Jump to content

Повече за Клуба

Песенен конкурс „Евровизия“ (Eurovision Song Contest) е телевизионно шоу, организирано от Европейския съюз за радио и телевизия. Провежда се ежегодно от 1956 г. Привлича телевизионна аудитория от порядъка на 200 млн зрители.

Година на създаване

1.01.1956
 1. Какво ново в клуба
 2. Blueberry

  Евровизия 2024

  Има доста държави, които изпращат звезди, например Тикс (2021) е мега популярен в Норвегия. Елени Фурейра си беше топ име за Гърция и целите Балкани преди да се яви. И колко още други примери има. А Дара, Фики и Емилия, ако искат да пробият на Запад, биха могли да го направят чрез Евровизия. В ТикТок ерата участието на Евровизия ще става още по-важно, за мен е огромна загуба, че изпускаме ценни години. Видяхме какво стана с Роза Лин от Армения. П.П. Новината за Грета Тунберг я срещам само във финландски сайтове so I call bullshit. Просто явно финските жълтури са написали в Гугъл "известни хора от Швеция", излезли са Грета и Златан, но са избрали да сложат думите в нейната уста, щото той беше поствал колко подкрепя Лорийн. С други думи - Финландция явно е повече източна, отколкото северна държава поне откъм манталитет
 3. Lelqtian

  Евровизия 2024

  Пача, отивам да замърся нещо някъде. Майка и сигурно вече със сигурност я е срам от такава щерка. Дали има интерес да хоства?
 4. Willy

  Евровизия 2024

  the power of a unicorn вече и по хит микс
 5. meleto

  Евровизия 2024

  Колко струва България да участва в Евровизия FORBESBULGARIA.COM Колко струва България да участва в ЕвровизияВ този текст на Forbes решихме да погледнем отвъд блясъка на сцената и музикалната еуфория на Евровизия, за да разберем колко струва България да участва в песенния конкурс и кой плаща сметката, защо има смисъл да сме там, защо една частна компания влиза в играта, как и къде се възвръща инвестицията... Минималната сума за участие на български изпълнител на Евровизия е около 200 хил. евро, като 78 хил. е само таксата за учас­тие на България, около 20–30 хил. е престо­ят в локацията на конкурса, десетки хиляди е стейджингът“ С инфлацията сигурно е към 200к лева вече. Но разходите около това са много. Ето с умрелия стейджинг на Виктория е струвало 400 хиляди лева. 200 хил. евро ни отказват от "Евровизия" WWW.BGDNES.BG Около 200 хил. евро е таксата, която страната ни е трябвало да плати за участие в конкурса за песен "Евровизия". Освен България, Република Северна Македония и Черна гора също отказаха да платят високите суми. Страните са били помолени да платят повече, за да се компенсират загубените пари след забраната за участие на Русия Около 200 хил. евро е таксата, която страната ни е трябвало да плати за участие в конкурса за песен "Евровизия". Освен България, Република Северна Македония и Черна гора също отказаха да платят високите суми. Страните са били помолени да платят повече, за да се компенсират загубените пари след забраната за участие на Русия. За последното си участие страната ни е платила 150 хил. евро, но сега сумата е нараснала още повече. Официално парите, които плаща всеки участник, не се оповестяват публично.
 6. Lelqtian

  Евровизия 2024

  ЮК мож да иска да много работи да праща, ма не зависи само от тях. Пък и пък и като цяло отбиват номера. Големи световни звезди обикновено злословят против Евровизия, ма като стане да хостват много бързо обръщат палачинката. Кат Рита Ора. И Мика миналата година. Междудругото, 300 хиляди (лева) звучи доста раздуто цифра просто за такса. Ако наистина е на база на населие, както се спекулира напоследък, е абсурдно да плащаме почти колкото Румъния, които имат 4 пъти повече население. Ениуей, има няква светлина в края на тунела. На детската Евровизия тази година нямало да има повече предварително записани вокали, всичко наживо на сцената. Дано го върнат и за голямата.
 7. meleto

