Jump to content



Апел за бан към @Lelqtian


Препоръчани коментари

Драги потребители и членове на екипа

Искам адресирам една ситуация, която продължава последните пет години и оказа значително влияние върху моето изживяване тук. През това време съм бил подложен на системено таргетиреане и тормоз от конкретен потребител, което намирам за изтощително и несправедливо. Считам, че е от съществено значение този въпрос най-после да бъде решен.

Произходът на този конфликт може да бъде проследен до началото на 2018 г., когато създадох списък с изпълнители, които бяха рекламирали бранд цигари. Темата не беше за конкретен изпълнител, но изглеждаше сякаш е насочена конкретно към Галена, защото тя беше основния им по това време, заедно с Азис. @Lelqtian се обади и започна да ме нарича лицемер за това, че се противопоставям на такива реклами, докато подкрепям певица, която също е рекламирала марка цигари в миналото, която по време защитавах че го е оставила в миналото и не би го направила.

По време на дискусията един от феновете на Галена повдигна въпроса че Павел на Преслава е ударил Весо Фена. В прилив на емоции и в опит да защитя Преслава, направих неуместен и необмислен  коментар, който предполагаше, че нападението не е съществен проблем и че всеки би действал по подобен начин в подобна ситуация. Освен това изразих опасения относно това как чрез рекламирането на токсични продукти, Галена тровила младата си аудитория или нещо от сорта, и твърдях че Преслава не би го направила повече. Може да се каже че по това време не бях адекватно подготвен да се справя с темата, и аргументите ми бяха вяли, което личеше ми и по начина ми на изразяване. Въпреки всичко, явно остави лош вкус в устата му. 

През следващата година, за моя изненада, Преслава се съгласи да рекламира същата марка в един от музикалните си клипове. Несигурен как да реагирам, първоначално замълчах. Това подтикна @Lelqtian, да създаде подобна тема, но с явно пристрастие срещу Преслава. Като модератор затворих темата като дубликатна, което допълнително провокира потребителя да я пресъздава многократно. Продължих да затварям тези дублиращи се теми, тъй като те не служеха за друга цел, освен да подбуждат конфликт. 

През това време @Lelqtian упорито настояваше да се откажа от подкрепата си за Преслава. В отговор излязох с изявление, в което пояснявам, че макар категорично да не одобрявам действията й, и повече няма да гледам въпросното, това няма да ми попречи да се наслаждавам на музиката й, и съм прощавал по-лоши неща през годините. Това обаче не удовлетвори @Lelqtian, който твърдеше, че е трябвало да бъда по-критичен към Преслава, подобно на Галена предишната година и да съм подкрепял думите си с действия. Замисляйки се над случая, струва ми се че за мен е имало значение по-скоро обемът на рекламата. В случая рекламната кампания с Галена беше доста по-агресивна (можете да видите в темата), съответно критиката по-сурова. Такова ми е мисленето цялостно. Това, което предизвиква повече щети винаги ще е по-зле. 

Но както и да е. Написах ги да ви запозная с контекста. Минало е много време и вече е без значение прав или крив в тези ситуации, и при положение че са безжертвени, и според мен не е правилно да служат като извинение за нечия агресия. Не съм перфектен, възможно е да съм непоследователен от време на време , но не съм и злодей, нито това коя певица съм защитавал или плюл ме определя като личност.

От този момент нататък @Lelqtian направи своя мисия да ме таргетира и тормози, както твърде в свой собствен пост, защото уж съм "обърнал палачинката" и съм нямало да видя мир тук, повдигайки тези инциденти всеки път, когато се опитвах да изразя мнение или заемах позиция по някоя тема. Вреше темата за цигарите толкова начесто, и че дори организирах импровизирана анкетка, която събра около десет гласа.  Когато станаха ирелевантни, започна например да изтъква и изопачава грешки в модерирането ми, да прави безбазови обвинения че съм злоупотребявал с правата си, че съм диктатор и какво ли още. Това са само малка част от примерите. Дори започна да сме сравнява с БХК (Български Хелзинкски Комитет, правозащитна организация) в ироничен контекст, наричайки ме "форумското БХК"Нападките продължават и до днес, като например по-рано миналата седмица беше писал, че дори не съм принадлежал дори към ЛГБТ (в цитата) че форумът имал нужда от психодиспансер (изтрит от модератор пост) и подобни. Става въпрос за потребител, от който доброволно се бях отказах да модерирам и блокиран е от от поне 2+ години. Въпреки блока, нежеланието от моя страна да ме обсъжда, факта че вече не съм модератор, той си продължава. За протокола, че дори не го познавам лично. Не знам откъде тази извира негативност.

