Jump to content

Христина'

Rеspеct
  • Коментари

    1396
  • Регистриран

Коментари публикувано от Христина'

  1. Много плаках на нея, но все пак моите предпочитания клонят към Уве!

    И аз се колебаех между двете. За момента са му най-добри. В интерес на истината, малките му книжки не ме впечатлиха. Иначе аз почти никога не съм ревала на книга (или на филм). Последно се трогнах и пророних 1-2 сълзи на Няма да получите омразата ми.

  2. В момента чета скандалната "Стопанката на Господ". Умишлено я избягвах, даже и сега някак на сила я започнах. Приятелка от танците ми я даде преди два месеца и реших преди да я върна, да разлистя.

    Някой чел ли я е и какво ви е мнението за нея?

    Иначе и аз съм голям фен на Бакман. Имам всички негови книги, издадени на български и ги обожавам.

  3. Здравейте. Астролозите на форума ми трябват. Запознати ли сте кои камъни за коя зодия са подходящи и как влияят? Подариха ми гривна с оникс и аметист, както и висулка с обсидиан. Ок ли е да ги нося? Водолей с асцендент рак съм. :Д
  4. Септември, ама от днес са пуснати билетите, аз сега нямам пари, а и е далече. Разбрах, че много се пътува. Ще изчакам дали ще обяви още концерти, защото днес обяви и в Полша.

    Ако решиш, че ти се ходи на някой от концертите, пиши. Бих си направила една екскурзия.

  5. Рики обяви билети за Испания, Будапеща и Прага.Искам в Испания на концерт.

    Айде да ходим в Будапеща или Прага. Кога е концертът? Не съм фен на Рики,но нали не искаш сама на непознато място... пък на мен ми се пътува така или иначе.

  6. Ами да, сутрин като стана и съм 2-ра смяна, или на 1-ва смяна влизам докато няма работа, или на 2-ра смяна, когато има затихване ви проверявам.

    Сега съм в нас, защото съм 2-ра смяна.

    Нямаш ли си по-приятно занимание? Да ти подаря едно кученце - като го разхождаш може да си обогатиш социалния живот и да излезеш малко от тъпия форум и всички социални мрежи, в които стоукваш всякакви известни и не особено известни хора.

  7. Това с ездата е чудесно, конете са уникални животни, много помагат емоционално на хората. А и както каза си е релакс. Защо си станала трезвеник? Малко вино никога няма да навреди, ти го знаеш .. :3fdb8960598fa63e: Я си налей и не му мисли!

    Важното е да имаш желание за работата и щом си мотивирана ще ти се получат! :)

    Просто не ми се пие. :D Като ми дойде музата, ще си сипя. За сега я карам само на вода и чай.

    Що се отнася до работата, мисля, че вече дори и вие знаете, че като спре да ме кефи, ще я сменя отново.

  8. Ми и при мен така, работа, вкъщи, пак на работа. Сега съм малко болна и този уикенд ще си почивам вкъщи, ще пропусна излизането.

    Иначе времето е топло, перфектно е за разходки и за бяло вино :3fdb8960598fa63e:

    Надявам се новата работа да е добре ;)

    Зарибих се да ходя на езда. Една бивша съученичка има малка конна база и ходих 3-4 пъти при нея. Един час разходка с кон през гори и поля се оказа доста релаксиращо. Мисля да отида утре пак. За виното, няма второ мнение, въпреки че съм станала необичайно трезвена, примерна и добра - не знам кога ще изпуша и ще направя някоя глупост. :3fdb8960598fa63e:

    Работата ми харесва. Mалко е натоварено, на моменти се изнервям доста, но като цяло съм мотивирана и искам да се получат нещата.

  9. За това, което аз съм ти правил - не всичко е грешно, а само АСЦ. За един час разлика другите планети си остават на същите места.

     

    Как стана така, че да разбереш, че си живяла в заблуда относно часа? Звънна в ГРАО ли?

     

    И като прочете описанието за АСЦ в Рак, пасва ли ти?

    Една от най-близките ми приятелки роди в 16 часа и майка ми каза, че и тя ме е родила тогава. :D Нещо не сме се разбрали като съм я питала преди.

    Е, добре, успокоих се, че поне твоите хороскопи, планети и прочие са ок. Май пасва донякъде или донякъде си признавам, че пасва. :D

  10. Хрис, здравей, как си? При нас нищо ново, а при теб?

    Поредната нова работа, която вече не е особено нова, де - 3 месеца станаха, и нищо друго. От работа - вкъщи, разхождам кучето, чета и спя. Само през уикендите мърдам тук-таме и си разнообразявам живота. :D

    Ти как си?

  11. Тук настана масово мъртвило, човек. 80% от хората сме се изнесли през последните две-три седмици, Ружа напусна окончателно, в чата Зайка си води монолози по цял ден.

