Jump to content

Senhor

Ramaniасs
  • Коментари

    4646
  • Регистриран

  • Последно посещение

  • Победи

    4

Коментари публикувано от Senhor

  1. Съдейки по плейлиста This is Prelsava в Спотифай, старите песни (до 2014, айде да ги разделим първи 10 и втори 10 години), които най-много са останали във времето и трябва да чуем, са (в този ред):

    1. Моето слабо място

    2. Дяволско желание

    3. Като за финал

    4. Лудата дойде

    5. Режим Неприлична

    6. Пия за тебе

    7. Как ти стои

    8. Водка с утеха

    9. Лъжа е

    10. Бутилка

    11. Не ми пречи

    12. Ако утре ме губиш

    13. По моята кожа

    14. Новата ти

    15. Нямаш сърце

    16. Добрини

    17. Нямам право

    18. Мръсно и полека

    19. Последен адрес

    20. Хайде, откажи ме

    21. Разкрий ме

     

    Като цяло доста интересни песни присъстват тук за сметка на други. Например Бутилка и Хайде, откажи ме се съмнявам да ги включи, както и Добрини, Мръсно и полека, Разкрий ме, По моята кожа. За сметка на това Горчиви спомени, И когато съмне, Не съм ангел, Безразлична са задължителни. Абе като цяло ще бъде интересен подбор, има много какво да се изпее, но се надявам да не прекали с миксовете. Иска ми се повечето песни да са цели.

    • Like 5
    • Love 1
  2. Според мен пък точно тая практика да се дават награди не на най-заслъжилият категорията, а на “любимците” и “златните кокошки” е това, което е смачкало психиките на толкова много. Ако отиваха по заслуги, нямаше да има повод за сърдене. Но така разбира се, че е имало.

    • Like 4
  3. Най-после нещо приятно за слушане в тази клоака, наречена чалга. Не е нещо уау, но 100 пъти го препочитам пред почти всичко, което е пуснала в последните години. Да прави по 5 такива песни на година и пак ще си говорим.

    • Like 7
    • Love 1
  4. преди 2 минути, meleto каза:

    Щом чалгарите не слушат чалга, смятайте колко е пропаднал жанрът през 2023!

    Като гледам и предните години, последно съм бил чалгар 2020, когато имам цели 24 песни в топ 100. От тогава нататък всяка година са по 5, но винаги е имало 1 или 2 в топ 25-30. Тази година нищо в топ 50 даже.

    преди 1 минута, lucellent каза:

    Галена със "специално" видео за тези, които я имат в топ 5 във Wrapped

    Благодари на феновете и казв,а че 2024 ще бъде още по-добра

    И аз го имам това видео, а не ми е в топ 5, странно.

  5. От година на година чалгата има все по-слабо присъствие в Wrapped-а ми. Тази година за първи път нито една чалгаджийка в топ 5 изпълнители, а песните се свеждат до:

    58. Къв си ти, бе?

    67. Ти не си за мен

    82. Да си плащал

    93. Горчиво

    98. Еротична машина

    Три от пет дори не са от последните 15 години, лол.

    • Like 3
  6. преди 3 часа , WindWalkerMonk каза:

    Е тя в началото там баш като беше на върха имитираше Драгана. После след 2002 почна да имитира Цура. 

    Това не е баш така. 1997-1998 повечето й песни си бяха чисти плагиати на Цецините. Та чак до 2003.

    • Like 1
  7. преди 7 минути, stereoto_ каза:

    Каква е свалено 😮 ?
    Мили явно й е наложил вето!

     

    Не е Мили, по-скоро издателската й къща от 90-те. Албумите Фатална любов, Емотивна луда и Маскарада ги няма, а най-първите й пък са яко окастрени. Яд ме е, защото 1995-1997 Цеца са най-силните й години евър, в тия три албуми само класики, няма слабо.

  8. Цеца вместо да прави смешни риалитита, да се стегне малко и да си оправи бакиите със старите песни. Половината й албуми са свалени от платформите, даже в ютуб не са налични видеата. В днешно време ако нещо го няма за стрийминг, все едно не е съществувало.

