! Монс и Петра предстои да видим ... Malmö will host the 68th Eurovision Song Contest in May 2024 EUROVISION.TV The Grand Final of the Eurovision Song Contest 2024 will take place in the Malmö Arena on Saturday 11 May with Semi-Finals on Tuesday 7 and Thursday 9 May.
 20. meleto

  Евровизия 2024

  Това ми беше любимо. Супер тъпо ми е в последните години.
 21. Blueberry

  Евровизия 2024

  Всъщност доколкото прочетох, искат ревизия на разделянето на жури и телевот, което автоматично ще съкрати времето на шоуто. Разбирам защо искат първото - Лорийн получи backlash основно от това, че се видя, че стана победител благодарение на журито, а не на публиката (все едно беше първата). Но не мисля, че ще им дадат този картбланш, изглежда този начин на вота е доста по-ангажиращ за публиката от досегашния. Единствено може да се върнат към по-динамичния модел на обявяване, който се получаваше, когато ги обявяваха отдолу нагоре по брой събрани точки от телевота, а не по реда, по който журито ги е класирало. На 11 или 18 май ще е. Стокхолм бяха обявили, че концертът на Бионсе е довел до инфлация, представям си в една седмица да домакинстват на Тейлър Суифт и Евровизия.
 22. meleto

  Евровизия 2024

  Аз не виждам проблем. Националните тв нямат реклами, а и ЕБУ им оставят дупки по минута-две. В смисъл, даже ги устройва по-дълго шоу - повече тв време и реклама за изпълнителите. И по-голяма ангажираност на феновете.
 23. Blueberry

  Евровизия 2024

  Сравних набързо 2014 (3:35:19) и 2023 (4:14:44) и реално е всичко - откриването е малко по-дълго (+7 минути), паузите между изпълненията са по-дълги (+11 минути) и интервал актовете (+6 минути) Дреболии, ама ето ти едните 25 минути. Останалата разлика е от разделянето на журивота и телевота - вече държавите минават с около десетина минути по-бързо, но се почва голямото протакане с телевота и ето ти ги 45-те минути отгоре (цял час спрямо 2009 и по-ранните години). Така че не виждам как ще могат да смъкнат с цял един час, без да пострадат нито изпълненията, нито цялостното шоу, нито съспенса от обявяването на победителя.
 24. Lelqtian

  Евровизия 2024

  Сега ми се иска да видя Тейбъл последна в класирането. С двойно нил поа. Би си струвало допълнителния час Откъм съкращаване ... според мен допълнителното време е по-скоро технологично, но да видим. Подозирам имат тънки планове да спестят от жури вота.
 25. meleto

  Евровизия 2024

  Че с кое се е увеличило? Паузите между изпълненията ли?
 26. Blueberry

  Евровизия 2024

  Малко новинки от Туитър: Парцалана Суифт е на път да провали и Евровизия, защото през май ще има концерт във Friends Arena в Стокхолм, а залата трябва да е свободна няколко седмици преди и след Евровизия, която ще е през май. Не, че Стокхолм нямат и поне 2-3 други зали, но изявявали желание, да направят временна постройка поради някаква причина. Така че градът не е съвсем отписан от залозите. А в същото време шведското БНТ иска да съкращава Евровизия и да я връща в стария формат от 3 часа и половина, което може би не е много лоша идея.
 27.  
×
×
 • Create New...