Jump to content


Защо трябва да се сравняваме с другите държави.....


Kitty

Препоръчани коментари

Защо трябва да се сравняваме с другите държави и да си тъпчем самочувствието? Защо трябва да копираме всички чужбински глупости?

 

Точно снощи гледах по БНТ филм за колежа "Итън". Честно да ви кажа, не разбирам защо на запад вместо нормалните изрази "основно училище" и "гимназия", използват тъпия израз "колеж".? И защо смесват децата и класовете? това нито е полезно, нито е хубаво. Какво дирят 13 годишните при 15 - 19 годишните? И как така там едно средно е пет години?

Бях ей така :o като научих, че там в общежитията им ги будят към 7:30 за училище! Седем и половина! :cry: А нас в училището в София, в пансиона, ни караха да ставаме в шест! В шест! И което беше по - лошото - в моето общежитие имаше три тоалетни (с клекала :angry: ), пет умивалника и време за хигиена и тоалет от 6 до 6:30. А закуската е от 6:30 до 7:00, когато почват часовете. Поне утехата беше, че имахме кафе автомат в училището и можехме следобед да се заредим с ободряваща напитка за дългата следобедна занималня.

Обаче в "Итън" не са с всичкия си - имат тъп "муфти" ден, в който се обличат като излезли от лудницата. :mf_surrender: Дано да не въведат тая простотия в нашите училища. Ваканциите в английско са под всякаква критика - някаква си 1 седмица. Сроковете им са повече от нашите, гонят някакви малоумни рекорди явно. Върхът на простотията обаче е, че карат децата да учат отдавна мъртъв език - латинския, както и че там чантите не са позволени, децата си съсипват на дъжда и снега учебниците. :wacko: Даже на едно място не е позволено да ги внасят вътре и ги оставят навън - ужас и гнусотия! :wacko: Вън, на мръсния и кален асфалт! Да не говорим, че задължават горките деца на обяд да са официално облечени, но закуските и вечерите са неглиже. Организират и тъпи певчески конкурси, все едно са в детската градина. Това ли е представата за "елитно" училище? Да не говорим колко са неорганизирани английските деца. Мързел до шия! И седят по коридорите на земята и така си изяждат следобедната закуска! :blink:

 

Вие бихте ли учили в такова училище и при такива обстоятелства? Баси, принцовете са учили там, а то се оказва, че са учили във свинарник.

 

Някой да сподели как е в американско, в тамошните училища. Има ли още нещо отвращаващо, освен въоръжените ученици, детекторите за метал, гнусната храна и тъпата идея със единичните чинове? :rolleyes:

Link to comment
Сподели в други сайтове

Напред или назад? :D Защото храненето на пода в коридора, където е кално и мръсно, не е признак на напредничавост. Нито забраната за носене на чанти, нито ученето на мъртъв език. Напредничавост е да се пази хигиена и чистота, да се учат съвременни езици и да има нормални ваканции. Ние всъщност засега сме по - добре от англичаните.

Да не говорим, че там англичаните дори при зимно време са по блузи с дълги ръкави и къси панталонки/поли. Да се обличаш не според времето си е гаранция за грип/бронхит/пневмония.

А "муфти" денят е някаква измислица на болен мозък. Ако и тук се позволи децата да ходят в един учебен ден веднъж годишно облечени като банани, хамбургери, затворници, маймуни, значи здравата сме пропаднали.

Поне в нормалните английски училища децата носят нормални униформи, но тия в "Итън4 не само са от 19 век, но и са масонски.

 

Аз под "елитно" разбирам училище, в което сградата и материалната база де модернизират и пазят, където преподават най- добрите учители в страната и където изискванията са високи (не прекалено, де) и където учат ученолюбиви и любознателни отличници, без значение дали са от бедно или богато семейство, където има висока хигиена, етика, възпитание и морал. Където наистина се учи, има извънкласни и извън учебни занимания, спорт и култура, разнообразно и здравословно хранене, учене на съвременни езици, където има дисциплина и ред и добре разпределено време. Тогава, в този смисъл, почти съм учила в такова.

 

 

Тук в България обаче под "елитно" грешно се разбира "частно". А елитното не е задължително да е частно.

Link to comment
Сподели в други сайтове

...карат децата да учат отдавна мъртъв език - латинския.

Латинският съвсем не е безполезен в днешно време. Който учи медицина, например, така или иначе

ще му се наложи да го изучава.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Латинският съвсем не е безполезен в днешно време. Който учи медицина, например, така или иначе

ще му се наложи да го изучава.

