Jump to content


Какъв е вашия тип тяло?


Fast

Какъв е вашия тип тяло?  

7 потребители гласуваха

Нямате права да гласувате или да виждате резултатите от тази анкета. Ако искате да дадете своя глас, абонирайте се за клуба или темата. Моля, впишете се в сайта или се регистрирайте, за да гласувате в анкетата.

Препоръчани коментари

Споделете какъв е вашия тип тяло.

Мъж и жена ектоморф

Ектоморф
Този тип хора имат тънка кожа на лицето и тялото, раменете са тесни, ръцете са слаби. Гръдният кош е удължен или плосък, а мускулатурата е слаборазвита.

Положителното при ектоморфа е, че не е предразположен към трупане на мазнини. Трениращите с такъв тип телосложение трудно качват мускулна маса и лесно я губят.

Едни от най-известните личности с чист ектоморфен тип тяло са Брус Лий, Брат Пит и Камерън Диас.

Мъж и жена мезоморф

Мезоморф
Този тип хора се отличават със силно развит скелет и мускулатура. За мезоморфа са характерни средно висок или висок ръст, широки рамене, мощен гръден кош и средно едра глава.

Мезоморфите лесно качват чиста мускулна маса и лесно я поддържат, като я запазват в значителна степен дори при по-дълги паузи в тренировките.

Класическите примери за мезоморфи са екшън героите, с които сме израснали – Арнолд Шварценегер, Силвестър Сталоун и Брус Уилис.

Мъж и жена ендоморф
Ендоморф
Ендоморфите обикновено се отличават със среден ръст, къса шия, развити вътрешни кухини на тялото и склонност към трупане на телесни мазнини, ако не се занимават активно със спорт.

Трениращите с този тип телосложение лесно качват килограми, но за тях е проблем да оформят релефна мускулатура. При сериозни и упорити тренировки обаче могат успешно да постигнат целите си. Важното за всеки ендоморф е първо да се избави от излишните мазнини.

Едни от най-известните личности с ендоморфен тип тяло са Дженифър Лопез, Бионсе Ноулс и Филип Хофман.

За да тествате какъв е вашия тип тяло, оградете китката на ръката си с палеца и средния пръст, както е показано на тази снимка.
TnIaATi.jpg

Пръстите се препокриват - (предоминантно) ектоморф
Пръстите се докосват - (предоминантно) мезоморф
Пръстите не се докосват - (предоминантно) ендоморф

Възможно е да сте със смесен тип тяло. Аз например съм смеска от ектоморф и мезоморф (екто-мезоморф). Посочете в темата ако и вашият е.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Надявам се след тази тема да придобиете представа защо на някои фолкаджийки като Деси и Андреа им е трудно да поддържат идеалната фигура. Нужно им е да се блъскат 24/7 във фитнеса и обикновено натоварената им програма по клубовете не го позволява, докато такива като мен можем да се тъпчем с каквото искаме, и пак ще изглеждаме атлетично.

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Май смесица от повече ектоморф и по-малко мезоморф, щот нямам тесни рамене.

Skinny until death! 👄

  • Angry 1

1920x840%281%29.jpg?itok=VLC3fYHs

Link to comment
Сподели в други сайтове

Ектоморф. Принципно се тъпча и ям много сладко, а съм вейка. Иначе на времето говорех с диетет по темата и опитахме няколко варианти за да тестваме това, от тогава си знам, че съм ектоморф.

image.jpg.62e5dcb4645c5400d838b8c6f96e9856.jpg

 

Пожелай му "Да гори в любов"! :wub_anim:

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...