Jump to content

Коя е вечната звезда на поп-фолка?


Коя е вечната звезда на поп-фолка?  

152 потребители гласуваха

Нямате права да гласувате или да виждате резултатите от тази анкета. Ако искате да дадете своя глас, абонирайте се за клуба или темата. Моля, впишете се в сайта или се регистрирайте, за да гласувате в анкетата.

Препоръчани коментари

Преслава. Никога няма да залезе, каквито и песни да пусне, каквото и да направи...

Глория си държи нейното ниво, пуска си нейните песни, песни каквито се искат от нея, затова и все още е звезда, но по-скоро мисля, че нейното поколение фенове се изчерпват с набор 94, от там нататък вече едва ли е спечелила по-нови фенове, докато Преслава продължава да печели.

Та да.. с две ръце съм за Преслава, на така зададен въпрос...

Link to comment
Сподели в други сайтове

Ако в естрадата олицетворението на истинска, голяма звезда е Лили Иванова, ако тя е този образ, тип и всичко, което изпълва със съдържание "звезда", във фолка несъмнено е Глория - говорим за творчество, за дискография, за продажби, самостоятелни концерти, турнета в други държави и континенти - тя е първата фолк певица пяла в USA и в Австралия, работа с известни композитори и аранжори, различни награди и прочие.

Две мнения няма как да има просто.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Преслава. Глория не струва и пукната пара, не знам как може да има още фенове след като от 10 години няма хит.

Но в момента Галена е лидера.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Азис и Софка трябва да бъдат включени!! Първият може да се бори за победител.

 

Да иначе.. Азис също. Но не знам защо трябва да има само една вечна звезда, не може ли да са 2-3? Защото те определено са. :1000 (29):

Link to comment
Сподели в други сайтове

Преслава и Азис, определено. Бих добавил Глория и Ивана също, тъй като масово хората ги възприемат като легенди, макар че те си останаха в миналото и не успяха особено много да се приобщят към съвремието.

image.png.e4d79a7858ccaaecb16208cc241a64fe.png

    Пиян изпрати ми цветя, на всички разкажи че съм твоята история.

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Преслава. Глория не струва и пукната пара, не знам как може да има още фенове след като от 10 години няма хит.

Но в момента Галена е лидера.

Ти самият си написал "като цяло" в първия пост, а говориш, че сега Галена била лидерка - последно кажи за настоящ успех ли говорим или за по-дълготраен?

Глория ако не струваше пукната пара, нямаше да има концерти в НДК с билетчета!

Link to comment
Сподели в други сайтове

Зависи като цяло, защото има много критерии.

Ако е за известност и разпознаваемост на образа, на първо място е Азис, после Софка, Глория, Ивана и вече Деси Слава, Камелия и Преслава са по-назад.

Ако е за мегахитове пък водят Камелия, Ивана, Софка, после Преслава, Деса и Азис и вече Глория е по-назад, защото не успя много да си ги запази.

За самостоятелните концерти Азис и Глория са на първо място, а най-отзад е Камелия, която няма никакъв. :1000 (29): Май и Софи няма, но пък тя се изяви на най-голяма сцена от всички - тази на "Евровизия".

Продажбите също са важни, днес гледанията. Хонорарът, участията. От десет години Преслава е най.

Ивана и най-вече Камелия не могат да се сравняват с таланта на другите да пеят толкова добре и в различни стилове, но пък ако говорим за прием от публиката по изяви, те дръпват напред. Сложно е.

Link to comment
Сподели в други сайтове

И аз съм съгласен, че няма единичен критерии. Сега в НДК съм сигурен, че всяка една песен на Глория ще се знае от хората. Глория, Ивана, Камелия, Преслава, Азис са бъкани от хитове, които карат млади и стари да ги слушат. Никой не може да огрее навсякъде, а добавяйки и това, че държавата се свива и хората стават по - малко и по - бедни, направо не знам дали тези след 2000 имат място тук, освен може би Преслава и Ивана.

 

Но ако говорим за хитове, фенове, продажби и кариера, може би Глория е най - голямата. Има някакво добро ниво и като песни, и като концерти и като продажби и като фенове от различните поколения. След нея са Ивана, Азис и донякъде Тони Стораро.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Намирам анкетата за повече от малоумна. Вечни неща и хора в тоя живот няма. Това чудо, дето се е развихрило в последните дни, на колко години е? Целта му да дискредитира Глория и нейната генерация нещо удря яко на камък.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Тази анкета е доста подобна на другата, но все пак се задава един добър въпрос, който е интересен за коментиране.

Общо взето всички посочени са оставили голяма следа в жанра, като към тях бих добавил Азис, Софи, Емилия и Слави (ПП: Видях, че вече са добавени :D). Най-доказали се като ТОП съвсем очевидно са Азис и Слави, но ако ги оставим настрани, мисля че на най-преден план, както винаги, отиват четирите най-големи- Глория, Ивана, Деси Слава и Камелия.

Аз лично отново ще гласувам за Деси Слава, но не само заради личното пристрастие, а и защото смятам, че към днешна дата тя е една доста подценявана изпълнителка, която тепърва има да доказва колко е голяма всъщност. Тези, които са наблюдавали процесите във фолка в последните 1-2 десетилетия знаят,че до 2008-2009 Десислава беше ТОП изпълнителка, която можеше да е силна конкурентка дори и на Преслава и Ивана, ако беше в Пайнер. На наградите на Нов Фолк винаги беше сред главните претендентки за Певица на годината и на практика винаги взимаше поне някоя от големите награди, въпреки че Митко навярно не е бил много доволен. Взе дори награда за песен на десетилетието. Да не говорим, че големи изпълнителки като Преслава, Анелия и Емилия малко или много винаги са взимали някакъв пример от нея и в някои отношения са имали сходни кариери с нейната. А и не е никак, никак лесно да се задържиш 11 години без Пайнер и накрая като се върнеш да си отново в ТОП-а, макар и не като най-изявения лидер (засега :D). Но никой не чака от нея да повтори златните си години, това все пак бяха съвсем други и много по-хубави времена за жанра. И все пак съм сигурен, че тепърва има какво да покаже, защото съвсем не се е изчерпала като някои други. За таланта няма смисъл да говорим.

Ако можеше да се гласува за повече от една, бих дал гласа си за Глория, Ивана, Деси Слава и Камелия, но щом не може- продължаваме да се борим с Деси Слава. :D

Link to comment
Сподели в други сайтове

Наистина анкетата е малоумна! Сега аз гласувах за Глория, то е ясно защо, но има други които остават назад. Ивана, Тони Дачева... много е лесно да се пропускат, защото вече не са горе, но когато са били ? След 10 години сигурно други ще са, но няма дърво без корен нали знаете ;) В днешното общество, което само консумира е много лесно да го подлъжеш. То й Apple последните години са над Microsoft, но коя компания е по - велика от двете;)

Link to comment
Сподели в други сайтове

И аз забравих да спомена някои като Тони Дачева... но е малко трудничко да се споменат всичките големи. И все пак, тя определено има място в анкетата, защото все пак е... първата.

Също така и Румяна- тя всъщност е един от най-ярките примери за доказано вечна звезда, която дори и години след смъртта си се помни от хората и има уважението им.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...