 

Аз ще уча Фармация и ще ми е повече от необходим.

Link to comment
Сподели в други сайтове

където учат ученолюбиви и любознателни отличници

 

То за да са отличници, трябва да са ученоюбивни и любознателни. Ти къде видя такива?

Ако под ученолюбиви се има предвид да се учат на пози , ученолюбиви са. И ако се има предвид от малки да се ориентират кой каква кола кара и кой е по-големия баровец/вървежна п*тка...ми любознателни са.

 

Повечето училища са станали свърталища на наркомани, к*рви, педали с комплекси и чат-пат някой вземе, че изкара повече от 3,50 на изпит, и му лепнат прякор на зубър.

За какво обрзование говорим, не знам, в клас 15/20 са пълна измет, или са мега комплексирани, или са минали през половината мъжко/женско и това им е причината изобщо да влизат в клас. Нахакани с поведение и надути 14-годишни кифли, дето онзи ден им е дошло и вчера са се научили как да си поставят презвръзката, ама вече ги е минал половината клас, ходили са поне 20 пъти на Версай и поне 10 пъти са ги черпали разни чички/батки. И момчета, дето още не са се изяснили дали оная работа им е станала , или им се пикае, ама са такива натегачи и свалячи...в скайпа и фейса. Смях, смях. Е, има и свястни, ама рядко. И то те са обект на подигравка от "готините".

 

Поне такива са ми наблюденията при Българите, щото при Турците е различно, то нашите момичета първо не ходят (за да не ги крадат, или ходят до 5-6 клас, останалите /рядко/ са на свой риск и все някоя я крадат/), и второ - при нас липсва това деление, дето го има при Българите. Ама ако закачат наш, всички скачаме. Ако бият Българин, забелязвам, че се трупат веднага 10 сеирджии да снимат с телефони и никой не ги разтърва, за да не се стигне до по-лошо. Даже аз съм се намисал, за да не се стигне до фатални краища. При нас го няма това сеирджийство, при Българите е много лоша черта това. Казвам го сериозно и градивно. Не съм ученик вече, завършил съм, но това, което съм видял, съм го видял.

Link to comment
Сподели в други сайтове

alisali1234 , ще ме прощаваш за думите ми, напоследък покрай всичките новини и цялата тази помия съм станала свръхчувствителна и изнервена. Знам, че няма да ти харесат думите ми, но са си чист факт!

 

Българите няма ак да сме единни, заради дълбоките ни поражения, нанесени ни от петвековното турско робство! Заради тези пет века насилие на мюсюлманите над българските християни, горките българи, дори след Освобождението, не смеят да вдигат глави и да се защитават! Не смеят, защото се боят от жестоко отмъщение и загуба на човешкия живот! Не съм фен на Хитлер и нацизма, никога не съм била и никога няма да бъда, но за съжаление многото изнасилвания и деца, родени от тези актове, многото насилие и налагането на чуждата култура са си казали своето. Българите се страхуват да не бъдат изтезавани и бити, боят се да не бъдат изгорени домовете и градовете им, никога не са имали достъп до оръжие - то винаги е било скъпо и недостъпно, а българите от 14 век насам насила са държани в бедност! И колкото повече размишлявам, толкова повече осъзнавам клко са прави хората, че турското робство е спряло развитието ни! Ние, чак след Освобождението се сдобиваме с куп наши неща (не използвани назаем или под наем) - печатници, издателства, железници, фотографски студия, университети, болници, библиотеки, музеи, зоологически градини..............

 

Толкова ни е наложен страх от отмъщение, че народа сега не смее да се възпротиви срещу нахлуващите нелегални имигранти и насилственото ислямизиране! Хората не смеят да излязат и да защитят децата си, дома си, града си.......... Когато аз научих, че в родината, в която съм родена - 1984, мюсюлманите в България са били въоръжени и са подготвяли избиването на много българи, тогава изгубих всякаква толерантност към тази религия и тези хора! Ако беше станало на тяхното, сега нямаше да зная родния си български език, нямаше да познавам историята на страната си, нямаше да мога свободно да ходя на църква! От толкова много толерантност си губим държавата сега! Заради турците са изгубени страшно много исторически архиви, които са се съхранявали в църкви и манастири, които са били подпалени и унищожени! Турция има претенции върху нашите земи, цял свят ни счита за руски проект и отказа да повярва, че сме държава на 1335 години! Не можем веднъж завинаги да докажем правотата си върху земите ни, не можем да имаме армия, не можем да сме независими и да живеем нормално! Вместо това по телевизията ни облъчват със историята за изоставеното мюсюлманско дете. Значи децата с имена Мустафа и Айше са важни, а тези с имена Иван и Христина не са важни! :gun_bandana:

 

Българите нямат добра памет, забравят Германия как ни разпарчетоса на Берлинския конгрес, как тя ни докара бомбардировките над София през Втората световна.........Вместо да бойкотираме всичко немско като стока и да им показваме средни пръсти на наследниците на нацистите, ние ги търпим и ги слушаме! Както и САЩ, Великобритания и Турция!

