Jump to content


МОМО плаши децата и ги кара да се самоубият !


Препоръчани коментари

86d.jpg

Нова опасна онлайн игра, заплашва да се превърне в следващия "Син кит". Предизвикателството е наречено "Момо". То се цели в приложения за общуване на телефоните, наречени "WhatsApp".

 

Неизвестни пишат на малки деца през приложението и когато те им отговорят, изпращат заплашителна снимка и започват да ги предизвикват да се самонараняват и дори да отнемат живота си, а ако не го направят, заплашват да прокълнат тях и семействата им. "Играта" много напомня на нашумялото преди година предизвикателство "Син кит", заради което над 130 деца в Русия починаха.

 

"Момо" започва с анонимен човек, който се крие зад зловеща снимка. Когато бъде прието съобщението, децата започват да получават множество изображения на убийства и изнасилвания, като биват заплашени, че ако не сложат сами край на живота си, ще бъдат обладани, съобщава "Канал 3". Лицето на "Момо" представлява жена с лицеви аномалии, взета от известна картина на японския художник Мидори Хаяши, който обаче няма нищо общо с играта.

 

За момента няма починали деца в следствие на опасната игра, но има множество ранени. От полицията призовават родителите да наблюдават децата си и тяхното онлайн сърфиране, както и да следят на кого и как дават паролите си и в какви сайтове влизат.

 

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Тва вече го обявиха, че е фалшива новина и няма грам истина в тая история, стига си плашил гаргите със сини китове и подобни измишльотини!

 

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/momo-challen...iya-na-izmamata

Link to comment
Сподели в други сайтове

Тва вече го обявиха, че е фалшива новина и няма грам истина в тая история, стига си плашил гаргите със сини китове и подобни измишльотини!

 

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/momo-challen...iya-na-izmamata

Тогава не беше вярно, но сега е. Една позната, майка на 2 деца, каза че синът и е казал че в средата в някои от Ютюб видеа (туториали за игри и тн.) се появява този Момо и кара децата да се убият иначе щял да убие техните родители. И Ким Кардашиян го е обявила на сторито си. Единственото което не е вярно е това за whatsapp и там няма такива случаи, в ютюб обаче е напълно вярно. Няма място за майтап в тези сериозни случаи.

1920x840%281%29.jpg?itok=VLC3fYHs

Link to comment
Сподели в други сайтове

Фалшива новина: Момо накарала дете да скочи от 5-ия етаж

 

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/falshiva-nov...-ot-5-iya-etazh

 

А това, че лапето на твоя позната си измисля по глупости, които е видяло в интернета, за да се прави на интересно, не прави тая простотия по малко измислена и без никаква база в реалността.

Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...