Jump to content



Ще се ваксинирате ли бе ?


Ще се ваксинирате ли бе ?  

78 потребители гласуваха

Нямате права да гласувате или да виждате резултатите от тази анкета. Ако искате да дадете своя глас, абонирайте се за клуба или темата. Моля, впишете се в сайта или се регистрирайте, за да гласувате в анкетата.

Препоръчани коментари

Набодох се с Янсен одеве в парка до нас - като Мохамед не отива при планината, тя идва при него! Рекох си, че е знак, на крака, т.е. на палатка са ми дошли, че и една доза само - да се приключва! Все едно спонтанно си купих маратонки, не го бях обмислял! Видях, че нещо става там, питах, влязох и боц! 

Гърмеж!

image.jpeg.f4e0b042037ac6e3cf69046d2bdfaa66.jpeg

 

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • Отговори 856
  • Създадена
  • Последен отговор

Топ коментиращи в тази тема

Италиански професор: С тест за антитела преди ваксинация се избягва инфаркт

Преди да се ваксинирате срещу COVID, си направете серологично изследване за наличие на антитела. Така ще избегнете голяма част от най-тежките реакции на ваксината и инфаркт, съветва италианският професор Фабрицио Салвучи, който е хирург кардиолог и медицински директор на Ticinello Cardiovascular&Metabolic. Според него случаите с тежките реакции на ваксините нямат нищо общо с надеждността на ваксините, а става въпрос за нещо съвсем друго. С други думи – много често се касае за репродуциране на антитела в субстрат, който вече разполага с тях. Необходимо е да сме сигурни преди ваксинирането, че вече не сме имали контакти с вируса. Така твърди пред италианските медии проф. Салвучи.

„Ако някой умира от инфаркт след ваксиниране с „Астра Зенека”, „Пфайзер” или друга ваксина, те самите нямат нищо общо с това. Необходимо е да внимаваме да не се получи ефектът ADE. За какво става въпрос? За възпалително амплифициране (усилване) на отговора, идващ от антителата, или за възпаление, дължащо се на антителата, което е увеличено по експоненциален начин. Това става, когато се наблюдава репродуциране на антитела в субстрат, който вече разполага с антитела.

Казано накратко – ако някой вече е прекарал COVID, знаейки за това, или пък го е прекарал без симптоми, причинява усилване на реакци та на антителата и се стига до т.нар. феномен ADE. Затова и много италиански експерти и професори днес съветват преди ваксиниране да се направи серологично изследване. Трябва да сме сигурни, че не сме имали контакт с вируса и че не разполагаме с антитела, защото в противен случай се рискува феноменът ADE. Според проф. Салвучи проблемът не е във ваксината, а в небрежността, с която се поставя.

„Преди дни в Перуджа една медицинска сестра ми разказа за драматичната ситуация, на която е свидетелка. Много хора били приемани в болницата, чувствали се много зле и повечето от тях били ваксинирани. „Докторе, какво става?”, пита ме тя. „Чисто и просто се касае за феномена ADE”, казах й аз.” Според хирурга не е необходимо да се страхуваме от ваксините, защото при всички ваксини се наблюдават реакции. Необходимо е само да се изследваме преди това за антитела.

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 4 часа , FikLena каза:

май иаз ще се ваксинирам.. за да мога да ходя пазар до Одрин :(

H&M 90 лв България

image.png.cb82692c7ba7dde1da8364d42859469f.png

H&M 64 лв Турция

image.png.53a2768d5bcf63d760a6004cecff190e.png

 

 

Ти вече си имаш всички странични ефекти възможни, затова давай смело. Няма какво да стане нито сега, нито след 20 години.

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 4 часа , FikLena каза:

май иаз ще се ваксинирам.. за да мога да ходя пазар до Одрин :(

H&M 90 лв България

image.png.cb82692c7ba7dde1da8364d42859469f.png

H&M 64 лв Турция

image.png.53a2768d5bcf63d760a6004cecff190e.png

 

 

И аз за това се сетих, като основно предимство! 

Коментирайте, че нямам никакви странични ефекти! Колегите от Арабистан се спукаха да вдигат температури, да припадат и драматизират с дни! 

Гърмеж!

image.jpeg.f4e0b042037ac6e3cf69046d2bdfaa66.jpeg

 

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Ваксинирах се. Проучих кой държи компаниите дето правят ваксини и от 4 от достъпните в Сърбия, само китайската Синофарм не я правят ционистите и избрах тази. Нямам никакви странични ефекти, баба ми и тя се ваксинира със китайската и нищо ѝ няма.