 

Не квалифицирай какви са българите, защото са такива, благодарение на твоите предци! На моите селото им се е местило два пъти заради турците! Пак заради тях милиони българи нямат стари родословия, включително и моето семейство! Корените ни са изтръгнати и унищожени! Вие поне си знаете вашите!

 

Българите нямаше да са страхливи мишки, ако бяха се отърсили от всичко турско и мюсюлманско в живота и сградите си! Доскоро бяхме свободни, а сега пак ще треперим дали утре няма да осъмнем с шериат!

 

Не ми класифицирай сънародниците, а си мълчи! Защото има и смели хора днес сред тях, но са малцинство, не са с "евроатлантически ценности" и не припадат по нищо немско, английско, американско и турско, затова не са модерни и не са за пример! Не, не сме сеирджии! Опре ли ножът до кокала, ще видите що е то див балкански субект! Ще бъдем по - диви и жестоки и от защитниците на Шипка! Лично аз съм на принципа "Око за око, зъб за зъб"! Каквото ни е сторено и унищожено, и ние на тях да им сторим и унищожим! Пък се ми е тая дали ще ида в ада! За мен по - важно от моята родина няма!

 

Преди беше любовта, но я загубих! Защото не съм модерна американска идиотка!

Link to comment
Сподели в други сайтове

Кити, разбирам ти думите, но ти не си разбрала това, което съм искал да кажа. Аз съм роден в България, говоря и пиша Български (вкл. със запетаи, точки и т.н.).

 

Темата на разговор е различна от Българи с/у Османлии (а не Турци, защото Османия/Турция са две различни неща, то е като Аспарухова България и модерната, сегашна България през 2016), но си струва да спомена, че аз говоря едни факти, които ги виждам.

Сега, като е станало нещо преди толкова много години, нещо, което не сме видели с очите си нито аз, нито ти, защо все се говори за това робство? Ок, било е, давай напред и това е! Какво общо има сегашния 14-годишен келеш (без значение от националност) с борците за свобода/поробване (зависи от коя страна се гледа) от преди години, какво е общото? Аз ти говоря за сегашно време, това, което виждам и което е основен минус на Българите, и го казвам с толкова добро чувство, че не знам защо не си приемате отрицателните черти и не се стараете да ги промените. И ние си имаме отрицателните, разбира се, доколкото има "ние" и "вие" , все пак сме в една държава, на една земя. Защото е факт и съм видял всичкия сеирджийник на Българите - бият се, и вместо да ги разтърват приятелите им , да не се стигне до счупване на крайници или дори по-лоши последствия, всичко живо лапешко вади телефона и снима. При нас може да стане бой, но са всички, може да ни разтърват, но ни разтърват всички. Не да се наредят като на някаква арена острани и да гледат сеир, както са правили Римляните едно време. Извинявай, но това е сеирджийство, това е една много лоша черта, която трябва да се махне. Няма я подкрепата, разбраш ли, вие не се държите като народ, който е сплотен, който да се подкрепя. Виж Гърците - за минути направиха Атина на задник, блокираха граници и т.н. Тук една седмица не могат 2-3 хил. да се съберат на елементарен протест. Аз, Турчина, ходя на протест, а Българина си стои вкъщи и чака промяната да му дойде по пощата. Ми няма да стане, не и докато не се хванете така , както се хващаме ние, както се хващат Гърците и др. народи. Не искам да обиждам никой, не ми е за цел, казвам го с цялото си добро чувство и градивна критика. От хората съм, на които постовете могат да са като романи, но винаги ще имат доводи, принципи и смисъл, а не хвърлени 2 изречения. Казвам го градивно и за замисляне. Ако искаме промяна, иска се единство. Такова Българина е доказал във времето, че му липсва.

 

И не говоря за преди 100, 200, 500 или колкото си искаш там години, говоря за актуална, днешна България. Стига сме намесвали стари събития, те са се случили, свършило се е каквото се е свършило. Миналото няма да го променим, ако ще и 900 страници да дъвчем тая тема, безмислена е.

