Jump to content


Кой трябва да е националният празник на България?


Кой трябва да е националният празник на България? ¿?Анкета  

18 потребители гласуваха

Нямате права да гласувате или да виждате резултатите от тази анкета. Ако искате да дадете своя глас, абонирайте се за клуба или темата. Моля, впишете се в сайта или се регистрирайте, за да гласувате в анкетата.

Препоръчани коментари

В деня на Освобождението на България винаги е изниквал въпросът дали това всъщност е най-значимият ден за страната ни, който трябва да бъде обявен за национален празник, като в повечето случаи мненията са силно полярни. 

Какво е вашето мнение по въпроса? 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Естеството на настоящия национален празник е разделителен. Всяка година поставя въпроса дали сме русофили или русофоби. По-добре е да се празнува неутрално и за двете страни събитие, и какво по подходящо от денят на независимостта. Ако се сложи съединението, пак ще има конфликти, защото руската империя е била против.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Когато и да го изместим, ще има дискусии - няма как да бъдат избегнати. Изместването е като да си мажеш коляното с мехлем, защото те е заболяло глава - тотално безсмислено е към този момент.

На 3-ти март се появяваме на картата след 500 години липса - ако някой не разбира какво значи това, по-добре да не дава подобни предложения. Разбирам гнева на хората, които го предлагат точно сега - Путин ще си го премести от единия в другия крачол, а ние ще имаме две агитики , които при всяка от датите, ще подчертават как другите са "предатели" - НЕ на тази лудост.

Нека не забравяме, че освен руснаци в тези битки са участвали и много.... българи...и въобще за да се стигне до тези битки също са жертвани доста български животи.

Кому е нужно заради Путин да ни се пренарежда дневния ред?

6590227P.jpg
Link to comment
Сподели в други сайтове

От едната крайност в другата. Кирил и Методи брат са византийции. 

Изберете българското. 

2ри април. 

Тъкмо ще имаме повод да сменим и химна, има толкова подящи песни. 

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 11 часа , omline каза:

На 3-ти март се появяваме на картата след 500 години липса ...

Като васална територия но в рамките на Османската империя. Чак на 22ри Септември 1908 година (20 години след трети март), България се появява на картата на Европа като самостоятелна държава.

Ако ще се чества признаването на българите в рамките на Османската империя, то тогава националния празник трябва да е на 27ми Февруари, когато на тази дата през 1870 година българите сами със своята борба успяват да създадат призната българска екзархия и то с такава територия като на снимката тук: линк.

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 11 часа , omline каза:

На 3-ти март се появяваме на картата след 500 години липса 

Появяваме се на картата в съкратен вариант на 13ти юли 1878, след приемането на Берлинския договор, в съкратен вариант. 

3то мартенския Сан стефански договор на практика e чернова, която дори руснаците не взимат насериозно, и никога не влиза в сила. 

Изтеглянето на временната руска администрация от окупираните територии на бъдещото Княжество и Румелия е договорено именно в Берлин. 

Реално има съществени причини 3ти март да не е националния празник, дебата не е от днес и Путлер е само поредния повод да изплува на по-дневен ред. 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Аз още от дете се чудех защо празнуваме на 3-ти март, при положение, че Санстефанския договор никога не е влизал в сила. Нямам идея защо през 89-а са го приели.

Според мен трябва да е 6-и септември или 22-и септември. 24-и май е хубав празник, който според мен трябва да се отбелязва самостоятелно.

Нека 3-ти март остане национален празник, но да не бъде националниЯТ празник.

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Що за идиотщина е да се отказваме от историята си и да игнорираме такива знакови дати, за които множество от предците ни са умрели, гарантирайки ни СВОБОДА и съществуване на картата като отделна самостоятелна държава. Аман от дупедавци и подлоги в тая държава.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...