Jump to content

Подкрепяте ли протестите


Подкрепяте ли протестите срещу Ковид  

34 потребители гласуваха

Нямате права да гласувате или да виждате резултатите от тази анкета. Ако искате да дадете своя глас, абонирайте се за клуба или темата. Моля, впишете се в сайта или се регистрирайте, за да гласувате в анкетата.

Препоръчани коментари

Не. Писна ми от простотии от сорта на "Какъв коронавирус?!". Ако в самото начало това можеше да бъде прието резонно, то след 2 години подобно твърдение вече е тотална тъпотия или плод на конспиративно промит мозък. 

А туристическият бизнес вече ми се струва, че става нагъл малко в повече. Особено след силния летен сезон пак да ми се оплакваш - е, сорри. 

А сега въведените мерки пак са меки. Пак могат да си работят заведенията, макар и до 23:00 ч. 

В същото време отказват и да се ваксинират. Ами, айде тогава да кажат как може да се преборим със ситуацията при условие на неспазване на мерките и супер нисък процент на ваксинирани. Един от тях не чух да даде някаква идея по въпроса. 

Аре, баста! 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Против самоцелни протести съм, а по-скоро да се потърси ефективен изход от ситуацията.

1.  Здравето преди всичко. В дискотеките специално защитата е минимална. Заведенията никой не ги е затварял изцяло. На фона на цирковете на щаба миналата година тази година мерките са балансирани, а летният сезон беше спасен.

2. Знам, че има хора с кредити и персонал... и особено в нощния сектор в големите градове във вътрешността на страната е много трудно, защото лятото всичко се пренасочва към морето. Но живеем в абсурдна държава, в която не можем за 2 години да изплатим заплатите на най-уязвимия в случая сектор, докато пандемията поотшуми.

3. Ясно е, че колкото и да отшуми, вече ще живеем по този начин. Затова има два изхода: или масово всички да изкарат вируса, или масова ваксинация. Понеже никой не иска второто, ще им се наложи да го усетят по трудния начин - първото. Все пак в БГ живеем като катун, мърляшки, но ни притесняват ваксините, а има скандинавски държави, които са постигнали почти 100% ваксинация. Те явно са луди в очите на Ганьо.

4. Ако не искат нищо от това, има вариант Б - отиват в Занзибар или сменят сферата на дейност. В такива време живеем, човек трябва да е гъвкав и да се преориентира. Звучи жестоко, но е факт.

5. В България протестите не са ефективни... и ако трябва да има някакви изобщо, то е за липсата на правителство тази година. Буквално висим във въздух с неясни пенсии, бюджет и всичко останало. Ние сме мазохисти.

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, meleto каза:

Доколкото разбирам протестите не са срещу Ковид. Съвсем други са исканията.

Да, обаче те смесват нещата и започват да намесват вируса... колко безобиден бил и иронично подмятат, че имал работно време... Ами няма работно време, но е нормално някои места да са по-рискови.

От друга страна, донякъде са прави, защото зимата пак бе затворено всичко, но Джъмбо се пръскаше, а там също е затворено пространство. Макар и с маски.

Аз не бих се занимавал да протестирВам, направо бих си сменил сферата на дейност, защото не бих издържал положението "иди ми-дойди ми". Има много съвестни работници и собственици от нощния бранш, но има и келеши, които цял живот перат пари от такава дейност и сега ги е яд, че кранчето им секва.

Както и да е, смятам, че могат да бъдат подпомогнати. Краде се от какво ли не, а за едни заплати на хората не могат да отделят. И проблемът с ваксинацията пак остава...

Link to comment
Сподели в други сайтове

@adorable проблема е, че повечето се осигуряват на 4 часа или работят на черно. Така лапат големите пари, па будалите да плащат. Е да, ама дойде време дето всички барманки, сервитьорки, хостеси и други изроди трябва да разчитат на държавата. По този начин реално те нямат право на обещетение, или ако имат е по - скоро минимално. Затова са там да протестират, те са обречени на глад, и няма в текущата ситуация откъде да дойде помощ. 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Смисъл от протести в България просто няма. Видяхме миналата година, всички които излязоха на площадите какво постигнаха, точно нищо. Дойдоха "протестните партии" на власт и не можаха да се разберат по нито една точка. Направиха всичко възможно ГЕРБ да се върне, както и се очертава на 14-ти ноември. Миналата година като затвориха всичко и имаше наистина локдаун, същите не направиха нищо. Сега мерките, по-скоро са приемливи на този етап. До 23 ч. е разумно, в малките градове примерно това едва ли ще се спазва, както и никой не спазваше 50% в нощните заведения, там наистина мерки е невъзмъжно да се спазват.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Категорично не. Масово се осигуряват на 4 часа и минимална заплата, а взимат по 5 пъти повече без бакшишите. Ако си бяха изрядни, щяха да си получават компенсации.

И не разбирам как очакват да е възможно да им позволят да допускат само ваксинирани - та само 15% от населението е ваксинирано, те само за тях ли ще работят? Нека не се лъжем.

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Blueberry каза:

Категорично не. Масово се осигуряват на 4 часа и минимална заплата, а взимат по 5 пъти повече без бакшишите. Ако си бяха изрядни, щяха да си получават компенсации.

И не разбирам как очакват да е възможно да им позволят да допускат само ваксинирани - та само 15% от населението е ваксинирано, те само за тях ли ще работят? Нека не се лъжем.

Да плащат на медицински лица на входа да правят тестове за антитела. Че и тези 15% са лъжовни :D Ей така да им отвърне правителството и да ги "остави да си работят".

Гърмеж!

image.jpeg.f4e0b042037ac6e3cf69046d2bdfaa66.jpeg

 

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...