Jump to content



Препоръчани коментари

преди 10 минути, adorable каза:

Естествено, че ни е слаба новата журналистика, Пачо, и сам имаш наблюдебия. Казвам го като човек от тези среди вече. Глория е докачлива, но и такива като Патрашкова какви са - напъни за ерудуция, а накрая лешоядство. Няма критично мислене във въпросите, няма аналитичност. Един Светослав Иванов се опитва да прави нещо повече, докато не му свият перките и на него, макар че той пък е малко стерилен. Има добри автори по печатните издания и добри коментатори дипломати и експерти, но последните се изказват като такива, не са в ролята на журналисти. Всеки гледа да е обран и сервилен, защото обслужват партийни и корпоративни интереси. Няма solutionsjournalism, няма и разследваща. Глория преди беше по-освободена и е имала жестоки интервюта. Сръбкините ги уважавам много, ама са си селски момичета с пари и те. Единствено Брена и Драгана са по-достолепни в мисленето, Цеца го докарва на визия, но чак пък да са социално ангажирани... За нищо различно от войната не съм ги чул да говорят. 

Добре, как Камелия няма този проблем ? Как Преслава няма този проблем ? Дори Галена го няма ? Журналистиката ни била слаба, а не че тъпата бабишкера се е посрала навсякъде. Виж коментарите под интервютата й! Помня как си измисляше при Слави! 

Тя не приема критика, тросва се, както Пачо каза много често не разбира дори въпроса и говори глупости стария траверс. Може ли да е толко куха. 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Седнали да плюят и омаловажат най-голямата в чалгата евър. Разберете го - дори към 2019 да я няма никаква, за тези 25 години на сцена, Глория е оставила толкова качествена музика след себе си, че другите т.нар. актуални и топ имена, дори и срещу нея да тръгнат пак няма да могат да я догонят. 

Доживях да прочета че "Ако те няма" била някаква си там популярна песен. Моля? Та тая песен срина държавата през 2007 година и си стана залужено "Хит на годината". То бива подценяване бива, ама поне малко обективност покажете.

За последните 15 години била в девета глуха и албумите и били провал? В световен мащаб успехът на един албум се измерва по броя продажби. Уви, в това отношение Глория винаги ще е най-продаваната - с или без хит. 

В последното десетилетие е оставила толкова много стойностни песни. Да - някои са еднотипни до болка - факт - критикувал съм я яката за което и към днешна дата е далеч от това, което е била някога. Обаче да се омаловажава и плюе по този жалък начин само показва колко са запознати с нейната биография, успехи и творчество въпросните.

Сега ако успее да пусне книгата + албум и клип и да ги представи из страната паралелно, смятам, че ще и се получи доста добре. Дай Боже скоро да напълни и Арена Армеец за следващия си юбилеен концерт, където отново ще остави много критици с пръст в уста, защото е единствената, която има смелост да пълни най-големите зали в страната. Нека актуалните моми, с многомилионните (купени) гледания да се изявяват пред пияндури в пропаднали дупки на плейбек и да си мислят, че са върха.

Жалко е, че в България не показваме никакво уважение към успелите ни личности и обичаме да ги плюем и в същото време да възхваляваме разни певачки от Сърбия, Гърция и т.н. Срам!  

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 8 часа , adorable каза:

Естествено, че ни е слаба новата журналистика, Пачо, и сам имаш наблюдебия. Казвам го като човек от тези среди вече. Глория е докачлива, но и такива като Патрашкова какви са - напъни за ерудуция, а накрая лешоядство.....

Съгласен съм, че е някъде по средата останала, но като цяло фолкът да не би да има някакви архиви и анали? Ами, то, не може да измъкнеш нищо от никъде, чак им се налага от Планетчо да пускат архиви, ако изобщо някой се сети да го направи. Ара и Пайнер всичко са затрили или не са си платили права или не им се занимава.

