Jump to content


Отмина ли времето на видеоклиповете?


Отмина ли времето на видеоклиповете?  

16 потребители гласуваха

Нямате права да гласувате или да виждате резултатите от тази анкета. Ако искате да дадете своя глас, абонирайте се за клуба или темата. Моля, впишете се в сайта или се регистрирайте, за да гласувате в анкетата.

Препоръчани коментари

От години насам се пускат или скъпи клипове, или имиджови такива да отбият номер. И лека по лека минават и нищо не остава от тях. Няма я тръпката и ефекта от периода, в който видеоклиповете имаха смисъл и бяха на мода, с тежки сюжети и астрономически декори.

Сведовна тенденция е да се пуска само песента без видеоклип, а клиповете, ако ги има, да са елемнтарни и да не стоят на първо място, пред песента. Все пак хората започнаха отново да слушат музика, а не толкова да я гледат. Голям показател на това е и сринатия рейтинг на музикалните канали.

Отмина ли времето на видеоклиповете и влагат ли се ненужно големи пари в продукт, който отдавна няма ефектът, който певците си мислят, че има?

Забелязвате ли и вие такава тенденция, че световно видеоклиповете отпадат, за да дадът отново място на песните (било то със слайдшоу, лирически клипове или елементарни версии)?

Link to comment
Сподели в други сайтове

В световен мащаб западат от около почти 20 години със замирането на MTV.

В БГ не е точно така, защото тук се залага главно на опаковка и визия и клиповете са основното нещо. Музиката, ако изобщо може да се нарече така, е на второ място.

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Айде стига глупости.

Високобюджетни клипове продължават да се правят на световно ниво, не само при нас. И винаги ще ги има. Да, аудиото навлезе повече предвид пробива на Spotify, Deezer и т.н. но това не означава, че клиповете ги няма никакви. Правят се и ще продължават да се правят. И Слава Богу.

Предпочитам скъпи и лъскави клипове пред прости и семпли. Като искаш да имаш участия ще предлагаш качествен продукт.

А целта на чалгата преди всичко е да забавлява. И ако лампиона между краката е провокация и текста те забавлява и вдига, значи целта е изпълнена. В

Всичко е точно.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Не става дума дали клиповете все още се правят или не. Очевидно е, че се правят и се пръскат много пари.

Но струва ли си инвестицията в тях и не отмина ли вече времето им? Аз мисля, че се пръскат напразно много пари за нещо, което не се оценява и отминава за месец. Не си представям някой да плати днес за да си купи видеоклип; било то ДВД, платен телевизионен канал или онлайн сайт. 

Просто песните отново вземат повече внимание от клиповете днес, според мен.

Link to comment
Сподели в други сайтове

 За клиповете не знам, но на поп-фолка му отмина времето със сигурност - и всеки малко по-проницателен човек знае защо. Но сега да плачем ли?

Link to comment
Сподели в други сайтове

Истината е, че човечеството е разглезено и пренаситено. Има свръхпроизводство във всяка сфера, а това води до слабо оценяване на крайния продукт, защото има хиляди, милиони и човек избира. За това и всяка песен е с кратък срок на годност. 

Иначе видеото си е видео, няма как да му мине времето, докато киното съществува като изкуство и клипът ще е важен за крайния резултат на песента. Наистина се слуша предимно през платформите за музика, но видеото може да превърне и най-слабата песен в хит.

В БГ фолка всичко вече е минало... трябва им на тия певачки и продуценти спешна помощ и млади кадри, но това изисква пари, а те са стиснати. Мен ме е яд само, че предлагат нискокачествена продукция, а нашите съседи отново са по-напред.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...