Jump to content


Правила за модератори


Препоръчани коментари

Уважаеми модератори, поради създалите се в последните месеци десетки теми с оплаквания към вас от потребители и отношението ви към тях, пускам тази тема.

В темата са използвани работещи положения от други форуми, както и правила важащи само в този форум.

Моля всеки един от вас да се запознае с тях и да ги спазва стриктно, защото модераторските волности са в пъти по-лоши от тези на обикновенните юзъри.

 

 

Общи положения:

Модераторите имат за задача да следят за спазването на правилата на форума, както и за изискванията на съответните раздели, за които отговарят.

 

Модераторите имат за задача да следят и докладват на администраторите за наличието на прецеденти или събития, с които те считат, че немогат да се справят или не са сигурни как да действат в дадени случаи.

 

Модераторите са длъжни да следят за темите в техните раздели, да следят за добрия тон, да премахват всякакво незаконно съдържание като детска порнография, всякакъв вид извращения и т.н. Да не се позволяват заплахи към потребители, всякакви постове за саморазправа и други сериозно нарушаващи общите правила на форума действия.

 

Модераторите трябва да работят в екип, да имат добри отношения помежду си, както и координация на решенията си.

 

Модераторите могат да искат арбитраж от администратор, ако немогат да се сработят с друг модератор или считат, че дадения модератор не си изпълнява задълженията и т.н (това се прави с тема в администраторския раздел).

 

Администраторите си запазват правото да отнемат модераторските права на модератор по лично усмотрение. Този тип решения не подлежат на обсъждане.

 

 

Права и задължения на модераторите по раздели и глобалните модератори:

Триене на мнения и теми се предприема при нарушаване на добрия тон или правилата на форума, всичко изтрито отива в раздел Кошче, за последващ преглед от администратор.

Теми се заключват и трият след даване на обяснение от страна на извършващият го модератор. Забранява се теми да се заключват или трият без обяснение.

 

Уорн се слага на потребител нарушил добрия тон или правилата във форума, еднократно 10% за всяко негово провинение, като всяко вдигане на уорн е придружено с точно обяснение за това действие.

 

Временен бан за срок до 3 дни се слага на потребител нарушил добрия тон или правилата на форума повече от 3 пъти за 7 дни,като всяко слагане на временен бан е придружено с точно обяснение за това действие.

След безпроблемно изтичане на наказанието, уорн-а на потребителя се сваля заедно със самото наказание.

 

Временен бан за срок до 7 дни се слага на потребител нарушил добрия тон или правилата на форума отново, по време на или след изтичането на 3-дневен бан, като всяко слагане на временен бан е придружено с точно обяснение за това действие.

След безпроблемно изтичане на наказанието, уорн-а на потребителя се сваля заедно със самото наказание.

 

Следващата стъпка е бан по IP адрес, като за това е нужно модератора/ите, които са забелязали нередност да пишат в администраторската секция на форума тема, с точно описан проблем. Този тип банове се слага без срок, на потребители с многократни провинения.

 

Премахване на права за писане чрез опцията "одобрение от модератор" се налага само на юзъри с многократни провинения, очакващи решение за бан.Мненията се следят от модераторския екип и не се допускат до темите, ако са с нецензурно или неотговарящо на правилата на форума съдържание.

 

 

Други:

 

За неспазване на правилата модераторите също ще бъдат санкционирани.

 

Ако изпитвате затруднение с разбирането и спазването на правилата, моля обърнете се към администраторския екип.

 

Забранено е превишаването на правата на модераторите в най-широк смисъл. Не се толерира проявата на лично отношение към който и да било потребител. Ако администратор прецени, че даден модератор е нарушил това правило, на този модератор могат да му бъдат отнемани правата, сложенo предупреждение и т.н.

IMG2-1547558596.jpg
Link to comment
Сподели в други сайтове

Guest
Тази тема е затворена за нови коментари.
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...