  Евровизия 2024

  Нашият пазар е различен, но в това отношение си прилича. Тук топ имената само страдат от участието си на Евровизия. В много държави е същото. Защо ЮК не праща световните си звезди? Дори съседна Сърбия не го прави. Наистина топ имената им странят. Могат да спазарят някого за една година, но не го правят. Все пак е унизително да се състезаваш с други и да се класираш на дъното. В малките страни като Литва, Малта, Естония и тн няма много изпълнители и се налага да се повтарят. Там не ги съдят, каквото и да постигнат, защото не могат да си го позволят. У нас е лесно да изолираш ПОли Генова. И без нея пазарът ще си върви. Ако махнеш Валентина Монета, какви народни артисти ще имат в Сан Марино?
 8. Lelqtian

  Евровизия 2024

  И като сме пратили топ име, кво направиха? Абсолютно нищо. Реално няма особено значение. Човека вълк никой не го знаеше преди Евровизия, но всички го научиха, Елица и Стоян също. Германия като пратиха супер успешна рок банда с разпродадени участия до края на годината да не им попречи да си вземат традиционното последно място? Реално дори Лорийн с песента на Емилиано да бяха пратили немците, пак щяха да са последни. Тая година имаше доволно известни в страните си участници, като всяка година.
 9. meleto

  Евровизия 2024

  За БГ е 300к лева, но оттам има още много допълнителни разходи. Българинът не заобича нито Поли, нито Кристиан, нито Елица. Да, имат някакви ангажименти навън и тук, но все още не са на никакво ниво у нас. Виктория я бутаха на Хепи Енержди тур.. и беше като беквокалистка, мина и замина. Вяло, вяло... Общо взето най-нереализираните ходят на Евровизия. Дори победителите. АББА не са станали топ заради Евровизия. Лорийн беше изчезнала за 10 години... и да е правила песни, не са се доближили и на 1 стотна от Еуфория. Къде са повечето първи и подгласниците им? Единици са оцелели. ТАзи година колко топ имена в съответната страна имаше? 10 на кръст. Реално повечето нямат кой знае какви кариери. Колко топ имена сме пращали от БГ... Миро? Толкоз.
 10. Lelqtian

  Евровизия 2024

  Глупости. Да има много дебютиращи с евровизия, но тия от по-предните места, и победителите особено напоследък, са си бая известни. Още малко ша изкараш Лорийн като никому неизвестна бедна жена от скандинавския народ на Швеция. Самата такса не е половин милион, а е според населението май. Затова примерно наскоро тиражираните цифри за Румъния изглеждат безумни. За нашта последно се беше чуло като 40 хиляди евро, но може и да е вдигната, след като Мусковия бяха отстранени. Другите разходи са си нали отделно, вкрайна смека БНТ на тоя етап ще се върнат или ако се намери някой да финансира целия масраф, или като сменят Кошлуков с някой който е обменил бизнес опит с румънците как се харчат "успешно" тия цифри от държавния бюджет. Не само Елица и Стоян. Поля в бг незнам, но добре си осребрява 4тото място, тая година обиколи почти всички припартита. Кристиана има други имиджови проблеми, заспалото Вики гледах се било пласирало в полския клон на световния лейбъл Warner. Със сринат имидж, се върната тия дето изтъркаха последните места по полуфиналите, ама им дреме на гугутките, на са умрели от глад, а масовата публика отдавна е забравила тия резили.
 11. meleto

  Евровизия 2024

  Изпълнителите на Евровизия са аматьори. Почти всички. Или са някакви треторазрядници в страните си. Падането ще е голямо за Дара, Фики и Емилия. Практиката сочи, че големите звезди се дънят, заради разликата между голямото очакване и реалните им възможности. Мария е бита карта, тя може само да спечели от конкурса. Обаче песента... има ли адекватна песен? И ще се класират, както Хърватия. Толкова изпълнители имаме и няма избор. Как е възможно, не знам! Да си кажем, че на никого не му се дава половин милион. Дори БНТ да даде част, пак е скъпо. И накрая се връщат мразени. Реално Елица и Стоян само имаха добър позитивен имидж през 2007, но след като повториха през 2013, някой да е чувал нещо за тях? Десета глуха. Вярно Янкулов праска барабаните на Интелиджън дади проджект, а Елица пя нещо с Криско, но пак са никои.
 12. Lelqtian

