Jump to content

My heart will go on

Ramaniacs
  • Коментари

    440
  • Регистриран

Коментари публикувано от My heart will go on

  1. Ето на какво се натъкнах :1000 (19):

    Някои термини и понятия определящи демократическото развитие на страните:) или демократически речник.

     

    ....

    По-добре едва ли можеше да бъде казано.Поздравления за човека,измислил поста. ;)

  2. Смъртното наказание е налагането на смърт като наказание за дадено престъпление в резултат на съдебен процес. Някои юрисдикции, прилагащи смъртното наказание, ограничават прилагането му до малък брой тежки престъпления, най-вече измяна и убийство. Исторически, а в някои системи и днес, смъртното наказание е използвано и при по-широк кръг престъпления, включително кражба и грабеж.

     

    Макар и в миналото смъртното наказание да е съществувало в практически всички общества, днес то използва активно само в 58 държави, като в 95 то е премахнато, а останалите не са го прилагали от началото на 21 век или го разрешават само при изключителни обстоятелства, като състояние на война.В много страни използването на смъртното наказание е предмет на остри спорове. Хартата на основните права на Европейския съюз забранява използването на смъртно наказание в държавите от съюза. В България то е премахнато от 10 декември 1998 година.

    Все пак, 60% от световното население живее в държави, в които се изпълнява смъртно наказание, и това включва четирите страни с най-голямо население (Китай, Индия, Съединените американски щати и Индонезия).

     

    В почти всяко общество, в един или друг момент, се е прилагало смъртно наказание, както като наказание за извършено престъпление, така и като мярка срещу политическото дисидентство. В повечето случаи, смъртно наказание се е прилагало само за определени престъпления, като убийство, шпионаж, държавна измяна, както и като част от военното право. В някои държави престъпленията от сексуален характер, като изнасилване, кръвосмешение, изневяра, содомия също се наказват със смъртно наказание, а в някои ислямски държави така се наказват и религиозните престъпления, като апостасията и богохулството. Някои държави наказват със смърт организирането на трафик на наркотични вещества, в Китай − търговията с жива плът, както и корупцията. Във военното право, смъртни присъди са издавани за малодушие, дезертьорство, неподчинение и участие в метеж.

     

    Прилагане на смъртното наказание по света (2005):

    Синьо: Премахнато за всички престъпления

     

    Зелено: Премахнато, с изключение на престъпления, извършени при извънредни обстоятелства (например, престъпления, извършени по време на война)

     

    Оранжево: Премахнато де факто

     

    Червено: Законна форма на наказание

    800px-Death_Penalty_World_Map.svg.png

     

    Какво е вашето мнение за смъртното наказание?Трябва ли то да бъде върнато в България?Възможно ли е то да бъде изцяло премахнато като законна форма на наказание за всички страни?При какви обстоятелства трябва то да бъде прилагано(убийство/грабеж/корпуция/...)?Изобщо всякакви коментари относно прилагането му може да коментирате тук. :)

  3. Покъртително,но всъщност е напълно ясно,че след Междусъюзническата войска и Сърбия,и Гърция,и Румъния започват избиването на българското население в окупираните територии,така както и турците не са го правили по време на априлското въстание.

     

    Да не забравяме все пак и ролята на Франция при изготвянето на договора с победена България след Първата световна-Ньойски договор.Излишно е да се споменава,че след войната освободените Добруджа и Македония пак са върнати на окупаторите-Румъния и Сърбия.

     

    Ако някой се интересува от зверствата на сърбите над българите след приключването на Първата световна война и преминаването на Македония(отново)в ръцете на нашите "братя" му препоръчвам тази книга: Анри Пози-Войната се завръща.

  4. Възможно е принципно, но не е добра идея ;)

    Добре,тогава не може ли да се направи така,че да можем да редактираме само първият пост от дадена тема за да може например да се слагат сканове от списания или рипове на песни в нея?  :mf_surrender: Идеята ми е да можем да редактираме само първият пост на темата,която сме създали,а не всеки наш пост,щом това не е добра идея. 1000%20(30).gif

  5. Аааааааааааа,недей тъй,аз му честитих на Рики още през деня,ама сега и на сина му,макар че май и двете му деца имат имен ден,щом са близнаци.

    Тук задължително трябва да се влючи зайката с нейното :

    Днес сина на РИКИ има имен ден ,трябва да му честитя!Но като се замисля,те и двамата му сина имат имен ден,защото са близнаци ! :happyppl:

     

     

    Не мога да го цитирам,защото е от някоя стара тема скандали,но ви уверявам,че няма да го забравя :bo:

     

    Ето ти го щом го искаш. 1000%20(29).gif 1000%20(30).gif

    • Like 1
  6. http://www.getvideo.bg

     

    Пробвай този, може да сваляш клиповете в различни формати. :)

    Не е нужен сайт!Изтегли си програмката youtube downloader-с нея може да сваляш всички клипчета,които са качени в youtube!;)

     

    Благодаря ви 1000%20(30).gif

  7. sljhw6.jpg

    Махаш тикчето на мястото което съм показал. Ако не помогне махни тикчето и на помнене на историята.

    А може ли да обясниш като на индианец как се стига до тези настройки,че аз нещо не ги намирам освен в"Инструменти",но там няма лични данни... :)

  8. Честно казано и аз имам подобен проблем,който не мога да разреша!На мен не ми забива като цяло компютъра или сайта vbox,а забива само когато пусна някой клип на цял екран!Мислех,че е от компютъра или от видео картата,но явно си е от самия сайт защото нямам подобни проблеми в другите такива сайтове като Dailymotion,Youtube и т.н.Да не говоря,че в Youtube има High Definition клипове които се гледат без проблем на цял екран без нищо да запецва или да забива!

     

    Ако някой знае къде е проблема нека сподели!Но специално в моя случай не мисля,че проблема е в компютъра защото съм с 3Гб рам и видео карта nVidia с 512 мб собствена памет! ;)

    Всъщност току-що проверих в Youtube и там наистина клиповете не ми забиват,но във вбокс-а и Dailymotion-a дори когато съм пуснал клипът на малък екран ми забива и се чудя защо и в двата сайта имам този проблем,a kaто пусна клип на компютъра чрез Уинамп-а не ми забива...  :mf_surrender:

  9. Когато използваш въпросната опция не е нужно да пишеш"Нужно е да пишете в темата за да видите съдържанието"...при използване на въпросната опция линкът автоматично се скрива и излиза този надпис без да се налага да го изписваш повторно.

     

    Или като отговор на въпроса ти:Да,автоматично излиза този надпис.

×
×
  • Create New...