Jump to content


Пазарът на имоти в България


Препоръчани коментари

Реших да направя една малко нетрадиционна тема за пазарът на имотите в татковината, понеже това е тема, която ме вълнува последните няколко месеца.

Споделете опита си с брокерски агенции и брокери (ако имате такъв - а то си е цяло изкуство общуването с тях), а може и просто да развием дискусия за инфраструктурата и градоустройството на местата, където живеете.

Може да си поговорим за кварталите в различните градове - кои са най-добрите и кои най-нежеланите места.

Може да зачекнем темата и за качеството на строителството, разпределението и о, Боже, най-вече ЦЕНИТЕ, комисионните и т.н.

6590227P.jpg
Link to comment
Сподели в други сайтове

  • omline pinned this Тема

А ако някой случайно и работи в брокерска агенция , нека си сподели впечатленията и от другата страна. 

Нека започна аз с нещо - ако някой скоро е отварял сайтове на агенции (а и да не е отварял със сигурност имате поне по един познат, който го прави редоно и ви е споделил), ще види колко активен е в момента пазарът и колко рязко се вдигнаха цените този месец, което поставя редовите купувачи в не особено изгодна позиция в момента тъй като на пазара цар сега е продавачът - тоест желаещите много, предлагащите по-малко. Та аз се оглеждах до скоро за имот в южните столични квартали, но като виждам накъде отива положението, сякаш инфлацията вече не ме плаши толкова колкото цените (а и качеството) на имотите, които ми предлагат.

6590227P.jpg
Link to comment
Сподели в други сайтове

Аз имам невероятно лош опит за наемане в София и то не веднъж. Фалшиви обяви, фалшиви телефони, не вдигат, после звънят от други. Звъннеш на една фирма - звънят ти после от 5 други. И лъжа след лъжа. Отказват огледи. Търсил съм по два месеца апартаменти за наемане. Наистина не знам тия брокери какво работят, знаят ли идеята на платформите за обяви изобщо? Познават ли си изобщо професията...

Относно цените за покупка в София - аз и те все повече се отдалечаваме един от друг. Даваме ли сметка, че София е задръстена, София е с най-мръсния въздух в Европа, в София няма места по детските градини, няма паркоместа, в новите квартали инфраструктурата е 0, снегопочистването е 0. Е, като тегля чертата.... май да си купя в периферията на Барселона или в Хърватска в радиус на 50км. от Адриатика за същите пари. Иначе наскоро имаше и проучване за необитаемите жилищни площи в столицата и те са огромен процент. Имайки предвид смъртността, ниската раждаемост и живеещите в чужбина - убеден съм, че след 10 години ще се чудят как да продадат имотите си. Между другото тези наблюдения могат да се затвърдят с полупразните университети. Нашествието на хора към столицата отдавна е изгубило пика си и вече няма такова движение като допреди 5 години, да кажем.

В момента гледам и за имот в провинцията (не апартаменти), всичко свършва в рамките на 2-3 дни. Хората са се засилили и купуват. Най-вероятно искат да си вложат спестяванията, заради инфлацията.

Link to comment
Сподели в други сайтове

@pacho Може би и пандемията е причина за по-малкия наплив към големите градове.

Пандемията пречупи вътрешната миграция: хората бягат от големите градове в малките

image.png.f1552e542085ba7184291f5a2c00687e.png

 

https://www.24chasa.bg/novini/article/10485605

6590227P.jpg
Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...