Jump to content


"Suits" / "Костюмари"


Препоръчани коментари

p_235836.jpg

 

Опитен адвокат и гениален, но отпаднал от университета студент се превръщат в неподозирано добър тандем. Майкъл "Майк" Рос е изключително умен, но поради някои погрешни свои решения се налага да напусне университета. Феноменалната му визуална памет му е помогнала да вземе изпита за адвокат, без въобще да е посещавал специализирано учебно заведение. Въпреки неуспеха в университета обаче, Майк се оказва изключително подходящ за адвокатската кариера – притежава ума на студент от Харвард и хитростта на уличен мошеник.

 

Междувременно, един от най-добрите адвокати в Манхатън, Харви Спектър, поема риск и наема Майк за свой съдружник. Поради политиката на фирмата да назначава единствено завършили Харвард студенти, Харви и Майк са принудени да се преструват, че Майк е посещавал елитния университет. За разлика от ветерана Спектър, Рос съчувства много повече на клиентите си. За да възтържествува правдата и за да запазят работата си, двамата трябва да продължат да лъжат, че той е просто още един от останалите "Костюмари".

Link to comment
Сподели в други сайтове

Тъй като се оказа, че във форума има доста фенове на сериала, реших да направя тема, за да тече дискусия в тази тема и да не спамим излишно в Чат мания.

 

Ето малко повече информация за актьорите за тези, които не са гледали, но се интересуват:

 

Актьор Роля Описание

Габриел Махт - Харви Реджиналд Спектър Корпоративен адвокат в Пиърсън Спектър (преди това Пиърсън Хардман, Пиърсън Дарби и Пиърсън Дарби Спектър), който завършва 5ти по ред в класа в Университета по право Харвард, и който е най-добрия адвокат, който приключва сделки в Ню Йорк. Той е показан като старши партньор в пилотния епизод, и се държи като безгрижен и егоистичен ментор на Майк. Той е бивш асистент на помощник областния прокурор в манхатънската прокуратура, където работи с Дона Поулсън, която малко след това става негова секретарка и довереничка. Харви остава емоционално дистанциран от клиентите си, като е готов да направи всичко за да спечели, освен да преиначи истината за да спечели. Малко е известно за неговото семейство. Бащата на Харви е починал пет години преди началото на сериала, когато Харви е назначен за младши партньор. Харви има брат (Маркъс Спектър), който много наподобява Майк в държанието си, което налага защитните действия на Харви към сътрудника му. Харви не е говорил с майка си (Лили Спектър) с години, поради факта, че не е била вярна на баща му Гордън Спектър.

Патрик Дж. Адамс - Майкъл Джеймс"Майк" Рос Той е адвокат, който никога не е ходил в правно училище, но е преминал входния изпит, тъй като има енциклопедично знание и фотографска памет. Майк използва фотографската си памет за да взима LSAT изпитите на други хора, срещу заплащане, преди да бъде нает на работа от Харви. Той впечатлява Харви с желанието си да стане добър адвокат и е нает като помощник адвокат в пилотния епизод. Неговата наивност и симпатия към клиентите му (а понякога и към противниците му) го поставят срещу Харви, който опитва емоционално да се дистанцира от случаите му. Родителите на Майк почиват, когато той е само на 11 годишна възраст. Неговата баба Едит Рос го взима при себе си и го отглежда. Майк става много близък с баба си и я посещава почти всеки ден. Първоначално Майк започва да взима LSAT изпитите за други ученици, за да може да плаща за скъпите грижи на баба му, която е в старчески дом. Във втори сезон, Майк купува апартамент за баба си. За нещастие тя почива преди да успее да види апартамента. Смъртта на баба му пречупва Майк и той отново се отдава на марихуаната. Майк се влюбва в Рейчъл Зейн, която не знае неговата тайна, че няма диплома по право. Това продължава до края на втори сезон, когато Майк разкрива истинската си същност пред нея.

Рик Хофман - Луис Марлоу Лит Луис е съперник на Харви, с който заедно завършват Харвард. Той също така е младши партньор и съблюдава сътрудниците първа година. Той постоянно е разстроен, поради факта, че Джесика очевидно предпочита Харви пред него, въпреки, че Луис смята, че е по-надежден от Харви. След като Даниел Хардман се завръща във фирмата, Луис избира Хардман пред Джесика и след това бива повишен до старши партньор. В серията "Кръв във водата" Луис почти подава оставка за да отиде като младши партньор в Братън-Гулд, но след като Харви скъсва оставката му, той остава във фирмата. В серията "Споразумението" в трети сезон, той става интендант на новосформираната Пиърсън-Дарби , но по-късно открива, че цената на това е да изгуби покровителството си над сътрудниците, които са за първа година във фирмата.