Нека гледаме какво ще направим днес, за да имаме утре.

 

А по случая с Мустафа, детето не е виновно за нищо, дори не знам защо го споменаваш. Като е Турче и какво, да не му помогнем, да го убием детето, така ли? То каква вина има какво е станало преди 100, 200 или друг период години, каква вина има, че майка му не го търси от един месец, пък дядо му онзи ден се сетил, сякаш е забравил кашкавал в хладилника. Пълно безхаберие.

Многократно по телевизиите се е помагала и на Мустафа, и на Иван, и на Димитър, и на Сали, и Мария и т.н. Това са деца, не ги дели! Не знам всъщност ти на колко си, но надали си на 3, 4 или 9 год. възраст. Дали е Иван или Христина няма значение, това е дете, човешки невинен живот.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Принципно не бих делила децата, но ми писна в медиите да се набляга на децата от мюсюлмански произход/чужд произход. Сякаш българските не са важни. :(

 

Като народ не сме единни точно затова - 500 години българина е свикнал сам да се оправя, всеки да е сам за себе си. Защото не са имали подкрепа, не е имало кой да ги защити, да им помогне. Всяко едно семейство само се е оправяло. Този егоизъм се е предал през поколенията, а примесен с турската култура, става още по - зле. Миналото си оказва влиянието. Егоизмът и страхът се предават през поколенията. За сто и не знам колко си години свобода, българите несъзнателно още се страхуват. За мен това е единственото обяснение за страха им да излязат и да протестират.

 

На 32 години съм. Стане ли дума за пари, заплати, пенсии, леки несправедливости - хората се вдигат, но опре ли до националната сигурност - се изпокриват като пилци. Не знам виждал ли си го, усещал ли си го, но българите още се страхуваме от Турция, тази страна, докато я има, е заплаха за нас, страх ни е от отмъщение заради Освобождението. Чел ли си Вазов, знаеш ли за Батак? Това е останало в народната памет. Страхът. Пет века - 500 години не е малко време, за да превърнеш един народ в робски и страхлив.

 

В една Испания испанските евреи се връщат чак 500 години след Томас де Торквемада и Инквизицията. 500 години! Прави си сметка колко са се страхували.

 

Ние знаем, че Турция не е преглътнала краха на империята си, нито загубата на нашите земи. За нас турците и Турция не са приятели, а врагове. Щом има турци, които и днес ни наричат "гяури", които казват, че ще отцепят Кърджалийско, че пак ще си върнат България...... Турци са казвали, че не се чувстват българи, Трети март не им е празник и Левски им е никакъв.

 

Знаеш ли ги тези неща?

Link to comment
Сподели в други сайтове

Чел съм, знам, завършил съм. Може да си спокоен, знам ги личностите и събитията от историята (поне повечето , няма как да ги знам всичките до един, не са един или двама). Говориш само в минало време, но е минало, разбери го, стига с това, че е имало робство, и като напишеш това ще промениш историята ли? Защо трябва да даваме на историята да ни затрива бъдещето като един сплотен народ? Станалото станало, не зависи от мен или теб, не зависи дори от сегашните управници, защото и те не са живяли в онова време. Зависи да живеем сега, тук, на момента, да променим нещата сега! С гледане назад нищо не става! Остави го вече това робство, инквизации, проходи и т.н. Много лоша черта е принципно да се гледа само назад , то е все едно да те разочерова една любов, и до края на живота си да откажеш да имаш друга, щото предната те разочеровала. Останала е назад, свършило, то не може да се промени. Гледаш напред новата да не свърши като предишната, а да се развие и разцъфти.

 

Какво са казвали, не знам, чувал съм, но не знам на всеки конкретната мисъл и защо и какво е казал. Не се чувстват българи, защото са турци, все едно италианец да се чувства германец. Аз също се чувствам турчин (какъвто съм), но това по никакъв начин не означава, че не ми пука за държавата, в която живея, на личната ми карта не пише Турция , а България. Аз също се дразня на нашите повечето, факт е, че при голям процент неграмотия просто ръсят лафове наляво-надясно.

А "гяур" не е обида , и не се казва точно така, но както и да е. Това е за обрязването - има и турци гяури (т.е. необрязани). Сюнетлии са обязаните (Сюнет-обрязан), гяур-необразян. Има доста турци гяури , не всички са обрязани, доста такива познавам. Въпрос на личен избор на родителите докато е малко детето.

