Jump to content


Радостин Стойчев бе официално уволнен като треньор на националния отбор по волейбол


Препоръчани коментари

33artit.jpg



Радостин Стойчев бе официално уволнен като селекционер на националния отбор по волейбол на България, съобщи лично президентът БФВолейбол Данчо Лазаров на пресконференция в зала "Арена Армеец". Начело на България се завръща италианецът Силвано Пранди, който водеше тимът преди Стойчев. Като основна причина се посочи некласирането на волейболистите ни за Олимпиадата още на квалификацията в София.
Матей Казийски обмисля възможността да се откаже от националния отбор. За това призна самият той след освобождаването на селекционера Радостин Стойчев и назначаването на Силвано Пранди в интервю пред Сашо Диков и Канал 3. Матей си е дал срок до сряда, когато ще обяви остава или си тръгва. Напускането му ще е жесток удар за националния тим, в който Матей е една от движещите сили.


Правя темата тъй като това е може би най- обсъжданото нещо в момента. Във фейсбук има групи, който желае може да погледне.


http://www.facebook.com/#!/events/438100886200918/

http://www.facebook.com/#!/groups/149560265169186/

Прилагам ви и писмо, което се изпраща до медии, министрества и всички възможни организации.

"Уважаеми Господа,
От името на всички хора, обичащи и подкрепящи националния волейболен отбор на България, бих искал да изразя острото си възмущение и открито неразбиране на действията на Българската Федерация по Волейбол, часове след загубата от ...Германия на полуфинала на Олимпийската волейболна квалификация, която се проведе в София.
Непосредствено след приключването на срещата, ръководството на българския волейбол, се събра и реши да освободи от поста му, националният селекционер Радостин Стойчев. На нарочна пресконференция на следващия ден, президентът на Българската Федерация по Волейбол инж. Данчо Лазаров и членът на Управителното бюро Любо Ганев не дадоха никакво смислено обяснение за освобождаването на Стойчев.
В последствие се разбра, че Радостин Стойчев е научил за решението на БФВ на входа на зала „Арена Армеец" от секретарят на федерацията, часове след като въпросното решение е било взето!
Бих искал да попитам следното:
• Докога Българската Федерация по Волейбол ще си позволява да унижава публично селекционерите на националния волейболен отбор на България?
• Защо най-успешният български треньор по волейбол бе принуден да изживее подобен срам, а въпросните г-да Лазаров и Ганев не намериха нужния морал да му го съобщят лично?
• Защо бе взето решение за смяна на националния селекционер Радостин Стойчев преди най-важните турнири за националния отбор – допълнителната световна квалификация за Олимпийските игри и финалите на Световната лига по волейбол?
• Защо се генерира изкуствено напрежение в Националния отбор по волейбол, което може да доведе до негативни последици за класирането на отбора за Олимпийските игри в Лондон след броени месеци?

С оглед на натъртения ни от г-дата Лазаров и Ганев морал по време на въпросната пресконференция, бих искал да добавя следните въпроси:

• Защо Българската Федерация по Волейбол покани отново г-н Силвано Пранди за селекционер на Българския национален волейболен отбор, след като по същия унизителен и грозен начин го изгони след приключване на световното първенство в Италия?
• Кой ще понесе истинската отговорност, ако заради треньорските смени и нарушения климат в отбора, националите не се класират за Олимпийските игри в Лондон?
• Докога треньорите на българските национални отбори по волейбол ще бъдат гонени, като престъпници? Примери много – Радостин Стойчев, Силвано Пранди, Драголюб Балтич, Драган Нешич и кой най-сетне ще понесе отговорност за тези безобразни действия?
България показа, че стои зад своя отбор и своя треньор! Във времена, когато народът намира все по-малко поводи за обединение, 12 500 души подкрепяха безрезервно момчетата в най-трудния им мач срещу Германия и ги изпратиха с аплодисменти въпреки загубата! Факт, който безкомпромисно доказва, че феновете не се разочаровани! Спортът е низ от възходи и падения, и хората го осъзнават! За съжаление, група чиновници, решиха че могат да правят всичко с единствения колективен спорт, който носи успехи на България в последните години и да унижават най-успешният български треньор по волейбол!
Аз и всички хора, които подкрепяме българския национален отбор по волейбол искаме да попитаме – кога отговорните фактори в Министерството на физическото възпитание и спорта ще вземат отношение във връзка с безумните действия на ръководството на Българската Федерация по Волейбол и в частност на нейния президент инж. Данчо Лазаров?
Ние заявяваме своята твърда позиция, че въпросният господин, както и цялото Управително бюро трябва незабавно да подадат оставка и да понесат нужните последствия за всички ощетяващи българския волейбол решения взети по време на техния мандат!
Подпис:
Почитател на Българския национален отбор по волейбол!"



А какво е вашето мнение?
Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...