1920x840%281%29.jpg?itok=VLC3fYHs

Link to comment
Сподели в други сайтове

COVID-19 ще стане сезонен до есента, най-късно зимата
Това твърди водещ германски вирусолог
 

Пандемията от COVID-19 вероятно ще се превърне в епидемия до есента или зимата. Очаква се тя да се повтаря всяка година, но да бъде контролирана от допълнителни дози ваксини, твърди водещ немски вирусолог, цитиран от The Guardian.

Кристиан Дростен заяви, че вярва, че броят на случаите на коронавирус ще нарасне след лятото, но че болестта ще бъде контролируема. Докато скокът вероятно ще бъде описан като "четвърта вълна", казва той, по всяка вероятност това ще отбележи началото на "нова, ендемична фаза" или "сезонна епидемия", която ще се повторя в продължение на няколко години, но може да бъде запазена под контрол чрез допълнителна имунизация.

Дростен, ръководител на факултета по вирусология в университетската болница в Берлин, Charité, който е бил ключов и последователен глас, съветващ политиците през цялата пандемия, казва, че въпреки ясните индикации, че вирусът е все по-контролиран, има опасност напредъка да бъде подкопани от хора, които не са успели да получат втората си доза или, че ваксините вече не са необходими.

"В момента сме в преходна фраза", твърди Дростен в Corona Update, популярен седмичен подкаст на германската радиостанция NDR. "Следващата цел, която трябва да имаме като общество, е 80% от възрастното население да са напълно ваксинирани." Той каза, че всички очаквания са Германия да е постигнала тази цел до края на август или средата на септември. В момента 23% са получили пълна имунизация, а 47% са получили само първа доза.

Германия излиза от третата вълна на вируса и все още има мерки за ограничаване на COVID-19. При последното премахване на ограниченията в сряда училищата в Берлин за първи път от месеци преминаха от разделени класове или непълно работно време към редовен режим. Средно 800 000 до 1,2 милиона дози ваксини се прилагат всеки ден, тъй като кампанията, която започна преди малко повече от пет месеца, е в разгара си.

Дростен е на мнение, че ключови теми за дискусии през следващите месеци ще бъдат ваксинирането на деца и измерването колко бързо ваксинираните губят имунитета си.

"Вероятно, особено възрастните хора, които така или иначе не реагират толкова силно на ваксината, ще покажат явна загуба на имунитет след половин или цяла година, докато младите хора не са толкова склонни да го направят", обяснява той .

До есента той очаква да види "все по-конкурентна картина на вариантите на имунно бягство, тъй като имунният статус на населението ще бъде по-разнороден". В момента той каза, че всички погледи са насочени към варианта "Делта", открит за първи път в Индия, който се разпространява бързо в Обединеното кралство, но който в момента представлява само около 2% от новите случаи в Германия.

Дростен очаква вариантът да стане по-забележим в Германия през следващите няколко седмици, но не непременно толкова доминиращ, колкото е във Великобритания.

Най-голямата му загриженост е липсата на желание сред германците да бъдат ваксинирани и каза, че ще трябва да се правят нови опити за мотивиране на хората.

"Имаме някои групи, които все още не са били ваксинирани, имаме тези, които са били ваксинирани веднъж и след това са загубили желанието да получат втора доза, имаме и децата - и всички тези групи ще трябва да съществуват рамо до рамо", обяснява той и казва, че очаква това да доведе до локални огнища, но "не и до пандемична вълна".

През предстоящата зима очакваното покачване на случаите, особено тъй като предимството от "летен ефект" се губи, "вероятно ще се тълкува в бъдеще като първият ендемичен, нормален зимен ефект". COVID-19 ще се държи като по-утвърдени сортове коронавирус, които предизвикват симптоми, подобни на настинка.


 

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Интересно ми е дали ви се е променило мнението по темата за ваксините - някой, който да не е искал да се ваксинира да е минал в отбора на проваксърите? Привърженик на науката да е станал конспиратор?

Link to comment
Сподели в други сайтове

Аз лично не, даже обратното. Задълбава недоверието ми към ваксините и изобщо липсата на логика във всичко, което правят и което предлагат. Достатъчно говорят данните за заразени и хоспитализирани в Израел и в UK, за UK даже получих лична информация от моя позната, която работи в дом за възрастни за доста смъртни случаи в дома на хора след ваксинация. Имам и познати лекари, както и джипи-то ми, които също отказват ваксинация, че дори и не препоръчват на пациентите си.