 

А не ги знам какво искат да цепят, отцепят и т.н. аз и на тях им се дразня, и те на моменти се държат инфантилно и тъпо, ама и без покритие, защото са неграмотни. Не мисли, че върлям вина или отрицание само на българите, че нашите масово не могат две изречения да вържат правилно. Не на български, те турската азбука не им е ясна дори (а уж турски говорим). Неграмотия просто, и като им ръси някой отгоре и те си вярват.

 

При българите липсва сплотеност, при нас липсва грамотност. И от там простотията. Едните отказват да се сплотят, другите отказват да се научат да прочетат 3 букви в правилен ред. И резултата....

За празниците-всеки има правото да реши какво да празнува. Аз не си празнувам рождения ден, а ми се води празник. Като цяло не обичам празници и не ги празнувам, който и да е, без значение български, турски или германски. Не знам защо, не обичам празнуване, парадиране и темподобни. Характер и лични принципи.

 

А детето - ама да не би само за турски деца (и то какво значи турски, детето си е родено и гражданин на България), напротив, дори повечето кампании са за български деца. Има и за турски, но какво от това, изобщо какво значение има?

Отварям сайт за дарение dms - имената: Андон, Моника, Николай, Иван, Ивелина, Таня, Марияна. Да не изреждам всички, в същия ред ще ги намериш и ти на сайта. Български имена. И какво?

Има и турски. И какво?

 

Нека се подкрепяме, обичаме и уважаваме без значение кой какъв е, никой не са го питали какъв да е като се е раждал, но от нас зависи след това раждане какво ще напраивм, дали ще стоим и ще си правим общи преговори какво станало преди определен период от време, който е свършил, приключил и е безвръзвратно непроменлив, или ще гледаме напред сплотени, като народ, като държава.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Съгласна съм, ама се съгласи и ти, че ние сме си достатъчно толерантни. Имате право да учите, да работите, да се развивате, да си изповядвате религията......Не ви пречим с нищо. Но, като дойдат хора от Турция и почнат да ви обясняват как тези земи ( българските) били изконно турски и трябвало да си ги върнат, как ние българите сме били руски проект, българска държава е нямало, как не били длъжни турците да знаят и да говорят на български език, като почнат имами от Арабия да ви убеждават, че сме неверници и трябвало да бъдем избити, вие какво правите? Сигнализирате ли българските власти за такива приказки и планове? Не. Поне аз не съм чула турчин да е загрижен за нашата сигурност, да иде в медиите, в министерствата и да каже "Има заплаха за националната сигурност на България, чух еди - кои си да обсъждат това и онова, кроят такива и онакива планове.". Не, нищо такова не сме чули. Вие хубаво сте сплотени, но, ако ни мислите доброто, защо не помагате за защита на сигурността и спокойствието ни? Защо не се борите срещу неграмотността и сектите? Срещу тероризма?

 

Радват ме такива хора като теб, с такова мислене, но са единици, малцинство. Масата турци ни мрази. Аз дори не знам мога ли да ти имам доверие, след като се разбра, че за вас турците лъжата е позволена, лицемерието е позволено.

 

Ние гледаме напред, но тази история с нелегалните имигранти, исляма, забулването на жените и претенциите на мюсюлманите, ми идват в повече. На всички ни идват в повече. Българите не искаме ислям, за нас това не е мирна религия. Всички тези имигранти - все мюсюлмани, все млади и здрави мъже, агресивни, зли, с претенции, минават граници без лични карти, лъжат за самоличността, възрастта и държавата си, отказват да учат езици, да работят, обиждат и изнасилват бели европейки - всичко това събужда страховете ни. На запад християните са толкова толерантни, че сами си наложиха вечерен час, жените не излизат никъде, никой не смее да направи или каже нещо срещу имигрнтите, за да не го помислят за нацист. Красивият Париж стана на сметище и никой копче не казва! :( Ние сме достатъчно толерантни и достатъчно гледаме напред, не мислиш ли? Вие не искате да се образовате, да се учите, да се развивате. Отказвате да приемете равноправието между мъжете и жените, правото на жената да работи, учи, шофира, да се облича както желае.

 

Ние искаме да гледаме напред и да не се сравняваме с другите държави. Но "великите" САЩ, Великобритания, Турция, Израел, ни поучават, размахват ни пръст, а предпоследната си връща старите имперски амбиции за възраждането на Османската империя. Има голяма армия, огромна, направо, агресивно и фанатизирано население. Ние нямаме нищо и при евентуална война, ще стане по - страшно и от Батак. А "западните" ни подиграват колко сме бедни и изостанали и непрекъснато ни сриват самочувствието.

