Jump to content


Какъв е вашия хронотип?


Fast

Какъв е вашия хронотип?  

14 потребители гласуваха

Нямате права да гласувате или да виждате резултатите от тази анкета. Ако искате да дадете своя глас, абонирайте се за клуба или темата. Моля, впишете се в сайта или се регистрирайте, за да гласувате в анкетата.

Препоръчани коментари

Чучулига (сутрешен тип)
Хората от този хронотип са активни сутрин. Без проблем стават по изгрев слънце, а и преди това, и са готови за подвизи. Сутринта е идеалното време „чучулигите“ да се отдадат на физическа или умствена работа, да свършат важните си служебни задължения и да оставят по-лесните за края на деня.

Сова (вечерен тип)
Докато „чучулигата“ вече е във вихъра на деня, „совата“ още сънува сладки сънища, но когато „чучулигата“ вече си мечтае за края на работния ден, точно тогава „совите“ се радват на прилив на енергия и са максимално работоспособни, концентрирани и енергизирани. Много често за тях денят започва следобед и завършва в ранни зори. „Совите“ са хора, които обикновено учат вечер и работят вечер (лекари, диспечъри и т.н.). Чак след 50-годишнината си, „совите“ постепенно започват да променят ритъма си на живот и да се събуждат все по-рано. За разлика от „чучулигите“, „совите“ имат чувството, че денонощието минава ужасно бавно.

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 53 минути, Blueberry каза:

Сова съм по принцип, но ако положа усилия да се вкарам в режим и да ставам рано се чувствам по-добре. Просто не става от самосебе си :D 

Много познато чувство! :D Предпочитам да ставам късно и да лягам късно, да съм лоша сова! :D 

  • Like 2
image.jpg.62e5dcb4645c5400d838b8c6f96e9856.jpg

 

Пожелай му "Да гори в любов"! :wub_anim:

Link to comment
Сподели в други сайтове

На мен ми е трудно да си регулирам режима. Какво ли не съм опитвал. Спирал съм кафе и захарни изделия за няколко месеца, но няма никакъв ефект при мен. Винаги ми се доспива късно, а ако се насиля да си легна по-рано се въртя в леглото два часа. Явно е до генетика.

  • Like 1
Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Fast каза:

На мен ми е трудно да си регулирам режима. Какво ли не съм правил. Спирал съм кафе и захарни изделия за няколко месеца, но няма никакъв ефект при мен. Винаги ми се доспива късно, а ако се насиля да си легна по-рано се въртя в леглото два часа.

То е до режим ако ставаш рано в продължение на дълъг период ю примерно в 6 сутрин идва време и без аларма да се будиш. И няма как вечер да будуваш защото няма да може да станеш. Ще започне да ти се доспива от рано. Вид режим е. И се свиква. Когато съм си в нас спя до 10 и стоя вечер до 3 примерно. 😁

  • Like 1
1.jpg.eda91276c67ca3e3f1ee0d7b9af93698.jpg
3>PBG>>>The Pirates Of Bulgaria<<<PBG<3
R.I.P.

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Сутрин съм много енергичен(ако не съм препил) и на 80% се определям като чучулига. След 16ч. съм адски неородуктивен, мога всичко, но никак не ми се занимава и съм разконцентриран. Иначе и аз трудно заспивам, затова се опитвам максимално да се изцедя през деня, за да си взема 6-до-8-те часа сън.

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...