Тези пунткове дето няма нищо стерилно в тях, нямат официално разрешение за ваксинация на РЗИ, нямат мивка, нямат кошче за медицински отпадъци, къде са им хладилниците, нали трябваше на определена температура да се съхранят.... пълна пародия е целият филм.

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, pacho каза:

а UK даже получих лична информация от моя позната, която работи в дом за възрастни за доста смъртни случаи в дома на хора след ваксинация.

"Една жена каза", предпочитаният източник на информация на българина. 

Ясно ;)

Link to comment
Сподели в други сайтове

От 7.06.2021 г. от 22:45, Kriminal каза:

Ваксинирах се. Проучих кой държи компаниите дето правят ваксини и от 4 от достъпните в Сърбия, само китайската Синофарм не я правят ционистите и избрах тази. Нямам никакви странични ефекти, баба ми и тя се ваксинира със китайската и нищо ѝ няма.

Без да засягам темата по друг начин, ще кажа само, че китайците винаги са най-мистериозни. Помним ли миналата година как от януари до март обявиха 80к случаи и после по 10-20 на ден, колкото да не са без нищо. Не ми се виждаше реална цялата тази ситуация, не и когато говорим за огромна страна като Китай.

Моето семейство са с китайската и Pfizer, аз ощe не съм. Не съм против ваксините, просто вярвам в имунитета си, но сега ще се наложи да го направя, щото забраниха с закон влез навсякъде за неваксинирани.

 

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

И да ти кажа коя е, не я познаваш. Българка, която от 2001-ва работи по домовете в Анлглия и в момента й предстои пенсиониране.

То да ти кажа и с позитивите за ваксината е така "Една жена каза, че....". В момента събрани от кол и въже ми ги хвалят ваксините по ТВ, нито са имунолози, нито вирусолози...

Link to comment
Сподели в други сайтове

Аз последната година и половина си меня мнението за всичко по пет пъти на ден, така че мога спокойно да си спамя като Зайка в тая тема всеки ден. Бях антиваксър, после се ваксинирах, наскоро си викам що го направих, като ме мързи да пътувам :D Днес, тази вечер в 22.40 ч. съм неутрален - все ми е тая. Със сигурност не съжалявам, но ми беше като спонтанна покупка, понеже видях, че е достъпно и по-добре да го направя веднага, отколкото да чакам, когато ми се налага. Иска ми се всички по-бързо да се ваксинират, за да се нормализира начинът на живот. Ако ще и да няма файда от ваксините. 

Гърмеж!

image.jpeg.f4e0b042037ac6e3cf69046d2bdfaa66.jpeg

 

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, asylum каза:

 Иска ми се всички по-бързо да се ваксинират, за да се нормализира начинът на живот. Ако ще и да няма файда от ваксините. 

Няма да се нормализира начинът ни на живот и това вече се вижда от Израел. Има нови щамове, защото всички сме носители и се заразяваме дори и да сме ваксинирани. Ще се нормализира, когато спрат да ни заливат с тази информация и продължим да си караме гриповете, алергиите и обичайните вируси.

Да няма файда е ОК, важното е да няма последствия след тези препарати, защото са в тестови период до 2025г. Никога в историята на медицината не е създавана ваксина за броени месеци.

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, pacho каза:

И да ти кажа коя е, не я познаваш. Българка, която от 2001-ва работи по домовете в Анлглия и в момента й предстои пенсиониране.

То да ти кажа и с позитивите за ваксината е така "Една жена каза, че....". В момента събрани от кол и въже ми ги хвалят ваксините по ТВ, нито са имунолози, нито вирусолози...

И да я познавам, това не значи, че мнението й е меродавно.

Има премного статии на институции от цял свят, които потвърждават (с факти, придобити от проучвания и анализи), че ваксините работят. Понеже са буквално безброй и то от всички държави по света, дори няма да си правя труда да ти пращам линкове.

Аргументът ти за Израел щеше да е чудесен, ако нещата бяха прости, но уви, има много фактори, които трябва да се вземат под внимание:

1. Ваксините имат отслабена ефективност след 6-ия месец. Ваксинацията в Израел започва декември 2020. 

