Jump to content



Формула 1 сезон 2008 г.


Препоръчани коментари

Дам.. за това тази година Маса разката Райконен. Все тая...

Why they say the sky is the limit?

When I've seen the footprints on the moon.

And I know the sky might be HIGH...

But baby it ain't really that high.

 

Let's reach for the stars...

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • Отговори 396
  • Създадена
  • Последен отговор

Топ коментиращи в тази тема

Топ коментиращи в тази тема

Днес четох, че Тойота пък щели да започват новия сезон без системите KERS, което също много ме учуди. Все пак за никого не е тайна кой вкарва най-много пари в развитието на колата си и въпреки всичко не са саумяли да извадят полза от разработките си до момента.

 

Не става само с ядене, иска и ъкъл :whistling:

 

Догодина с малко повече късмет Фетел шампион :az:

Link to comment
Сподели в други сайтове

Дам.. за това тази година Маса разката Райконен. Все тая...

 

Момче, започваш да говориш глупости. ОК, фен си му, лошо няма, но малко помисли преди да говориш.

Титлата тази година си беше за Райконен, ако имаше 1/10 от мотивацията му досега и ако не беше отпаднал на Спа. След отпадането му Ферари заложиха на Маса изцяло, като Кими трябваше да му пази гърба с вечно по-тежката си кола. Да не говорим, че техниката е много по-удобна за каране от Маса, отколкото от Кими. И въпреки това изравни рекорда на Шумахер за най-бързи обиколки, нещо, което Маса има доста време да гледа умно. И само за да те светна малко... Masa VS Teamates През цялата си кариера на пилот е бил по-слаб от съотборниците си. Само за сравнение...Алонсо когато караше за Минарди в началото на кариерата си даваше със секунда и малко по-добри времена от съотборника си. Ето затова ти казвам, че Маса не става и не е за отбор като Ферари.

Считам спора за приключен и без лоши чувства, нали ;) Всеки има право на мнение, Маса наистина е блестящ в някои състезания.

Редактирано от Пепинко
Link to comment
Сподели в други сайтове

Маса че не става не става - факт, Пешко обядни защо и е много прав. Обаче според мен има място в Ферари - в отбора винаги трява да има един по слаб. Ако са двама силни става лошо.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Снимки от миналата седмица, на Нюрбургринг, по време на дните на Ферари в Германия.

48855_080652ccl.jpg

6017_080654ccl.jpg

48854_080651ccl.jpg

 

 

Като по поръчка и времето е мокро :D за да си покаже цялото майсторство :D

Доживях отново да видя Господаря на дъжда как мачка при неговите си условия :P

Ех какви спомени навяват тия снимки - времена когато чакахме дъжда, а не се страхувахме от него :D

Link to comment
Сподели в други сайтове

П.П. Някой може ли да ми даде линк към състезанията в Англия и Белгия, че само квалификациите имам :rolleyes:

 

Aз пак да си попитам, че мнението ми остана на другата страница и някой може да не го е видял :whistling:

Нямам регистрация в замунда, ще помоля някой да провери и да ми каже има ли състезанията там? Ще черпим :drunk:

Link to comment
Сподели в други сайтове

1. UK - http://zamunda.net/details.php?id=133356&hit=1

2. Белгия - http://zamunda.net/details.php?id=139729&hit=1

 

:whistling:

 

Преместиха Гран при на Китай за април

 

Поредни промени в калнедара за догодина

 

 

Състезанието за Голямата награда на Китай ще бъде трети кръг от шампионата на Формула 1 през 2009 година, след като беше преместено от отктомври за 19 април, съобщиха днес от ФИА. Заради промяната има изместване и на други дати от първенството. За сега Гран при на Канада остава извън календара. Както е известно, Гран при на Франция на пистата "Маникур" също отпадна от календара за 2009 година, след като Френската федерация по моторни спортове (ФФСА) оттегли финансовата си подкрепа към надпреварата. Така вместо планираните 19 състезания, догодина ще имаме дори с едно по-маллко от този сезон - 17.

