Jump to content

gacobqco

Ramaniacs
  • Коментари

    194
  • Регистриран

  • Последно посещение

Коментари публикувано от gacobqco

  1. Едно скромно мнение и от мен:

    Тези конкурси от самото си начало са една голяма измислица и илюзия, която няма нищо общо с реалната диджейска работа. Като продължение на едновремешните категоризации (по комунистическо време), на които се даваше право на диджеите да работят и според категорията, която заслужи - за какви пари да работи, сегашните конкурси продължават да се правят по подобна куца схема и да носят негативите им, а именно: диджеите в конкурса се поставят в някакви изкуствени условия - програма за 30 минути, публиката (клиентелата) е коренно различна, а изискванията за миксиране в конкурса за фолк-диджеите са леко абсурдни, които в работна обстановка почти не се срещат! Винаги съм споделял, че е желателно диджей (за фолка говоря) да го може, но самоцелното миксиране е една болест :) , която трябва да се премахне! В чалгата, според мен, много по-важни са подбора на песните, градацията на програмата, анонса, контакта с клиентите, особено по-важните за заведенето! Може би чак тук идва реда по-важност на микса! И вЕрвайте ми, че винаги е по-добре цяла вечер да караш на кът-микс и яко анонс (ако се налага), отколкото да ти претупва микс по цяла вечер и по половин-една минута "да идва влака или първа конна"!

     

     

    Не мога да се съглася със теб!!!Ако това го казваше някое момче на 20 години по се връзва но не и от човек с доста практика.Конкурсите само по себе си са полезни най вече за тези които има какво да покажат ,също така се дава поле за изява на млади момчета,да не говорим и за ползата и за млади и стари които могат дори да си сверят часовниците ,тук е достатъчно да визирам Ивелин и Севън, и не на последно място и контактите и срещите на колеги.Съгласен съм че в работни условия е съвсем различно но все пак това е конкурс а не парти вечер няма как да е същото, вярно е че почти всички ползват и кът-микс по време на работа защото не е възможно цяла вечер да миксираш без грешка или в един бийт,но това не означава че микса е на заден план, или още по лошо да сменяш от 90 на 128 bpm през песен само за да угодиш на някой които е дал някой лев.Не мога също да се съглася че е по важен анонса особено безцелният и просташкият който го има в много заведения,говоренето прекалено много и на глупости от дж това не мога да го възприема,още по малко дж-я да пее със парчето,защото на 100% не е за него работа това а и не вярвам да може и да пее де,ако може да рапира и да вкара нещо интересно в песента да но не и на всяка!!!Вярно е че селекцията е на първо място,но за мен добрата селекция означава и лесен и добър микс ,все пак при чалгата не е възможно да вървят двата трака една или две минути паради простата причина че няма такива версий на песните които позволяват това или са малко ремиксите на такива позволяващи това,също и вокалите които са една голяма част от парчетата.Не е важно кой къде работи а кой как и какво може,ако с това започнат да се съобразяват и много собственици на заведения нещата ще вървят на горе а не по старата соц схема шуробажанащина,защото наистина има много заведения на този принцип.Друг е въпроса дали се оценява както трябва на тези конкурси и дали оценяващите са на нужното ниво за такова мероприятие,също така и критериите за оценяване вече доста се поразмазват и нямат точни граници като изключим техниката на микс.това да се правиш на палячо не трябва да означава по добра оценка също както и анонса защото ако си подготвил един добър микс на 3 или 4 плеера проста нямаш време за говор, и мисля че това трябва да е основният критерий а не това да ми изпееш песен и да се класираш на финал!!!

  2. Дори и да е така малко смешно ми е изказване пуснато от друг човек,не е толково трудно или срамно да се регистрираш дори и във форум наблягащ на фолк и да си кажеш мнението още по малко че е бил и на конкурса да слуша при това фолк!!!