 

Би било хубаво да сме единни, Али. Но вашата религия не приема останалите религии. Турция не спира да ни се меси във вътрешните работи. При една война, ти ще отидеш турски войник (турците не прощават предателства и знам как гледат на такива, които не защитават всичко турско). Аз пък съм българка. Селото, в което аз съм израснала, два пъти се е местило заради турците. Старата църква в града ми е на два века само, манастирът до нашия град е възстановен чак през 19 век. Утехата тук е, че нямаме джамия, разрушена е след Освобождението. Но не искам да слагам забрадка, да живея в страх, не искам джамии наоколо и строги погледи, защото лятото нося къси панталонки и къса блузка с голо рамо. Живея в 21 век. Тези дрехи не ме правят неморална. Европейките лятото се разсъбличаме, за да не припаднем в адсските жеги. Ценя си свободата и правото да гласувам. Би било хубаво да има такива романтични връзки като тази на Вазов и Зихра, но такива любови са невъзможни.

 

Имам последния албум на Рейхан, харесвам някои от песните и, готини са, модерни са. Не е хубаво да го кажа, но се радвам, че не доживя да види в какво се превръща Турция, тя мечтаеше да отиде и да работи там. Истината е, че в онова затворено общество нямаше да бъде добре приета. Ако всички мюсюлмани бяха като нея - да се обличат светски, да водят съвременен живот и да не са фанатици, българите сега нямаше да заораваме в темата за робството. Но вие не искате да учите езика ни, да живеете светски, да работите, не приемате равноправието между мъжа и жената, не се чувствате българи. Добре, не е нужно да чествате Трети март, рождения си ден, но поне живейте светски, учете се, развивайте се! Дори да не харесвате Ботев и Левски, поне ни поздравявайте за националните празници! Говорете на нашия език! Нашата Конституция ви дава право на образование, на достъп до култура и наука, право да работите, да гласувате и да сте пълноценни граждани. Вие сами се делите, изолирате по махали. Защо? Ако не беше войнствена религията ви, нямаше да ви гледаме с лошо.

 

Да, децата не трябва да се делят. Но докато българите работят, гледат си децата и се стараят да са с тях, вие постъпвате различно от нас. За нас не е правилно и редно майка да изостави детето си в болница. Не е редно нашествениците да искат от нас да сваляме кръстовете от църквите си, да се променяме според техните правила.

 

 

Имах съученик мюсюлманин, мой връстник. Не сме имали проблеми с него, ходеше си вкъщи за мюсюлманските празници, но и е стъпвал в православна църква с нас. Ходеше светски облечен, интересуваше се от футбол и беше в училищния отбор по футбол. Веднъж си донесе албума със снимки и всички изпоприпадахме от смях и го бъзикахме за бебешките му снимки с рокличка. :roll1: Така да беше в цяла България......но не е. Ако не си налагаме едни на други културите и живеем светски и съвременно, ще се разбираме по - добре. Но от вас зависи. Каквото е зависело от нас, сме го направили.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Турски войник? Чакай, що? Че аз в живота си не съм ходил в Турция, дори когато съм завършвал 12 клас е имало ходене, знаете там, пък аз дори не пожелах да отида (не е като да не съм видял море цял живот, че да изръся 500 лв. за 4 дена да видя 2 палми, малко тъпо ми се вижда, личен избор). Никой няма да ходи никакъв войник.

 

 

Но, като дойдат хора от Турция и почнат да ви обясняват как тези земи...

 

Различавай нас от тях. Ние сме родени и живеем тук цял живот, повечето не са ходили в Турция, а ходилите там главно ходят да зареждат дрехи за пазар от едно градче близо до границата (забравих му името). Това, че са дошли от там да обясняват нещо тук, не може да е моя или на някой друг отговорност. Утре ако дойдат от Индонезия, пак ли сме виновни? Турция и е външна за нас страна , тъй като не е и в ЕС. Не мога да знам защо са идвали и какво са приказвали, не съм го чувал това, което казваш, но те са там, а ние сме тук. Има разлика.

 

Сигнализирате ли българските власти за такива приказки и планове? Не. Поне аз не съм чула турчин да е загрижен за нашата сигурност, да иде в медиите, в министерствата

Половината са неграмотни, кой ще ти ходи в министерство или в медиите, едно 70% въобще не са наясно с думата "медия" и "министерство", какво остава да отиде и да съобщи. И как ще го съобщи, ще го напише ли? :D

А другата част , които са грамотни и ходят на работа, не живеят на помощи и не правят деца за пари няма как да са ги чували тези неща и да са наясно, ето и аз чувам. Щото времето ни не е запълнено със слушане на глупости, а с работене и грижа за семейството, примерно. Аз наистина не ги бях чувал тези неща, това руския проект е жива простотия. Какъв проект, по Оцкова мелодия ли? :D И те като македонците здраво си съчиняват. Не ги подкрепям, повярвай ми. Хем искат ЕС, хем се чудят в коя война да се намесят, две взаимно изключващи се неща.