Mегън Маркъл - Рейчъл Елизабет Зейн Тя е сътрудник във фирмата, която се сприятелява с Майк и по-късно става негова приятелка. Тя много иска да стане адвокат, но притеснението й от теста, и пречи да се представи достатъчно добре на приемния изпит за Харвард. Във втори сезон тя най-накрая успява да изкара достатъчно точки на изпита, но не се класира в Харвард, тъй като имна твърде много добре подготвени кандидати за същото място. Рейчъл отхвърля помощта на баща си, известният адвокат Робърт Зейн, в опит да му покаже, че сама може да си проправи път в адвокатската професия. С напредване на сериите Майк разказва на Рейчъл цялата си история, и това, че не е истински адвокат. Дона и Рейчъл са много добри приятелки, и постоянно си споделят неща както в личен, така и в професионален план.

Сара Рафърти - Дона Евелин Поулсън Дона е секретарката на Харви и негова довереница. Тя е работи с Харви още от първата му година като помощник прокурор в манхатанската прокуратура, и е изключително лоялна към него. Харви приема офертата да стане сътрудник в Пиърсън Хардман при условия, че ще може да вземе Дона със себе си и, че той ще и плаща от своята заплата, докато не стане партньор във вфирмата. Дона е готова на всичко за да защити Харви, както и той нея, дори когато това засяга личните им животи. С развитието на сериала става ясно, че Харви е искал да излиза с Дона когато те са се запознали за пръв път, но тя му отказва под предтекст, че има правило да не излиза с колеги. В трети сезон тя започва кратка връзка със Стивън Хънтли - старши партньор от асоциирания лондонски офис. Дона прекратява връзката си с него след като разбира, че той е предал Харви и фирмата.

Джина Торес - Джесика Лоурдес Пиърсън Съосновател и управляващ партньор в Пиърсън Хардман, която е наставлявана от Даниел Хардман, когато тя е току що завършил сътрудник от Харвард. Статутът й във фирмата се увеличавя, след като тя и Хардман успяват да свалят от поста на управляващ партньор трима души - Гордън, Шмидт и ван Дайк. Тя има близки взаимоотношения с Харви, които произлизат от това, че тя наблюдава и спонсорира Харви в издигането му във фирмата, а също и заради това, че тя плаща обучението му в Харвард. Тя е била женена веднъж за Куентин Сейнз, управляващия директор и президент на Сейнз Фарма - една от водещите фармацефтичени компании в САЩ. В края на втори сезон, след като успява да премахне контрола на Хардман от фирмата, Джесика се слива с фирмата на Скоти - Дарби Интернешънъл, след което се създава новата фирма - Пиърсън Дарби, от която Дарби държи 51%, а Джесика - 49%.

 

 

Аз в момента съм на 5-ти епизод от 4-ти сезон. До момента епизодите ми допадат, въпреки че на моменти ми идват в повече драмите, които се случват.

 

И една информация от страницата им:

 

Suits

11 август

It’s a great day to be a #Suitor. Suits has been renewed for a fifth season! SHARE the good news.

 

PS: Senhor, радвам се, че ти харесва. Ти имаш доста епизоди за гледане.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Вече съм на 7-ми епизод от първи сезон и честно казано... не ме кефи толкова. Две неща ме дразнят основно - всеки епизод има абсолютно една и съща структура: започва някакъв случай, всичко върви по план, но БУМ, има обрат, Харви умува как да оправи нещата и изведнъж го озарява гениалната идея и всичко е цветя и рози в края на епизода. Иска ми се да видя нещо по-интересно като случай, което продължава повече от един епизод или пък "провалите" да имат последствия в дългосрочен план. И другото, което даже повече ме дразни - изключително много ме дразни как във всеки епизод Майк прави някаква грешка и после половината епизод е как другите го одумват. Окей, схванахме идеята, но от сценаристка гледна точка това е несъществуващ character development - не може във всеки епизод, вече 7 подред, да става едно и също. Не може все да е черната овца. Тъпичко е.

