Jump to content


Владимир Зографски е световен шампион по ски скок


Препоръчани коментари

Младата ни звезда в ски скока Владимир Зографски е новият световен шампион за младежи.

 

Българският ски скачач Владимир Зографски спечели световната титла до 18-годишна възраст. Българският спортист си заслужи златния медал в Естония, където Зографски грабна първото място с актив от 255 точки срещу 251 на подгласника му. Родният талант спечели първия скок със 98.0 метра, а във втория постигна 95.0 метра. Така той събра общ резултат от 255,0 точки и остави зад себе си австриеца Щефан Крафт с 251,0 точки и естонеца Каарел Нурмсалу с 249,0 точки.

 

 

Това е най-голямата победа в кариерата на 17-годишния българин. Зографски стана първият представител на България, който е световен шампион в ски скока.

 

 

Зографски доказа на света, че все по-успешните му класирания в стартовете за Световната купа и особено в тазгодишния турнир Четирите шанци никак не са случайни. Влади постигна безапелационна победа в индивидуалния ски скок на шанцата в Отепаа, Естония и така увенча успешния си сезон с титлата световен шампион за младежи до 18-годишна възраст.

 

Независимо от доста ниските температури на шанцата в Отепаа от около -13°C, Зографски изпълни перфектно своя скок и във втория кръг от състезанието. След полет от 98.0 метра и актив от 131.0 точки в първия кръг, 17-годишният Влади направи втори скок от 95.0 метра и с общ актив от 255.0 точки зае лидерската позиция в крайното класиране.

 

След него остана австриецът Щефан Крафт, който беше 10-и след първия кръг, но с изключителен 100-метров скок във втория се изкачи до среброто с общо 251.0 точки. За утеха на домакините бронзът отиде у Каарел Нурмсалу, който при втoрия опит скочи 96.0 метра и натрупа общ актив от 249.0 точки. Французинът Александър Мабу, който беше втори след първия скок, остана едва 10-и след само 86.0 метра във втория.

 

На 22-ро място с право за втори опит се класира вторият български състезател Богомил Павлов със скокове от 85.5 и 86.5 метра и общо 207.0 точки. Третият ни състезател Деян Фунтаров скочи само 82.5 метра и остана на 45-о място в крайното подреждане.

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;

Руски форум: питаш нещо и теб те питат;

Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...