  Евровизия 2024

  Глупостите май почват от по рано тази година ... 🇬🇧 United Kingdom: Rumors Suggest Sophie Ellis-Bexter Could Represent the UK in Eurovision 2024 - Eurovoix EUROVOIX.COM According to sources, pop star Sophie Ellis-Bexter is being lined up by BBC bosses to represent the United Kingdom
 13. 🇳🇱 Netherlands: Dutch Head of Contest Reveals Why Norway and Denmark Opened Their Semi-Finals - Eurovoix EUROVOIX.COM Head of Contest Twan van Nieuwenhuijzen reveals in the Dutch podcast Ding-a-Dong why Norway and Denmark opened this year's Semi-Finals. Интересно.
 14. Щом Люксембург и Косово са в топ 5, считайте за колко гласове става дума. Само да кажем, че там има малко над половин милион население. Неслучайно не съобщават число
 15. Eurovision 2023 reaches 162 million viewers with record breaking online engagement and musical impact EUROVISION.TV The 67th Eurovision Song Contest hosted by the BBC in Liverpool, on behalf of Ukraine, united audiences across the world on both linear and online platforms thanks to public service media.
 16. Странно ли е да кажа, че само песента на Лорийн си въртя? И рядко Австралия.
 17. Изглежда последен шести ден... Финландия - 92 място - 705к. 638к е минимумът днес Hot 100 Songs - Daily Music Chart from World (20/05/2023) | Popnable POPNABLE.COM Find charts from World (20/05/2023) - hot 100 song charts released on daily basis. The hottest songs of the day.
 18. Arcade е от 2019, но да 2020 гръмна в тикток. Някой от ръководството на телевизията е 'усвоявал' доста. За 11 хиляди евро кола могат да си купят или цялата делегация на Румъния че и Молдова да летят през атлантика и обратно. близо 50 хиляди лева за хотели?
 19. Реално ТикТок десетилетието много добре се отрази на Евровизия откъм хитове. 2020 - Arcade 2021 - Beggin' на Монескин гърмеше и им проби път към Щатите 2022 - Snap 2023 - we'll see...
 20. Спийкинг ъф ... Кви черни магии и гяволски сделки е въртял, та вече коя петилетка си изглежда като през 2009та?
 21. Така може Ама повишения интерес е щото хостваха, не щото изведнъж много ги е заинтересувала Евровизията. Дори в Щатите отразиха Arcade и Монескин, а в УК най-близките победители помирисвали топ 10 са Еуфория и Феритейл.
 22. Всъщност било най-високо чартвалото шведско евровизионно ентри
 23. Спечелила евровизионна песен. Или искаш Джина Джи да ти пее на ушенце как уа а ъ литъл бит е била номер 1? PS Всъщност май щеше да е вярно ако беше влязала под номер 1, щеше да е от много време, ама чак от Waterloo? Еуфория е била #3. All the Eurovision winning songs that have charted on the UK Official Top 100 Singles Chart WWW.AUSSIEVISION.NET The United Kingdom have been one of the longest participating nations in the Eurovision Song Contest. We have previously looked at ‘All the UK Eurovision entries that have charted on the UK Official Top 100 Singles Chart’ with 57 out of their 63 Eurovision entries charting in the UK charts. Today, we re-look at all the Eurovision winning songs that have charted on the UK singles chart. Out of all the 68 Eurovision... От друга страна било рекордно повече от една песен да влезе в топ 10, което не било ставало от 82.
 24. Нали видео номер 100 имало 1000 гледания, затова реших, че Tattoo се вписва. И все пак в спотифай кърти. Влязла е в UK Top 40 под номер 2, което се случва с евровизионна песен за първи път от Waterloo насам. Не е изненада, защото това беше и най-гледаното шоу в UK. Онзи с паницата на главата влиза под номер 9, ама още следващият път ще излезе.
 25.  
×
×
 • Create New...