 

Предполагам ще продължа да го гледам, защото искам развитие, а вече половин сезон гледам едно и също, само с променени обстоятелства. В момента го чувствам като нещо, с което по-скоро да си губя времето, но не и да се "ангажирам психически". Кажете ми все едно и също ли е занапред, да знам да имам ли изобщо очаквания.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Вече съм на 7-ми епизод от първи сезон и честно казано... не ме кефи толкова. Две неща ме дразнят основно - всеки епизод има абсолютно една и съща структура: започва някакъв случай, всичко върви по план, но БУМ, има обрат, Харви умува как да оправи нещата и изведнъж го озарява гениалната идея и всичко е цветя и рози в края на епизода. Иска ми се да видя нещо по-интересно като случай, което продължава повече от един епизод или пък "провалите" да имат последствия в дългосрочен план. И другото, което даже повече ме дразни - изключително много ме дразни как във всеки епизод Майк прави някаква грешка и после половината епизод е как другите го одумват. Окей, схванахме идеята, но от сценаристка гледна точка това е несъществуващ character development - не може във всеки епизод, вече 7 подред, да става едно и също. Не може все да е черната овца. Тъпичко е.

 

Предполагам ще продължа да го гледам, защото искам развитие, а вече половин сезон гледам едно и също, само с променени обстоятелства. В момента го чувствам като нещо, с което по-скоро да си губя времето, но не и да се "ангажирам психически". Кажете ми все едно и също ли е занапред, да знам да имам ли изобщо очаквания.

 

Е, та то общо взето и "SUPERNATURAL" беше така в първите 2 сезона - случай, по средата на епизода всичко изглежда безнадеждно, но се случва чудо и в края на епизода всичко е по мед и масло, всеки път!!! Виждаш обаче в последствие какво развитие претърпя, така че стой, може би имат друга концепция за 2-ри сезон. :1000 (29):

Link to comment
Сподели в други сайтове

Вече съм на 7-ми епизод от първи сезон и честно казано... не ме кефи толкова. Две неща ме дразнят основно - всеки епизод има абсолютно една и съща структура: започва някакъв случай, всичко върви по план, но БУМ, има обрат, Харви умува как да оправи нещата и изведнъж го озарява гениалната идея и всичко е цветя и рози в края на епизода. Иска ми се да видя нещо по-интересно като случай, което продължава повече от един епизод или пък "провалите" да имат последствия в дългосрочен план. И другото, което даже повече ме дразни - изключително много ме дразни как във всеки епизод Майк прави някаква грешка и после половината епизод е как другите го одумват. Окей, схванахме идеята, но от сценаристка гледна точка това е несъществуващ character development - не може във всеки епизод, вече 7 подред, да става едно и също. Не може все да е черната овца. Тъпичко е.

 

Предполагам ще продължа да го гледам, защото искам развитие, а вече половин сезон гледам едно и също, само с променени обстоятелства. В момента го чувствам като нещо, с което по-скоро да си губя времето, но не и да се "ангажирам психически". Кажете ми все едно и също ли е занапред, да знам да имам ли изобщо очаквания.

 

Отдавна съм гледал 1-ви сезон и не си спомням в кой епизод какво се случваше, но се сещам, че наистина по едно време всичко си беше епизод за епизод. Ако не се бъркам в началото на 2-ри сезон започваха едни обрати, получава се раздвижване, скандали, затрудения, променят се отношенията, нагласите са различни, идват нови хора във фирмата.

В трети сезон има това, което искаш. Почти целия сезон е свързан само с един казус и неговото решение. Едновременно с делото има и доста обрати, но не искам да ти издавам повече. Определено това е най-интересният сезон от всички! Много са се постарали за него.

4-ти сезон е натоварващ. Аз съм го гледал до 5-ти епизод и оставих другите 3 за някой друг път, че някои актьори влизат в много гадни роли, става много напечено. Обстановката е тотално променена от тази в 1-ви. Ако до тогава си свикнал със сериала и ти допада, ще ти бъде трудно да го гледаш.

Всичко зависи от това дали ти харесва подобен тип сериал, дали ти харесва самата идея. В следващите сезони ще видиш раздвижване на нещата, но пък всеки човек си има вкус. На мен лично много ми харесват актьорите, обстановката и отношенията, които се развиват. Да, би било хубаво да има и такива моменти, в които и да губят дела, но те са много малко в сериала и поражението не е пълно.

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...
  • 3 years later...
  • 1 year later...

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...