  3. интересното е че не ги интересува дали има и елементарни познания като дж или музика а важното е да им подържа софта ,по му мязаше заглавието да е търся компютърен специалист от колкото дж :1000 (29):

  4. Чуй този:

     

     

     

    И има много диджеи, които пускат турска музика. Това че на теб не ти харесва е друг въпрос... Живи и здрави, и не подценявайте турската музика :) :Vishenka_05:

     

    Песента я чух като си ровех из Ютуб за дискотеки във Бодрум, и попаднах на Catamaran, много известна дискотека, която е на кораб... и от там ми хареса :)

     

    Парчето не е лошо,даже ми харесва ,но като запее все едно съм в някоя циганска махала затова не ми харесват най вече

     

    Братле, аз не съм от най-големите привържаници на турската музика, но ако случайно някой ми изкочи с пари пускам :) За пари съм готов и китаиска музика да им пусна ....... Стига да си заслужава......

     

    Не знам какво означава стига да си заслужава, но ми е жал за професионалисти които расъждават по този начин,

    че то утре ако си заслужава може и да се надупите за пари :bi:

  5. Истината е, че малко хора биха се навили да направят нещо подобно. Браво на хората, които разработват това момиче, и браво на нея, че има желание.... ако сега не може, то никога не е късно да се научи..... ;) Успехи !

     

    Тук яко си го наместил :1000 (29): :1000 (29): :1000 (29):

    Така е винаги има какво да научи човек,също и никога не късно да стане за резил :rap:

  6. Много по разумен вариянт е този които иска да сваля да пише в темата за да види линка,в по интелигентните форуми където се споделя музика едно от правилата е линкове задължително да се пускат скрити ,но явно чалга наблягащите форуми са далеч и в страни от европа и начините за споделяне на музика.

  7. Това е ясно че никой никого не кара,но по този начин няма да се развива по добре форума а ще намаляват потребителите,тези които не влизат редовно тук ще спрат нацяло да го посещават,а една част ще са принудени за да видят линковете да ръсят щяло и нещяло във темите.

  8. Мисля че тези правила са пълна глупост!!!

    Смятате ле че форума по този начин ще се развива по добре,ще се трупат повече безсмислени постове,модовете ще имат много повече работа и т.н. премерно имам рег в 5-6 форума нужно ли е постоянно да пишеш за да не губиш някакви права,че има хора които само си четат разглеждат и т.н.,някой само свалят,не вииждам смисъл в цялата работа или държите само една определена група да са във форума и да накарате всички останали да пишат,защо трябва да пиша за да мога да видя линкове или прочее,тези звания също са глупост и много голяма заради тях някй пишат ли пишат.

  9. Човече говориш глупости,има нещо което е много важно за всеки бизнес и това са клиентите,защото те са причината за да просъществува без значение какъв е той.

    И така че аз в качеството си на клиент на това което правите изказвам мнение и ако сте хора които не се съобразяват с критиката няма да стигнете далече.

    Ще ти го повторя пак момичето не може да говори,просто има прекалено селски акцент,няма елементарни познания по начин на говор и дикция,или я учете или не и давайте да говори защото ще изгубите бързо клиентите си!!!!

    Бъди сигорен че това дразни много хора!!!

  10. Първо искам да се извиня за критиката но за два часа слушане снощи мога да кажа че момичето става за стриптизьорка но не и за дж!!!

    Сега разбирам защо сте имали проблеми на нова година,явно тези които сте я учили и вие сте глухи момичето не може да говори,няма дикция никаква,просто е трагично за мен положението,за микс да не говорим че там положението беше много зле и при чоколет,за двата часа само две песни добре вкарани,да не говорим че сумати глупости ръсеше,не спря да повтаря едно и също и да вика.Мисля че извесни имена щом пускат в по малки градове трябва да могат да покажат нещо а не да са на нивото на селските дж,и основно се пускаше фолк.Може да загледате рускинята пуска хаус,не ползва микрофон,но за сметка на това е просто страхотна пичка и има какво и знае как да го покаже!!!