Заради постоянните, системни, дългогодишни нападки от страна на този потребител, изпитвам значителни трудности да се изразоравам свободно, да развивам позициите си и взимам участие смислени дискусии тук. Имам чувството че някой постоянно ми диша зад врата и отсъжда какво съм писал. Въпреки че не веднъж че съм заявявал че не желая да участвам в конфликт с него, правил съм опити да се помирим, като дори съм го канил да кандидатирал като модератор, нищо не от това не е помагало. Той не е спрял и нито има намерения да спре скоро. 

Оплаквал съм се много, много пъти без никакъв резултат. На този етап не съм сигурен какво още мога да направя, за да разреша тази ситуация. Апелирам да бъде баннат от форума за поне 1 до 2 години като компенсация за извършеното от него.

Както е видно от текста, предоставените линкове, този потребител е 1) атакувал първи, непровокирано, системно, с години наред 2) продължава с това поведение, въпреки апелите ми за мирно разбирателство. 3) не вижда проблеми в поведението си

Като потребители може да изкажете мнението си.  За повече инфо, натиснете на линковете в темата.

Надявам се модераторите да стигнат до решение до края на седмицата.

Благодаря!

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 1 час, asylum каза:

 

На хартия може и да изглежда така, но ако се разровиш назад из постовете, положението става страшно. За да се trigger-вам така лесно, и да съм изписал подобна стена с текст, значи нещата наистина са ескалирали до абсолютно краен предел. Запитай се нормално ли е пет години да тероризираш някого, когато едва познаваш на форумски начала, и с който никога не сте се виждали на живо, просто така, защото е тук, фен е еди коя си певица и веднъж привидно се държал лицемерно. За всичко си има някакви граници. Това не може да продължава вечно.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Най накрая имах време да прочета темата. Трябва са се научиш са приемаш шегите защото всичко което @Lelqtian прави е да се ебава. В този форум е имало потребители които сипят клетви и омраза, но той не е от тях. Никога не е престъпвал границата, никога. В живота ще срещаш доста по агресивни хора от човек, който се ебава с форума за да се смеем. Погледни нещата отстрани и ще видиш, че е така.

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, WindWalkerMonk каза:

Най накрая имах време да прочета темата. Трябва са се научиш са приемаш шегите защото всичко което @Lelqtian прави е да се ебава. В този форум е имало потребители които сипят клетви и омраза, но той не е от тях. Никога не е престъпвал границата, никога. В живота ще срещаш доста по агресивни хора от човек, който се ебава с форума за да се смеем. Погледни нещата отстрани и ще видиш, че е така.

Искаше ми се да е просто майтап и игривост, но той наистина прекалява и се държи обсебващо, още от самото начало. Всички, които са влизали в Поп фолк скандали през 2019 могат да ми бъдат свидетели, че дъвчеше онзи въпрос за цигарите 24/7, а аз повтарях едно и също като папагал без никакви резултати. Според мен най-важният детайл в темата е, е заявката му, че съм нямало да видя мир повече във форума. Изглежда действително си го е поставил като самоцел, защото и до днес върти същата плоча, и не може да продължи напред. За мен не е натурално да бъда в конфликт за толкова дълго време, нито съм от този тип хора, които възприемат negative reinforcement добре. Само човекът отстрани ми става по-неприятен.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Не виждам драма, но не съм и в течение с нещата. Според мен прекаленото вглъбяване в подобни дреболии е глупаво и ненужно. Животът е достатъчно тегав и напрегнат за повечето, та и форумните трагедии да го усложняват допълнително. И нека не забравяме, че онези, заради които стават скандалите тук са изпълнителите... А те са хора, за които феновете са нахални, досадни овце. :D Но понеже се нуждаят от тях се налага да ги понасят. :D Е, струва ли си да се карат форумците помежду си, заради тях?! :D Цигарите и поведението на Преслава и Галена е всичко друго, но не и повод да се джафкате. :D Хайде, разберете се и не се напрягайте, защото е излишно. Спорове винаги ще има, защото хората сме различни... Всеки си има негово виждане за нещата и музиката като цяло. Давайте го по-ведро. 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Бих казал, че аз те виних много повече, когато обърна палачинката.  Sam napisa, che si postapil protivorechivo. Просто продалжи напред. Opitay da si vzemesh pouka, vmesto ednostranno da napadash. Тук си в защитена среда. V realnia jivot nyama da ti bade prosteno. Имаш тенденция към фиксация и това не е здравословно. Pojelavam ti da go preodoleesh, zashtoto neminuemo shte sreshtash po-slojni problemi v otnosheniata s drugite.