2. Вирусът мутира (поради факта, че много хора не се ваксинират ;) ), а ваксините не са толкова ефективни срещу новите щамове. И все пак не са напълно неефективни и редуцират хоспитализациите. 

3. Новите щамове засягат все повече и повече деца и ковид отдавна вече не е вирусът на възрастните. Ваксинират се над 12 годишни.

4. Четеш данните както ти е удобно. Не виждаш очевидният факт, че ваксинираните прекарват в пъти по-леко вируса и драстично по-малък процент от заболелите са с две дози.

 

П.П. Сарс от 2003 е много подобен по тип на Ковид от 2019. Използвана е информация придобита още от тогава. 16 години не са броени месеци ;) Освен това технологиите и дигитализацията подпомагат драстичното забързване на клиничните тестове и производството.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Не съм станал антиваксър, така или иначе не ми се очертава да пътувам (пък и гласят затваряне на границата), та се мотая и още не съм се чипирал. 

преди 38 минути, pacho каза:

Няма да се нормализира начинът ни на живот и това вече се вижда от Израел. Има нови щамове, защото всички сме носители и се заразяваме дори и да сме ваксинирани. Ще се нормализира, когато спрат да ни заливат с тази информация и продължим да си караме гриповете, алергиите и обичайните вируси.

Да няма файда е ОК, важното е да няма последствия след тези препарати, защото са в тестови период до 2025г. Никога в историята на медицината не е създавана ваксина за броени месеци.

Евентуално мислех да обяснявам и прочее, но май по-добре да пуснем тая справка до въпросната Една жена дето казва, белким нещо осмозира и до теб по разваления грамофон? 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Вие само меродавни мнения събирате от тв и нета. Всичко са доказали на 100% за 1 година.😁 След като това ми е позната, жена на 60+ с медицинско образование и длъжност - разбира се, че ми е меродавно.

Толкова добре са тествани, че се подписва информирано съгласие. При никоя друга ваксина не се подписва такова. 

Вирусът засяга децата в момента, защото те бях затворени и първите вълни ги поеха възрастните. Нормално сега те да износят вируса, само че не значи, че ще го карат тежко. Децата винаги са били по-податливи на вируси и настинки. Няма никаква драма! Само дето не трябваше да бъдат затваряни.

Относно точка 2 ето едно меродавно мнение за мутациите: "Експерти като Георг Беренс, професор от клиниката по ревматология и имунология в Хановер, твърдят обаче, че е теоретично възможно "ваксините да упражняват имунологичен натиск над вируса, който го принуждава да търси изход чрез нова мутация".  Експерт е човекът! Не е "една жена каза".

Дали ваксинираните прекарват по-леко вируса, в БГ например няма такава информация и статистика, не казват колко от хоспитализираните са ваксинирани или неваксинирани. 

В Израел месеци наред се ваксинират, няма как цялото население да се ваксинира заедно декември 2020! Егати доводът.... Втората игла се слага и по-късно. Там именно ваксинирани бяха хоспитализирани и се натръшкаха юни/юли. И то не са и ваксини все още, а "био продукти", "препарат".

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Изтеглят ваксини на "Модерна" в Япония заради чужди вещества
 

Здравното министерство в Япония обяви, че са постъпили сигнали от центрове за ваксинация в страната за открити чужди вещества във ваксината на "Модерна", предадоха световните агенции. 
 
Според ТАСС, компанията-дистрибутор на японска територия, е решила да изтегли над милион и 600 хиляди дози от него като предпазна мярка. От фирмата заявиха още, че предстои да се проучат информациите за откриването на субстанциите.
 
От "Модерна" съобщиха, че са били уведомени, че чуждо вещество е забелязано в дози в една от партидите от препарата, изпратена в Япония. Фирмата е замразила дистрибуцията на общо три партиди от ваксината, а въпросът за откритата субстанция се разследва. 
 
"Модерна" обаче смята, че тя се е появила във флаконите на производствена линия в Испания и уточнява, че за момента няма информация за проблеми с безопасността и ефикасността на продукта за азиатската страна.


 

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 2 часа , pacho каза:

Вие само меродавни мнения събирате от тв и нета. Всичко са доказали на 100% за 1 година.😁 След като това ми е позната, жена на 60+ с медицинско образование и длъжност - разбира се, че ми е меродавно.

Толкова добре са тествани, че се подписва информирано съгласие. При никоя друга ваксина не се подписва такова. 