 

Ние гледаме напред, но тази история с нелегалните имигранти, исляма, забулването на жените и претенциите на мюсюлманите, ми идват в повече. На всички ни идват в повече. Българите не искаме ислям, за нас това не е мирна религия. Всички тези имигранти - все мюсюлмани, все млади и здрави мъже, агресивни, зли, с претенции, минават граници без лични карти, лъжат за самоличността, възрастта и държавата си, отказват да учат езици, да работят, обиждат и изнасилват бели европейки - всичко това събужда страховете ни.

 

Тук ще удебеля шрифта и ще направя едно генерално разясняване по този въпрос, като се надявам да не се чете през ред а да се чете и мисли.

Първо, нелегалните имигранти, сами по себе си, са имигранти, те са от външна държава, не са расли тук, не са запознати с тази (или друга, външна от тях) държава. Какво сме виновни , че ги пращат тук (и не само)? Сирия също е външна за ЕС, и аз не разбирам защо ги пръснаха из цял ЕС. Че са мюсюлмани, да, така, е но религията не е пряко свързана с бита, те в тяхната си държава нямат нашия бит, както и ние нямаме техния. Не е свързано с това, че мюсюлмани, те ако са възпитани да са нахални, да бият и изнасилват, това не е свързано с религия. Че колко българи има които бият и изнасилват, те мюсюлмани ли са? Разграничавайте всяко едно нещо и не слагайте нищо под общ знаменател, когато това не е факт.

Държа да уточня, че мюсюлманите при нас и тези там са коренно различни, те са фалшиви мюсюлмани и искам да това да се разясни наистина, много грешни впечатления трупате. Те, в тези държави (И.Д. - Ислиямска Държава) им дават Куран , който в никакъв случай не е истнски, в него пише, че в името на Аллах трябва да убиваш, изнасилваш и т.н. В истинския Куран пише това, което пише и при другите религии - обич и почит към семейство, да не се убива да не се краде и т .н. На тях им се дават фалшиви , обучават ги на нещо фалшиво, те нямат интернет, те нямат външни места, от които да разберат истината и смятат, че са наистина мюсюлмани. Повярвай ми, не са такива, и всеки малко грамотен мюсюлманин ще ти каже , че те нямат нищо общо с нас. Те са измислена религия , дори не е религия, а е тенденциозно измислен начин за пормиване на неграмотните им мозъци и да бъдат подтиквани към война. Нещо, което не е наша вина, понеже нито сме в Сирия, нито сме виновни за липсата им на развитие (интернет, ТВ и т.н.). То е все едно да хвана 20 неграмотни християни и да им фалшива Библия, в която да напиша, че в името на Христос трябва да убиват. И те почват. Е, християни ли са? Не, нали? При нас се следва истинския, мирен и нормален Куран, там където пише за мир, за почит, любов и т.н. и няма нищо общо с фалшивите неща, разпространявани да промиват неграмотни мозъци, още по-малко в друга държава, при това външна за ЕС. Не ни слагайте на едно с тях, мюсюлманството е като всяка една друга религия, която държи на ценности, морал , възпитание, семейство , почит и т.н.

 

Но "великите" САЩ, Великобритания, Турция, Израел, ни поучават, размахват ни пръст

 

И тук нашата вина е....?

Това са външни държави, отново, с изкл. на Великобритания, ама и тях ги пиша вече външни, щом имат желание да са извън ЕС. Ние какво сме виновни за размахванията на чужди пръсти, още по-малко външни за нас?

 

Но вашата религия не приема останалите религии.

Нашата истинска религия приема всички религии и е религия толкова, колкото са и другите. Това горното съм го написал максимално подорбно, не бъркай изращенията и преписпиките с цел наклоняване на нечии действие чрез фалшиви копия на Курана като чиста религия, защо не е, те не са мюсюмани.

Отново повтарям - не бъркайте нашето с "тяхното", което дори реално не е религия, а начин на убиване, промиване на мозъци и възползване от нечия неграмотия и липса на информираност.

