Jump to content



ФОРМУЛА 1 сезон 2009


Препоръчани коментари

Официално: Шумахер се завръща във Формула 1

frtrtrt6666.jpg

Германецът на старт още във Валенсия

 

 

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер ще се завърне на пистата и ще замества Фелипе Маса в тима на Ферари, докато бразилецът се възстанови след претърпяната катастрофа по време на състезанието за Гран при на Унгария. Шуми ще участва още в следващото състезание във Валенсия на 23 август и това ще бъде първото му официално състезание след 22 октомври 2006 година, когато сложи край на кариерата си в Бразилия. През февруари тази година той падна от мотор и претърпя инцидент и имаше проблеми с врата си. След като в последните няколко дни медиите бяха пълни със спекулации на тази тема, сега новината беше потвърдена от самия германец.

 

"Най-важното е, че засега новините за Фелипе са доста позитивни. Отново искам да му пожелая бързо възстановяване. Днес следобед говорих със Стефано Доменикали и Лука ди Монтедземоло и заедно решихме, че ще се подготвя да заместя Фелипе, докато той е извън пистата. Въпреки че отдавна и напълно оставих Формула 1 зад себе си, не мога да игнорирам връзката си с тима в такава тежка ситуация. Като състезател, какъвто съм бил винаги, се радвам на това предизвикателство", коментира Шумахер.

 

През следващите дни Михаел ще се подготвя интензивно, за да може да навлезе във върхова физическа форма. За първи път той ще кара редом с Кими Райконен. Пилето идва тъкмо навреме, когато F60 има много подобрения и Ферари вече доказаха в Унгария, че могат да са бързи. Особено със системата "КЕРС", "Черните кончета" могат да имат предимство на "Спа", "Монца", "Сингапур" и "Валенсия".

 

Преди 24 часа, мениджърът на легендарния германец Вили Вебер отхвърли на 100% шокиращата възможност, след като говорителката на Пилето Сабине Кем подхвърли пред "Би Би Си", че "Миахел може да обмисли офертата, ако от Ферари го поканят". Вили Вебер коментира, че и без Ферари Михаел има достатъчно работа. Легендата има договор с още пет компании освен италианците, а освен това е и посланник на ФИА и ЮНЕСКО.

 

От както се отказа от Формула 1 в края на 2006 година, Шумахер стана съветник на Ферари, участваше редовно в мотоциклетни състезания и правеше тестове за Ферари. За последно кара колата на Ферари F2008 през април 2008 година в Барселона.

 

 

 

урааааааааааааааа

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 7 months later...
  • Отговори 76
  • Създадена
  • Последен отговор

Топ коментиращи в тази тема

Топ коментиращи в тази тема

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...