Вирусът засяга децата в момента, защото те бях затворени и първите вълни ги поеха възрастните. Нормално сега те да износят вируса, само че не значи, че ще го карат тежко. Децата винаги са били по-податливи на вируси и настинки. Няма никаква драма! Само дето не трябваше да бъдат затваряни.

Относно точка 2 ето едно меродавно мнение за мутациите: "Експерти като Георг Беренс, професор от клиниката по ревматология и имунология в Хановер, твърдят обаче, че е теоретично възможно "ваксините да упражняват имунологичен натиск над вируса, който го принуждава да търси изход чрез нова мутация".  Експерт е човекът! Не е "една жена каза".

Дали ваксинираните прекарват по-леко вируса, в БГ например няма такава информация и статистика, не казват колко от хоспитализираните са ваксинирани или неваксинирани. 

В Израел месеци наред се ваксинират, няма как цялото население да се ваксинира заедно декември 2020! Егати доводът.... Втората игла се слага и по-късно. Там именно ваксинирани бяха хоспитализирани и се натръшкаха юни/юли. И то не са и ваксини все още, а "био продукти", "препарат".

 

Ама, разбира се как мнението на Една Жена е в пъти по меродавно от това на цифра специалисти. Все пак това е информационна агенция номер едно на Булгаристанска територия. 

Относно точно този експерт, ти ли четеш произволно или просто си подбираш Една Жена, която да го филтрира вместо теб? 

Цитат

Тheoretically, however, there is the possibility that vaccinations exert an immunological pressure on the virus, says Georg Behrens. "Then it tries to escape this pressure through such a mutation," he said.

That is because the virus is currently encountering populations that are only partially vaccinated. As a result, some people have an immune response, while others still offer the possibility of becoming infected. "That's what the virus loves," said Behrens. "And this can lead to other mutations. This is how the virus trains itself, basically."

In summary: In very rare cases, vaccinations can cause mutations to arise and theoretically promote their spread, but it is much more likely that dangerous mutations are created where a virus can spread quickly and unhindered.

https://www.dw.com/en/fact-check-did-covid-vaccines-cause-the-delta-variant/a-58242263

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 3 часа , pacho каза:

Няма никаква драма! Само дето не трябваше да бъдат затваряни.

Не се ли замисляш колко хиляди щяха да измрат поради недостиг на места в болниците? Заради това беше затварянето. И според мен е редно да затворят отново, поне в България, скоро. 

Гърмеж!

image.jpeg.f4e0b042037ac6e3cf69046d2bdfaa66.jpeg

 

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 11 часа , Willy каза:

Без да засягам темата по друг начин, ще кажа само, че китайците винаги са най-мистериозни. Помним ли миналата година как от януари до март обявиха 80к случаи и после по 10-20 на ден, колкото да не са без нищо. Не ми се виждаше реална цялата тази ситуация, не и когато говорим за огромна страна като Китай.

Моето семейство са с китайската и Pfizer, аз ощe не съм. Не съм против ваксините, просто вярвам в имунитета си, но сега ще се наложи да го направя, щото забраниха с закон влез навсякъде за неваксинирани.

мн ми пука на мене, аз само заради ДЖЕЙ КЕЙ се ваксинирах. но и от мои познати най-мн има ваксинирани със китайската и казват че никви странични ефекти не са имали, даже го няма отока както със Файзър. Обаче ся не знам закво ни натрапват пак тоя коронавирус, винаги като туризмът играе голям фактор го няма, а ся пак ш идва, хммм, мистериозно. Аз във ничии данни аз не вярвам ппц.

1920x840%281%29.jpg?itok=VLC3fYHs

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 50 минути, asylum каза:

Не се ли замисляш колко хиляди щяха да измрат поради недостиг на места в болниците? Заради това беше затварянето. И според мен е редно да затворят отново, поне в България, скоро. 

Само в България май още не са почнали да затварят, да се надявам да е скоро наистина. 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Просто да се наложи на всички да се ваксинират и край, а не тука 50 години да се влачим със локдауни и други глупости

1920x840%281%29.jpg?itok=VLC3fYHs

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 8 часа , pacho каза:

Вие само меродавни мнения събирате от тв и нета. Всичко са доказали на 100% за 1 година.😁 След като това ми е позната, жена на 60+ с медицинско образование и длъжност - разбира се, че ми е меродавно.

Толкова добре са тествани, че се подписва информирано съгласие. При никоя друга ваксина не се подписва такова. 