Гърмеж!

image.jpeg.f4e0b042037ac6e3cf69046d2bdfaa66.jpeg

 

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Ами ако се чувства засегнат Фаст, защо да не се опита да направи нещо? Обаче да го облече с точки и алинеи от Правилника на форума. :D Ако не - един телефонен разговор и :

Image_6088528_650_0.jpg

Може пък да откриете общи теми.

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, asylum каза:

Бих казал, че аз те виних много повече, когато обърна палачинката.  Sam napisa, che si postapil protivorechivo. Просто продалжи напред. Opitay da si vzemesh pouka, vmesto ednostranno da napadash. Тук си в защитена среда. V realnia jivot nyama da ti bade prosteno. Имаш тенденция към фиксация и това не е здравословно. Pojelavam ti da go preodoleesh, zashtoto neminuemo shte sreshtash po-slojni problemi v otnosheniata s drugite.

Аз вече съм продължил напред. Ответната страна отказва да back down-не, и е стигал до крайности, дори преследвачедтво, грижейки се винаги, независимо дали съм прав или бъркам, да бъда представен в негативна светлина, на база тезк отдава отминали инциденти. От там произлиза целия проблем. Той си мисли, че това което прави, е напълно оправдано. Дефиниция на ригидност и черно-бяло мислене, мислене в абсолютни (приятел-враг, добро vs. зло). Ако опитите за мирни резолюции и порицание не му влияят, не виждам какво друго може да помогне, освен да бъде блокиран за кратко. 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Току що, Fast каза:

. Дефиниция на ригидност и черно-бяло мислене, мислене в абсолютни (приятел-враг). 

Sorry, но тук илюстрираsh себе си. 🤷🏻‍♂️ 

Tu го смятаsh за враг, докато на него не му пука за tebe. 

Гърмеж!

image.jpeg.f4e0b042037ac6e3cf69046d2bdfaa66.jpeg

 

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, asylum каза:

Sorry, но тук илюстрираsh себе си. 🤷🏻‍♂️ 

Tu го смятаsh за враг, докато на него не му пука за tebe. 

Не бих казал, че е днешно време мога да определя който и да било като враг. Неприятно ми е, че ме преследва и ми сере на всичко.

Link to comment
Сподели в други сайтове

 

А туй "мир няма да видиш" много буквално си го приел. Ако действително беше така, щеше да те е унищожил отдавна. 
Признай си, че обичаш игри тип котка и мишка 😝 

Сaм му търсиш вниманието и му просиш бан периодично, а той дори не ти отговаря.

Гърмеж!

image.jpeg.f4e0b042037ac6e3cf69046d2bdfaa66.jpeg

 

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Andrew Cunanan. каза:

Дори един скандал не можете да направите като хората, анатема!

Пред майсторите като теб може да само да мълчим и да взимаме бележки. 

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, pacho каза:

Ами ако се чувства засегнат Фаст, защо да не се опита да направи нещо? Обаче да го облече с точки и алинеи от Правилника на форума. :D Ако не - един телефонен разговор и :

Image_6088528_650_0.jpg

Може пък да откриете общи теми.

Трудна работа. Сменени са два правилника през периода на събитията. Според мен екипът трябва да разгледа ситуацията обстойно и вземат решение по т. 7.1. Мисля че е доста особен казус.

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, asylum каза:

 

А туй "мир няма да видиш" много буквално си го приел. Ако действително беше така, щеше да те е унищожил отдавна. 
Признай си, че обичаш игри тип котка и мишка 😝 

Сaм му търсиш вниманието и му просиш бан периодично, а той дори не ти отговаря.

Е като продължава вече толкова години, как друго яче да го приемем? Откровено се чувствам травмиран от цялото това нещо. Не съм от желязо. Останалото което си написал са пълни глупости.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Ама вярно си усложнявате живота с някакви "проблеми" с непознати хора от едно виртуално общество. Фаст, опитай се да признаеш миналите си грешки и погледнеш всичко от една по-хумористична страна. Едно "Ми да, БКХ съм, хахаха" май би било напълно достатъчно за да приключи цялото това нещо.

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, Andrew Cunanan. каза:

Дори един скандал не можете да направите като хората, анатема!

Помниш ли на времето НИЕ какви скандали правехме! Темата със снимки на фалОса ти беше топ и една друга... 😂

Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...