 

Новият календар във Формула 1 за 2009 година:

 

29 март - Австралия

 

5 април - Малайзия

 

19 април - Китай

 

26 април - Бахрейн

 

10 май - Испания

 

24 май - Монако

 

07 юни - Турция

 

21 юни - Великобритания

 

12 юли - Германия

 

26 юли - Унгария

 

23 август - Европа (Валенсия)

 

30 август - Белгия

 

13 септември - Италия

 

27 септември - Сингапур

 

4 октомври - Япония

 

18 октомври - Бразилия

 

01 ноември - Абу Даби

Why they say the sky is the limit?

When I've seen the footprints on the moon.

And I know the sky might be HIGH...

But baby it ain't really that high.

 

Let's reach for the stars...

Link to comment
Сподели в други сайтове

Aз пак да си попитам, че мнението ми остана на другата страница и някой може да не го е видял :whistling:

Нямам регистрация в замунда, ще помоля някой да провери и да ми каже има ли състезанията там? Ще черпим :drunk:

 

Намери ме в скайп :az:

Link to comment
Сподели в други сайтове

Шумахер щял да става шеф във Ферари

08 ноe. 2008 12:58

0000043652-article.jpg

Легендата на Ферари Михаел Шумахер разкри, че е имал предложение да стане шеф на отбора, но го е отхвърлил защото не иска да жертва толкова много от свободното си време.

 

Офертата към седемкратният световен шампион дошла в началото на миналия сезон, когато се оттегли предишният бос Жан Тод. След отказа на Шухамер, начело на "Скудерията" застана Стефано Доменикали.

 

"Имах възможността да правя това, което правеше Жан Тод. Да стана директор на Ферари за състезателната част", призна Шумахер в интервю пред Интернешенъл Хералд Трибюн.

 

"Но когато видях колко много страст и отдаденост влага той в работата си, също както и аз влагах в моята, си казах "Имам ли нужда от това? Не, просто не". Той просто живееше в Маранело, ден след ден, дори и уикендите, късно през нощта".

 

След отказването си от Формула 1 Шумахер се отдаде на едно от новите си хобита - състезания с мотори. Той обаче все още не е намерил истинската нова страст, с която да замени Формула 1.

 

"Не искам да се концентриран върху нов проект. Искам да остана свободен и да видя кое ще е следващото нещо, което искам да правя през живота си. В момента съм свободен, избирам какво искам да правя".

 

"Сигурен съм, че ще се появи нещо, което да ме заинтересува и за което да отдам цялата си страст. Имам нужда от тази страст, иначе не искам просто да седя на бюро в офиса и да чакам времето да мине".

Link to comment
Сподели в други сайтове

08 Ноември 2008

Екълстоун се среща с Хамилтън заради расисткият скандал

 

"Много хора оценяват помощта ми към Люис"

 

 

Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун привика бащата на Люис Хамилтън - Антъни, за да си изяснят проблемите около разразилият се расистки скандал на Острова. Пред "ВВС" Бърни заяви:

 

"Говорих с бащата на Люис, Антъни и той напълно разбра какво имах в предвид. Всичко е наред. Хората трябва да си спомнят, че аз бях този, който изведе Формула 1 от Южна Африка през 80-те заради бушуващия расизъм тогава, така че никой няма право да ме обвинява в расистки идеи. Постоянно се занимавам с Люис и баща му. Ние сме добри приятели и дори играя карти с Антъни. Дори множество цветнокожи хора дойдоха при мен, за да се здрависаме за това, че съм помогнал на Люис да пробие във Формула 1." - сподели Бърни.

Link to comment
Сподели в други сайтове

09 Ноември 2008

Хамилтън срещу Шумахер на "Уембли"?