    Голяма тъпотия. А беше забавно и се събирахме доста хора.

    Голяма драма: разбрах, че съм живяла в голяма заблуда, огромна - не съм родена в 17 часа, а в 16 и асцедента ми е рак. :D Всички хороскопи, които си ми правил и всичко, което съм чела в разни сайтове, не е вярно. :mf_surrender:

  12. Моите баба и дядо са учители, те възпитаха у мен любовта и преклонението пред образците на българската литература. Баба ми е литератор, винаги съм я слушала в захлас. "Антихрист", пак да ти кажа, може би ще ти започне малко трудно и монологично. Топосът е старата столица Търново. Малко по-късно, става доста интересно и се развиват неочаквани обрати.

    Дядо ми беше беше летец, а после учител по история. Винаги беше с книга в ръка. Брат ми също чете адски много, той пък е дипломиран истории с педагогика, но има агенция за недвижими имоти. Просто обича историята и за това завърши тази специалност.

    Аз също обичам историята, обичам и Търново, защото там ми минаха студентките години, така че вярвам, че ще ми допане въпросната книга.

  13. В "Антихрист" са поставени важни въпроси за Християнството, ересите, любовта и страстта, падането на България под турско робство.

    В "Следите остават" има по-занимателен сюжет, свързан с разкритие на едно престъпление. Счита се за пропаганден роман на комунизма, но на мен ми хареса много.

     

    - На тротоара пред жилищните блокове на тиха софийска улица играят деца. От един прозорец пада секретен ключ. Децата го предават на живеещия там Тороманов, който идва да го търси. Оказва се, че малкият Пешо е дал без да иска своя ключ. Иска да го смени и тогава разбира, че ключът не е от апартамента на техния съсед. Децата решават да открият истината и започват разследване.

    Звучи интересно, но ще започна с 'Антихрист'. Дядо ми, Бог да го прости, беше много начетен човек и имаше огромна библиотека. Та оказа се, имаме и двете книги. :)

  14. Аз харесвам много поезия, макар прозата да се чете по-настървено, за да видиш какво следва... :3fdb8960598fa63e:

    Руската литература е доста интересна, но малко чужда, защото става дума за съвсем различни условия на живот там, за един друг контекст, по-различни исторически сюжети. Много харесвам "Ана Каренина", препоръчвам ти и театралната постановка в театър "София". Допада ми и "Припадък" на Чехов.

     

    Съветвам те и да прочетеш "Антихрист" на Емилиян Станев, ако не си го чела досега. Тръгва малко трудно, но после става напрегнато и доста наситено!

    "Следите остават" на Павел Вежинов също е увлекателен роман, има нещо детско, малко кримка, малко соц. Интересно е!

    Според всичките ми гаджета и приятели, аз съм безчувствена, така че сигурно за това поезията не ми е чак толкова на сърце. :1000 (29):

    Аз много харесвам руската история, култура, език, музика, народопсихология даже и не чувствам литературата им чужда. Допада ми, дълбока и многопластова е. Не обичам плоски, елементарни и бозави романи. Случвало ми се е да хвана да чета някой лигав любовен роман уж да се оттърся от някой по-тежък, а всъщност да се натоваря и изнервя.

    Единственото изключение е "Гордост и предразсъдъци". Разбира се, в никакъв случай не може да се каже, че е боза, но си е нещо като любовен роман. Това е единствената книга, която препрочитам почти всяка година и всеки път изграждам ново мнение за някой персонаж. Чрез книгите може много лесно да разбереш в какъв аспект и до каква степен си се променил ти самият във времето.

    Не съм чела Анархист и Следите остават, но ще видя за какво става въпрос още днес. ;)

  15. Невероятни образци има българската литература. Руската и тя!

    Много любопитна е тетралогията на Талев, обожавам историческата тематика и епическия жанр. Особено "Преспанските камбани" - толкова е интересно. Въобще целият сюжет за Глаушевия род ме грабна веднага. Почитателка съм на "Осъдени души" и "Тютюн" на Димов, разбира се. Все пак там има и доста любов, страст, пътувания, доста по-плътски линии. Това на първо четене, ако говорим за проза. Алеко е голям, що се касае до публицистика.

    Сред поетите не мога да посоча само един - образци са Вапцаров и Багряна, Далчев има философски попадения, Христо Ясенов ми е може би най-любим, толкова е дълбок!

    На теб?

    От българските Димов и Талев са ми топ! Не съм голям фен на поезията, но Вапцаров, Яворов и Далчев имат страхотни стихове.

    Съвременната българска литература нещо не ме грабва, липсва ѝ дълбочина сякаш или поне мен не ме докосва.

    Иначе имама да наваксвам с някои руски класики, но Ана Каренина доста ми допадна. Образът на Левин е впечатляващ.

×
×
  • Create New...