Jump to content


Деспина Ванди идва в България


Marrtin

Препоръчани коментари

ГРЪЦКАТА ЛЕГЕНДА ДЕСПИНА ВАНДИ ИДВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ У НАС

 

Най-успешната гръцка певица с грандиозен BEST OF концерт

 

в зала 1 на НДК

 

Иконата на гръцката музикална сцена Деспина Ванди ще изнесе за първи път концерт у нас. Голямото събитие ще е на 21 февруари (неделя) в София, Зала 1 на НДК. Сега всички почитатели на гръцката дива ще имат уникалната възможност да чуят за първи път на живо най-големите и популярни хитове на певицата, познати не само у нас, но и в цял свят.

 

Деспина Ванди е отличена цели 7 пъти с приза „Певица на годината“ в южната ни съседка от началото на кариерата си до днес. През 2002 г. изпълнителката на мега хита „Gia“ е удостоена и с признанието "Най-продаван гръцки изпълнител в света" на Световните Музикални Награди в Монако.

 

Три поредни години Ванди вкарва сингли в международни чартове – успех, който не е постиган от други гръцки изпълнители. Това са „Gia“ (2003 – №1 в US Billboard Club Dance Airplay), „Opa Opa“ (2004) и „Come Along Now“ (2005). Нейни парчета са ремиксирани от диджеи като Roger Sanchez, Armand Van Helden и Junior Vasquez.

 

Деспина Ванди всъщност е родена в Германия, в градчето Тюбинген, близо до Щутгарт. Истинското име на най-голямата гръцка поп звезда е Деспина Малеа. Родителите й се връщат обратно в Кавала, откъдето произхождат, когато малката Деспина е само на 6 години.

 

Ванди записва първия си албум "Gela Mou" ("Усмихни ми се") през 1994 г. В него е включен и първият й хитов сингъл в дует със суперзвездата Янис Париос. През 1996 г. следва нов албум с още повече хитове - "Esena Perimeno" ("Чакам те"). Следващата година певицата прекарва в турнета из Европа и Щатите. След това Деспина започва да работи с топ композитора и продуцент Фивос. Още първият им съвместен проект "Deka Entoles" ("Десет заповеди") им носи огромен успех. Успешната серия продължава с "Profities" ("Пророчества") през 2000 г. В деня на издаването си, албумът става златен, а след месец и платинен.

 

През 2001 г. излиза двойният албум с 21 песни "Gia", който става четворно платинен само за 11 дни. Това е най-продаваният албум на века, като до този момент успехът му не е надминат. Този проект утвърждава Деспина като една от най-големите гръцки звезди. Песните „Gia“, „Ela“, „Thelo na se do“, „Anaveis foties“, „Ola odigoun se sena“, “Ax, kardoula mou“ стават едни от най-големите гръцки хитове. С “Gia” Деспина и Фивос атакуват и англоезичния пазар. Песента е издадена от най-влиятелния лейбъл за денс музика Ministry of sound, достигайки челни позиции в световните чартове (№1 във Великобритания). Клипът, заснет в екзотично Мароко, активно се върти по MTV.

 

В края на 2004 г. на пазара се появява „Stin avli tou paradeisou“, включващ дуети с Василис Карас и Танос Петрелис. Само за ден албумът става платинен, с което Ванди подобрява собствения си рекорд. През 2008 г. певицата изнася концерти в Австралия, а през 2009 г. започва турне в САЩ и Канада с продадени над 150 000 билета. Следват още четири албума и множество сингли, като всички чупят рекордите в южната ни съседка.

 

Деспина Ванди е омъжена за бившия гръцки футболен национал Демис Николаидис. Звездното семейство има две деца – 15-годишната Мелина и 8-годишният Йоргос.

 

Концертът на Деспина Ванди, на който певицата ще изпълни най-големите си хитове от началото на кариерата си до днес, ще е на 21 февруари в зала 1 на НДК. Начало 20:00 часа. Билети търсете в мрежата на Eventim. Цена на билетите: от 40 до 90 лева.

 

http://www.eventim.bg/bg/bileti/despina-va...8275/event.html

Link to comment
Сподели в други сайтове

Както всеки голям гръцки концерт в НДК - повече от приветствам го!

Дано организаторите осигурят и медийна подкрепа, за да има повече хора!

 

Все още обаче в съзнанието ми са снимките от мега купона на Паделидис на 2-ри декември в Пловдив ... Било е адското!

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...