Ето сега по БНТ има едно жестоко предаване, което аз следя с огромен кеф - "БНТ на 60". Хубави интервюта, с много кадри, с много истории, с интересни гости от миналото и от настоящето. Сигурен съм, че пазят и кадри с попфолк музика, но и те не биха излъчили нищо.

Въпросът е, че дори и слабата журналистика не е повод една звезда или позната личност да се представи добре и да е интересна за аудиорията. Вижте примерно една Селин Дион, че тя е толкова освободена, експресивна, първично забавна, без задръжки и в същото време премерена. Много бг журналисти на съвсем нормални и обикновени въпроси са удряли на камък с Глория. 

Горе споменаха Камелия, аз ще добавя Есил, която ми е интересна дори за теми, които не ме вълнуват, Нелина, че дори и Малина е по. Глория е толкова стерилна, че чак да ти е зор да слушаш.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Аз уважавам начина, по който се е позиционирала в момента - абсолютна пасивност и неамбициозност - за мен лично това е правилното поведение в среда като сегашната. Не е нормално изпълнител като нея да се бори за същото място под слънцето, за което се бори я Емануела, я Теда Александрова (щото нали те са терминаторки в момента на дискотеките). Имената от онези златни години поне проумяха едно нещо (надявам се де) -  когато имаш адекватна и цивилизована конкуренция, имаш и добър стимул да се развиваш, а когато конкурент ти е някой като Теда Ломска, просто всичко приключва дотам. Затова не е готино да се подлива вода на конкуренцията с мръсни номерца и договорки с боса.

6590227P.jpg
Link to comment
Сподели в други сайтове

На мен ми е по-интересно какво толкова са нищили с Лозанова в тези 400 страници. Дори и 20-на от тях да са снимки, пак недоумявам каква тема може да изпълни такова количество хартия.

6590227P.jpg
Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 51 минути, omline каза:

На мен ми е по-интересно какво толкова са нищили с Лозанова в тези 400 страници. Дори и 20-на от тях да са снимки, пак недоумявам каква тема може да изпълни такова количество хартия.

Ама сериозно ли М Ло е главен редактор на книгата? Мислех си, че е майтап, заради любовта между двете от време оно. Дано не се изложат и си напишат нещата такива, каквито са. Ще се изкефя, ако Глория е споделила за промените в договорите, налагането на Ивана, Турне 2004 и липсата и на останалите турнета. Дори и да е по-хаплива, нека си ги каже нещата както са си, което може да се превърне в много добър ПР.

И все пак си я знаем, че винаги си премълчава нещата, така че не вярват да сподели нещо сензационно. За Жоро Илиев абсурд да е казала и дума. 

Link to comment
Сподели в други сайтове

По отношението на интервюта - за мен лично (не твърдя, че съм прав) Глория беше една прекрасна жена и певица през 2001-ва, да речем - давам пример с маркетинговите ходове около албума "Илюзия". Визия, текстове, аранжименти, обложка, клипове, реализация, интервюта. Всичко топ. До 2004 си беше терминатор. След това обаче във времето тя разви един комплекс, предизвикан от жълтата преса. Няма какво да се лъжем - тя беше един от най-наскърбяваните хора, и то незаслужено. Докато 90-те всички я боготворяха и нямаше лоша дума, изведнъж почнаха едни поръчкови статии - а в България лесно се лепят етикети и заблуди се налагат като истини, хората са достатъчно манипулируеми. Съсипаха я тая жена около 2005 - 2006. Не знам каква психика имаше, но издържа, и смятам, че после през 2007 Мюзик айдъл малко помогна да я погледнат по друг начин.

Давам за пример веднага една Преслава - цял живот простотия след простотия, запои, побоища, шмъркане, чукане, лиготии, иии... кой си промени отношението, кой разбра за тези неща, кой я свързва с тези неща? Ебаси късмета имат някои хора - ако ще да са най-големите престъпници и боклуци, пак да ги обичат. Ми сори, и Глория има харизма, ама такъв късмет няма. И друго - може всичко да е, но Глория си остава един от най-колегиалните хора в бранша, има някаква етичност и принципност в нея. Има някаква хигиена на общуване, появи. В музиката ѝ генерален проблем няма в последните години - единствено, че спря да разнообразява екипа и да редува авторите - нещо, което правеше до албума "Имам нужда от теб". Някои текстове и клипове куцат, но пак са по-стойностни от тези на масата.