    Няма лошо да има такъв тип шоу и в бг но за сега има много какво да учите.

    И за да не бълвам само критика ще кажа че наскоро ме замъкнаха във хелп,въпреки че имахме кавга с Ники и че не харесвам това че се бие в гърдите сам,за времето там аз не видях и чух нещо за което може да го критикуваш,пича си е добър и самочуствието му има покритие.

     

    П.С. ще се радвам да качете и видео както обещахте за да не кажат някой че говоря празни преказки,но под видео разбирам суров материал не след монтаж и качени само по интересните неща.

  11. Образованието няма нищо общо с това да си добър дж,също и нищо общо няма диджейството със пеенето,ако може да пее да става певица а не да се изявява като дж и в същото време да се опитва да пее,защото за много хора това да пееш със дадено парче е повече от смехотворно,или в най добрият случай разваля песента,освен ако не ползва синбеци за тази цел!!!

    Ако е така както казваш,явно сте се разминали някъде със собствениците в отношенията,или най вероятно те са си такива и като хора, но са и доста глупави за да не платят,понеже със сигорност ще им е нужен дж и за други купони и след такава слава малко ще се замисли всеки дали да иде при тях!!!

  12. Във един спор винаги има две страни!!!!

    Не оправдавам собствениците,Нооо ...... като се има в предвид цените които са за нова година за такива мероприятия от порядака на 1000 лева!!!! ,всичко ,живо куцо и сакато стана дж за банкети и други такива!!!

    Ми не бих дал такава сума и аз ако вместо добър дж ми дойде келеме с кофти техника,никакви познания и фонотека неподходяща за случая,а в същото време в предишен разговор сте се описали със суперлативи!

    На такива мероприятия се пуска всякаква музика и дж трябва да е с доста опит според мен,вярно е че микса няма да ви гледат тук но ще има доста различни желания???,и ако куцате като музика в един момент боксуваме......

    И чесно казано само чалга не върви на нова година , и клиентите не са тийнове!!!,така че ако сте капарирали за голяма сума а на среща да не сте показали нищо повече от една жена която не знае какво се пуска на такива мероприятия,може и да имат право.Също трябва и да можеш и да говориш на такива ......,не да мълчиш като пън ,или по лошата крайност да бълваш глупости и крещиш по мик.

  13. Определено много добри слушалки, вадещи истински звук, но и наистина са само за вкъщи за обработване на музика, неудобни са за работа! Аз ползвам SENNHEISER HD-575, когато обработвам музикални файлове и досега не съм попадал на по-добри!

     

    Бих ви дал един безплатен колегиален съвет: Купете си AKG-55 или AKG-66, разделете ги и хем ще имате 2 слушалки за работа, хем ще ви струват съответно 50 и 60 лв. общо, а като звук са много добри - много истински и плътен и ако не е по-добър, поне не е по-лош от този на PIONEER-ите и STANTON-ите, които струват майка си и баща си (доколкото знам около 400 лв.)!!! Отделно така премахвате проблема да усещате тежеста на слушалките върху главата си, а само леко я подпирате с лявото си рамо и всичко е ОК!!!

    Успех, колеги :) )))!

    P.S. Няма по-здрави и дуракоустойчиви слушалки от AKG-та - моите ги ползвам от 2001 г., редовно си ги дупя на макс, изпускани са хииииииляди пъти :) )) и оше си бичат здраво без тенденция скоро да се предават!

    PIONEER-ите са истински диджейски слушалки, но много лесно им се чупи пластамасата и след 2-3 лепенета стават неизползваеми!

    STANTON-ите също са правени от DJ за DJ, но са малко демоде вече!

     

    Брат бъркаш нещо 1000%20(21).gif HD-575 няма нищо общо с HD-25, а предназначението на това AKG е съвсем друго и изобщо не е за дж.

×
×
  • Create New...