    • Like 2
  9. И на Галена вече клиповете не са това, което бяха. 2010-2020 командваше парада. Напоследък крещят безидейност и посредственост (да, пак над 95% от жанра, но все пак). Но то и песните й са шит, така че това не е изненада.

    • Like 1
    • Haha 1
    • Wow 1
  10. преди 16 часа , Blueberry каза:

     

    @Willy @Senhor има ли някакъв шанс шведите да си изберат тая песен? Брутална е и е по-различна от последните им 10 години. Корнелия ми е много Undo vibes, а Клара.. не искам да коментирам. Евровизия конвейр.

    Съмнява ме. Шведите много ги е страх да пратят песен на шведски. Това сигурно ще стане най-големия местен хит от тазгодишния Мелфест, но за победа слабо да се бори. И журитата не виждам да ги подкрепят.

    Ще е или Корнелия (която би била най-силната шведска песен от Еуфория насам), или Андерш (който пък дори не го виждам да се класира на финал).

  11. Пайнер са направили огромна чистка в Спотифай. Стотици песни са изчезнали, във всеки стар албум ги няма по 3-4-5 песни, да не говорим, че и цели албуми липсват. Усетиха се, че не минават номерата с неплатените права. Жалко.

    • Like 1
    • Wow 1
  12. От 8.02.2022 г. от 1:37, Lelqtian каза:

    Не че ще защитавам точно пък тоя шит на нашенския международен пенсионерски клуб, щото е тъпа, лоша и скучна, ма хората гледам се стараят - Молдова, Израел, вие, Италия, така че надпреварата за последното място в момента е доста оспорвана :) 

    Италия последно място? :1000(29): Италия се бори за победа и предвид по-слабото издание, което се очертава, няма да се учудя, ако спечелят отново. Песента вече е номер 1 в две държави, освен в Италия, в Спотифай беше в топ 5 в света и влезе в чартовете на едно 10-15 други държави. Аз лично не съм голям фен, но определено се харесва страшно много. Да не говорим, че досега никога не се е случвало песен от Евровизия да направи такъв фурор три месеца преди самия конкурс - може би Euphoria и Satellite се доближават, а знаем какво се случи и с двете. ;)

    • Like 1
  13. преди 8 часа , Willy каза:

    Мале Саша как е взела целият канал на Рико и го е сменила на SASHA Official. Кралица!

    Кавъра с почти 200к за ден.

    Гръмна Сашка, много ме кефи нейната версия. Много по-ударно звучи с нейния глас!

  14. преди 1 минута, ANGEL каза:

    А феновете на Ивана още ли не са се включили? 
     

     

    Защо? Това е кавър на друга песен на Деспина.

    Това ми е една от най-най-любимите гръцки песни в оригинал. Естествено, на Преслава не може да се сравнява, но тази мелодия е достстъчно силна сама по себе си. Този път и текстът е много силен, нетипично за Преслава в последните години. Само ме е яд, че Ганев е сложил тия малоумните отсвири вместо да остави оригиналните, които са една от най-яките части от песента.

    • Like 1
  15. преди 1 час , Kriminal каза:

    Кво сте се захванали за Цецината щерка, тя тая има 2 песни, нямат я за никва певица тука. Обичате си да си прехвалвате чуждото... Ама след коментарите как Преслава трябва да я е срам защото не живее в контейнер ще си замълча, демонстрирахте достатъчно

    И все пак НИКОЙ в българската музика в последните години не е правил толкова брутални песни колкото Савршен пар, Ране, Волим те. And those are just facts.

    • Like 2
  16. Малко се преувеличава с тези кавъри. Болшинството от тези песни не бяха познати на младата аудитория, изключае "Спомен" и "Хиляди слънца". Преслава ги върна в публичното съзнание, да не говорим, че от нея тръгна един цял нов тренд, който може вече да е до болка изтъркан, но беше нещо ново за времето си (и да, преди веднага да ме поправите, че не е била първата с машъп - не беше, но тя го направи хит).

    • Like 5
×
×
  • Create New...