Да, безсмислено е да се състезава с Теди Александрова и Емануела, но може да се състезава със себе си. Но за мен лично в нея има някаква досада от шоубизнеса... Сякаш иска да си поживее. И сякаш тази прословута връзка или каквото там е било с Жоро Илиев малко я е затворило и променило.

Други певачки какво ги даваме за примери - за интервюта, честно ли?  Мога да се впечатля как говори Кошлуков, Любен Дилов, Леа Коен и т.н., ама не и Камелия с нейното с "себеизразяване" или Есил, дето се ремонтира повече от Майкъл Джексън и говори с префърцунен патос на учителка по музика в някое СОУ.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Според мен съществена роля играе продуцирането от Пайнер. 
Докато са си я продуцирали както трябва е била ТОП.
Обаче...
Конкуренцията във фирмата след 2004 никога не е била адекватна, а подчинена на договори, проценти и т.н.
Със сигурност в някой момент самата тя се е демотивирала. Ако има най-ощетяван изпълнител откъм награди - това е тя. 
Много противоречив изпълнител като цяло.

Лично и преоткрих дискографията последните 2 години. По-добри и премислени продукти не мисля, че изобщо някой друг е пускал в българския шоубизнес. И като клипове в началото на предното десетилетие, и албуми (особено тройния "15 години хитове"), текстове и тематика, и, и ...

Възхищавам и се на това което е създала като изпълнител, но като човек за мен винаги ще си остане злобната, надменна и арогантна бабка с "Шти забия един шамар".

Поздрав с нещо любимо!

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

В онези години всичко изглеждаше толкова идеалистично, че е доста трудно да се каже, че е било мислено - всичко е било на основата на чиста емоция преди всичко и това си личи от самите песни. Просто цялостната среда от изпълнители и автори, които бяха долу-горе на една възраст и със сходни житейски разбирания, както и общата им кауза да качат жанра на голяма сцена, роди готината музика тогава. А и не на последно място публиката им беше по-многобройна и участията им бяха повече. Глория се ползваше (и се ползва) с по-сосбено уважение, защото действително беше първата, която залагаше на музика, направена с по-професионален прийом. Нещо, което трябва да се напомня на пресовите всеки път, когато й оспорят авторитета, защото Глория години наред е шлайфала пързалката, по която днес се пързаля Преслава.

6590227P.jpg
Link to comment
Сподели в други сайтове

От 26.11.2019 г. от 22:19, adorable каза:

Давам за пример веднага една Преслава - цял живот простотия след простотия, запои, побоища, шмъркане, чукане, лиготии, иии... кой си промени отношението, кой разбра за тези неща, кой я свързва с тези неща? Ебаси късмета имат някои хора - ако ще да са най-големите престъпници и боклуци, пак да ги обичат. 

Не е до късмет. 
Определени изпълнители се ползват с фирмени протекции. Сещаш се защо. :) 
Питай младите журналисти. Тръгват амбицирани, пишат за погрешния човек, врътват се няколко телефона и всичко се потушава. 
Късмет ли е, че след всяка такава случка Прес я набутваха в прайм-тайма я в Нова, я в БТВ. Точно по този начин се лъска имидж. 
Та Пайнер успяха на Галена да лъснат имиджа след порното...

 

За да не е спам, и аз си поръчах новата книга на Глория. Да видим дали ще съм сред тези с автограф. :D 
 

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 11 часа , Beat. каза:

citati.png.785f6b74daf9d54bfd0d66033db989ae.png

 

 

Чак ми е смешно кво я четкат сякаш говорят за нея така сякаш и до ден днешен мачка. 