Вирусът засяга децата в момента, защото те бях затворени и първите вълни ги поеха възрастните. Нормално сега те да износят вируса, само че не значи, че ще го карат тежко. Децата винаги са били по-податливи на вируси и настинки. Няма никаква драма! Само дето не трябваше да бъдат затваряни.

Относно точка 2 ето едно меродавно мнение за мутациите: "Експерти като Георг Беренс, професор от клиниката по ревматология и имунология в Хановер, твърдят обаче, че е теоретично възможно "ваксините да упражняват имунологичен натиск над вируса, който го принуждава да търси изход чрез нова мутация".  Експерт е човекът! Не е "една жена каза".

Дали ваксинираните прекарват по-леко вируса, в БГ например няма такава информация и статистика, не казват колко от хоспитализираните са ваксинирани или неваксинирани. 

В Израел месеци наред се ваксинират, няма как цялото население да се ваксинира заедно декември 2020! Егати доводът.... Втората игла се слага и по-късно. Там именно ваксинирани бяха хоспитализирани и се натръшкаха юни/юли. И то не са и ваксини все още, а "био продукти", "препарат".

 

 

1. Чел ли си информираното съгласие и наясно ли си какво съдържа и защо се подписва?

2. Това за децата е не само нелогично, но и невярно. Децата са били и в присъствено обучение от март 2020 насам, освен това всички те имат и социални контакти извън училище. Ще кажеш, че под похлупак са гледани две години и чак сега са пуснати...

3. Чудесно е, че господин Георг Беренс проучва такава теория. Доказателства за съответното обаче няма. Всякакви теории трябва да се валидират, но нека не ти обяснявам какво точно е "теория".

4. В България има 15% ваксинирани, дори ваксината да е нула процента ефективна, със сигурност бройката на хоспитализирани ваксинирани ще е малка. Затова няма нужда от такава статистика. Има обаче предостатъчно данни от страните, които са си ваксинирали над 50% от населението.

5. Както си прочел, ваксинирането започва през декември 2020. Сега сме в края на август, т.е. теоретично, ваксинираните от декември 2020 до февруари 2021 са по-слабо предпазени. В началото на февруари 2021 са били ваксинирани около 60% от населението ;) Освен това там ваксинират с Pfizer, втората доза се поставя 2 седмици след първата.

6. От ден 1 от пускането на ваксините се говореше, че ваксината не предпазват на 100% и че единственият изход от пандемията е колективен имунитет. Докато не се наблюдава над 70% ваксиниране на поне държавно, ако не и световно ниво, няма как да се очаква, че вирусът няма да мутира и няма да заразява и хоспитализира и ваксинирани.

преди 7 часа , pacho каза:

Изтеглят ваксини на "Модерна" в Япония заради чужди вещества
 

Здравното министерство в Япония обяви, че са постъпили сигнали от центрове за ваксинация в страната за открити чужди вещества във ваксината на "Модерна", предадоха световните агенции. 
 
Според ТАСС, компанията-дистрибутор на японска територия, е решила да изтегли над милион и 600 хиляди дози от него като предпазна мярка. От фирмата заявиха още, че предстои да се проучат информациите за откриването на субстанциите.
 
От "Модерна" съобщиха, че са били уведомени, че чуждо вещество е забелязано в дози в една от партидите от препарата, изпратена в Япония. Фирмата е замразила дистрибуцията на общо три партиди от ваксината, а въпросът за откритата субстанция се разследва. 
 
"Модерна" обаче смята, че тя се е появила във флаконите на производствена линия в Испания и уточнява, че за момента няма информация за проблеми с безопасността и ефикасността на продукта за азиатската страна.


 

Лоша партида, предназначена за Япония, която дори не е достигнала до хората, гарантира, че всичките ваксини са лоши, дам. Става дума за 390 дози btw ;) 

преди 6 минути, Kriminal каза:

Просто да се наложи на всички да се ваксинират и край, а не тука 50 години да се влачим със локдауни и други глупости

Аз също съм на това мнение, но криворазбраната демокрация ще накара хората да протестират. Особено в България няма как да стане - говорим за държава, която избра партия на шоумен-чалгаджия да ръководи държавата и която ще вкара психопат, който настоява за незабавно излизане от ЕС и НАТО в следващия парламент... хората тук са тъпи и нагли, тва е истината и всичките събития в последната година ми доказват, че ние сме най-зле на Балканите, ама в пъти по-зле от останалите.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...