 

Поканиха официално новият световен шампион

img_20081109_0002.jpg

dx9e8c72422427.jpg

 

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е получил покана да се състезава срещу седемкратния шампион Михаел Шумахер в ежегодното "Състезание на шампионите", което ще се проведе на 14-ти декември на стадион "Уембли" в Лондон. Престижната надпревара се провеждаше дълги години в Париж, а от миналия сезон пилотите вече карат на специално изградено трасе на "Уембли". Шумахер вече е потвърдил участието си, но за сега не е ясно дали Хамилтън ще се включи, заради натоварената си програма в Макларън.

 

Участващите пилоти са разделени по двама по нации и състезават помежду си на елиминационен принцип. Те карат еднакъв тип автомобили и ще се опитат да покажат таланта си пред повече от 80 000 зрители по трибуните. Тази година ще участват още Дейвид Култард, Марк Уебър, Дженсън Бътън, петкратният световен рали шампион Себастиян Льоб и др. Миналата година надпреварата бе спечелена от Германия в състав: Михаел Шумахер и Себастиян Фетел.

09 Ноември 2008

Хейки: Ще се боря за титлата с Хамилтън

 

"Имаме еднакви шансове"

 

 

Пилотът на Макларън-Мерцедес Хейки Ковалайнен, сподели, че е готов да бъде доста по-сериозен претендент за титлата, след като първата му година с този отбор не мина доста добре. Финландецът започна сезон 2008 с някои доста добри представяния особено в квалификациите. И въпреки, че взе първата си победа в Унгария, нещата въобще не са перфектни при него. Въпреки това, Хейки вярва, че знае какво да направи за да вдигне темпото за сезон 2009.

 

"Очевидно не съм щастлив, не и с тези резултати. Не направих големи грешки тази година, но сезона беше доста тежък. Не завършихме всички състезания. Освен това се случваха и някакви технически проблеми с мен и с колата ми, които ни лишиха от по-добри резултати. Сега обаче вярвам, че съм далеч по-подготвен за следващия сезон от колкото бях миналата година. Надявам се да нямаме технически проблеми и да вземем повече състезания."

 

Ясно е че Ковалайнен ще трябва да подобри значително представянията си по пистата ако иска да запази мястото си в Макларън, а от отбора вече се замислят за други варианти като Роберт Кубица. Въпреки всичко, Хейки не вижда причина да не напредне до там, че да стане трън в очите на съотборника си Люис Хамилтън. Запитан дали ще се подготви до там, че да се бори за титлата, Ковалайнен отговори:

 

"Да, поне така мисля. Дори и тази година имах потенциал за по-добри резултати. Ако гледаме от горе нещата, никога не е имало проблеми. Ако погледнем някоя от квалификациите през сезона и засечем скоростта ще се види, че е доста добра. Просто трябва да поработим над детайлите. Смятам, че ще направя доста добър сезон догодина. Не знам от сега как ще тръгнат нещата и какъв пакет ще използваме. Ако мислим в перспектива и предположим, че ще имам добра кола, тогава ще направя всичко възможно за да имам по-добър сезон. Макар и Люис да е шампион имаме еднакви шансове."

Link to comment
Сподели в други сайтове

Нещо такова ще изглеждат колите през 2009

09ferbva3.jpg

 

F2009_2.jpg

 

Сега прочетох че е възможно някой от болидите да поставят подобни предни крила а именно...

2004-BMW-WilliamsF1-FW26-Front-Nose-1280x960-785036.jpg

ето едно сравнение

ferrari09zt1.jpg

Link to comment
Сподели в други сайтове

Ето и айродинамиката нА Уилямс

 

1243881_orig.jpg

1243884_orig.jpg

1243886_orig.jpg

Само дето предрадиаторните плоскости и комините зад тях не са премахнати а през новият сезон и те са забранени. Иначе колата изглежда готино като е толкоз изчистена и семпла. На мен ми е интересно кви са тези вертикални прорези в с формата на триъгълник в страничните конозоли на задното крило и доколко са легални...

 

1243877_orig.jpg

керс ,отборите са започнали да се обрьщат кьм конпанйи които са разработвали тази с-ма .