 

Явно е решила да си четка егото и да превърне книгата в нов специален брой на Нов Фолк за себе си. 

image.png

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, Slavi каза:

Чак ми е смешно кво я четкат сякаш говорят за нея така сякаш и до ден днешен мачка. 

 

Явно е решила да си четка егото и да превърне книгата в нов специален брой на Нов Фолк за себе си. 

Кво нещо е живота а, виждаш ли, ако куцаш като човек колко може да ти навреди. Глория, Деса, Анда и трите имат хитове, първите две имат и глас, трите имат статус, всичко, но нямат акъл и са на дъното в момента. Айде Деса бачка като луда, другите две си седят у дома щото не искат да дават на Пайнера. Една Кама ги помете, а навремето си мислехме, че няма да я бъде старата руса травеститка. 

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 45 минути, Slavi каза:

Чак ми е смешно кво я четкат сякаш говорят за нея така сякаш и до ден днешен мачка. 

 

Явно е решила да си четка егото и да превърне книгата в нов специален брой на Нов Фолк за себе си. 

И на мен никак не ми се понрави това, което прочетох. Рецензията е писана в трето лице, от Маргото явно, а споделеното от колеги повече прилича на мислениците и лексиконите, които попълвахме в час в основното даскало. 

Гърмеж!

image.jpeg.f4e0b042037ac6e3cf69046d2bdfaa66.jpeg

 

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 37 минути, THE IIconic каза:

 

И тримата пеят потресаващо. По добре да не ги коментираме, и ако това им е останало да се обърнат към плейбека. 

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 4 часа , WindWalkerMonk каза:

И тримата пеят потресаващо. По добре да не ги коментираме, и ако това им е останало да се обърнат към плейбека. 

Друго си е Галош да ти изреве насреща.

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 17 часа , gogo каза:

Не е до късмет. 
Определени изпълнители се ползват с фирмени протекции. Сещаш се защо. :) 
Питай младите журналисти. Тръгват амбицирани, пишат за погрешния човек, врътват се няколко телефона и всичко се потушава. 
Късмет ли е, че след всяка такава случка Прес я набутваха в прайм-тайма я в Нова, я в БТВ. Точно по този начин се лъска имидж. 
Та Пайнер успяха на Галена да лъснат имиджа след порното...

 

За да не е спам, и аз си поръчах новата книга на Глория. Да видим дали ще съм сред тези с автограф. :D 
 

Абе, баш си е до късмет, да ти кажа. Има такива хора просто - цял живот изцепка и зулуми и това се прощава ли, прощава, замазва... Други пък, супер много се стараят - все ги гледат под лупа, все се изисква много от тях, все не са дали достатъчно. Преслава беше възхвалявана дори за парчета като "Пада звезда", "Чуплива и влюбена", "Аматьорка", обаче Глория тука поне са я правили на нищо дори за мега добри попадения като "Прегърни ме". Тука просто действа стадният принцип - като беше звезда през 90-те, тя е много велика и всички я слушат. Като мине тоя период, е много модерно да казваш "баба Гло" и не знам си какво. Като цяло това непостоянство у хората за всичко е мега дразнещо, не мога да взема насериозно такива хора. Не мога да взема насериозно и лигави фенчета, за които всичко е божествено, разбира се. Въобще - защо всичко трябва да е в някакви крайности, може ли някой да ми обясни?

Супер радващо е, че си преоткрил Глория като изпълнител и творчество - това говори за личностно израстване при теб като човек. Не просто защото говорим за нея, а по принцип - узряваш да приемеш нещо, което довчера не си могъл. Още повече, че и като човек съвсем не е толкова лоша, колкото я изкарват - за да създадеш такива песни, надали си най-лошият човек на света, просто медиите у нас са страшно нещо.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Баба Гло си бешв още на 30 години. Българоте по принцип не уважават по-възрастните (всъщност не уважават никого, но това е друга тема), та като минеш някаква възраст и си за боклука.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...