 

маковете дори са се свьрзали с американската компания freescale semicondyctor подразделение на моторола за сьздаване на 2 ро поколение керс за 2010 г.

 

 

бош си го продават на други класове сьстезателни отбори.

 

 

ферари, рено, торо росо и ред бул работят с магнети марели от фиат образуват се кооперации явно не е толкова сложно нещо тоя керс.

Link to comment
Сподели в други сайтове

qeckglzx20.jpg

 

Впрочем, Ферари-то изглежда доста изчистено...

 

tonej9fu13.jpg

 

При МКЛ почти всички крилца са си заминали, но има още какво да се желае...

 

9nww00567.jpg

qp03nxp56.jpg

f8akkis54.jpg

Уилямс пък се радват на новото си задно крило. ;)

 

Механиците на БМВ със странни ръкавици... Сигурно бие ток...

 

dpr6fffq19.jpg

БМВ са "най-напред" в дизайна, имат и KERS

 

115669.jpg

bgo910wj15.jpg

mk9e91rw1.jpg

Link to comment
Сподели в други сайтове

115801.jpg

Де Ла Роса тества Б-отбора на МКЛ...

115795.jpg

Фетелчо е подпалил спирачките на Редбула...

А някъв механик на Ферари шпионира за да събере данни според мен...

Единствените снимки на Жене който кара 248ф1 намерих са:

 

med_gallery_5059_348_308350.jpg

 

med_gallery_5059_348_46937.jpg

 

А Бадоер е карал:

 

med_gallery_5059_348_136350.jpg

 

med_gallery_5059_348_61605.jpg

 

Така и двете ми изглеждат Ф2008К, но може Марк да е карал 248-цата с предно крило и ливъри като Ф2008...

Макларън днес тестваха системата КЕРС

cxe0z8u12.jpg

 

ето резултатите от днес

1252037_orig.jpg

Link to comment
Сподели в други сайтове

Малко "СПАМ" за феновете на Сена и тестовете в Барселона:

Племенникът на Сена си пробива път към Формула 1 - http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=585874

БМВ даде насоката в ретро-стила за 2009 г. на първите тестове в Барселона - http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=584566

Кристиан Клийн: Болидът ни за 2009 г. е отвратително грозен - http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=585277

Себастиан Льоб записа осмо време в първите тестове от Формула 1 - http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=584606

Третият пилот на "Макларън" Педро де ла Роса тества със "Форс Индия" - http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=585147

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
HondaF1.jpg

Мексикански милиардер закупи Honda F1

 

28.12.2008 09:12 коментари 1

 

Мексиканският милиардер Карлос Слим (Carlos Slim) закупи отбора на Honda Формула 1.

 

Това подсигури участието на Honda в надпреварата през следващата година, от която фирмата се беше оттеглила по-рано тази година. Съобщението беше направено в редица световни медии, но все още няма официално потвърждение и подробности за покупката.

 

Мексикански милиардер закупи Honda F1

Макар сумата за която Слим е закупил Honda F1 да не е известна, тя е определяна като символична.

 

Известно е обаче, че през 2009 г. пилоти на Honda ще бъдат Дженсън Бътън и Бруно Сена, племенникът на великия Айртон Сена, който ще замени Рубен Барикело.

 

Според съобщения в медиите, спонсор на Сена ще бъде фирмата Embratel, влизаща в групата Telmex, принадлежаща на Слим. Според списание Forbes от март 2008 г, Карлос Слим е вторият по богатство човек на планетата.

 

Слим е собственик на фирмите от група Grupo Carso, телекомуникационната Telmex, America Movil и финансовата група Inbursa.

 

Много хубава новина

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Предполагам, че си разбрал вече, но ако не си TV7 имат пълните права за излъчването на Формулата :)

докато БТВ ще могат да излъчват само старта и квалификацията <_<

Само преживените неща са истински разбрани!!!
Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...