 

Утехата тук е, че нямаме джамия, разрушена е след Освобождението. Но не искам да слагам забрадка, да живея в страх, не искам джамии наоколо и строги погледи, защото лятото нося къси панталонки

И да имате Джамия, и какво? Нормалният, истински мюслманин си отива на Джамия, моли се, излиза. Това което прави и българина в Църква. Нито излиза от там с гранати, пистолети и каратечници, нито нищо. Дали има Джамия или няма , не виждам разлика. Това, че , пак казвам, външни (предимно създадени от САЩ) "хора" тровят неграмотни мозъци, това няма общо с Джамия. Ама грам , нищо общо.

 

А това за късите панталонки - ми повярвай ми, доста от нашите жени носят такива, и въобще никой не им казва нищо. Това е абсолютно личен избор и никой не ти казва дали да носиш и какво да носиш. Ако някой ти е казал, че на нашите им е забранено да носят потник, къси гащи и т.н. е излъгал. Това, че има момичета, които отказват да ходят по-разсъблечени, е техен личен избор. Никой няма да ти хвърли лош поглед.

 

Но вие не искате да учите езика ни, да живеете светски, да работите, не приемате равноправието между мъжа и жената, не се чувствате българи. Добре, не е нужно да чествате Трети март, рождения си ден, но поне живейте светски, учете се, развивайте се! Дори да не харесвате Ботев и Левски, поне ни поздравявайте за националните празници! Говорете на нашия език!

Кой на какъв език говори зависи от личните му виждания и желания - що не кажете на германеца "говори български" ? Аз с българи говоря на български, с турци - на турски. Всеки избира на какъв език да говори, това въобще не мисля, че е някакъв проблем. В крайна сметка всеки си знае какво ще говори - защо да не говорим на турски, като говорим помежду си? Примерно. Ако говорят двама англичани що не им се прави забележка за английския, или то щото е английски се толерира, или германски примерно, или китайски ако щеш. Тук хич не съм съгласен. С турите говоря турски, с българите-български.

Поздравил съм всеки един за Националните празници, аз също съм част от този празник, както и всички ние, надали ако не беше свършила войната (или беше свършила негативно за нас), щяхме да сме тук и сега, да си влизаме из Рамания и да се чудим кога Яница ще се накани да си пусне новата песен.

Това, че има такива, които не уважават празниците, и цял живот живеят тук, но не признават държавата, повярвай ми, то тези въобще не са и наясно кои са Левски Ботев, те турската история не я знаят дори! Неграмотноста е факт и хич не я отричам, то е смешно да я отричам. Че нашите повечето не знаят не български, не османски владетели, въобще 2 думи за историята и на двете не могат да кажат. Не се засягай от такива, хора, повечето са достатъчно неграмотни за да не могат да разберат, че ако сега продължаваше това, което е било, или беше свършило негативно за нас нямаше да играят кючек и да правят по 10 деца, разчитайки на държавата да ги гледа. Те до там мисленето им не стига, неграмотията и липсата на информираност при нашите я критикувам и аз самия. За жалост, 70% са точно такива. И аз не подкрепям това, повярвай ми.

 

Но докато българите работят, гледат си децата и се стараят да са с тях, вие постъпвате различно от нас. За нас не е правилно и редно майка да изостави детето си в болница.

А, тук вече е тъпо, чакай, колко българи също си оставят децата? При българите не са харесвам едно конкретно нещо, и това е "винаги в чуждата паница". Значи, ако 10 българки си оставят децата, никой дума. Ако циганка/туркиня си остави детето - "еее глей мангалката, остави детето, виж ги циганите". В домовете е пълно с български деца, въобще не са само цигански или турци. Това го правят и много българи - пускай "Съдебен Спор" и гледай какви български "майки" има.

Кой постъпва различно и от кого, всеки постъпва еднакво. Има турци и цигани, дето си гледат децата, има и такива, дето ги оставят. И българи има такива. И германци, италианци , т.н. В случая на една к*рва и се е дочесало йонито и е избягала в друго село да се "жени" (е*е), нетърсейки детето си, което е и онкоболно. Мислиш, че одобрявам да си оставиш детето за един х*й ли? Ама и българите го правят това, и турци, и италинци, и французи, и кой ли не...

То света се изврати вече като цяло.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Съгласна съм за всичко с теб, но няколко неща преобърнаха мнението на масата българи за вашата религия и намеренията ви:

 

- излезе информация, че, според Корана лъжите и лицемерието са разрешени по отношение на неверниците и сега много хора се питат дали не проявявате лицемерие към нас, дали приказките ви за мир и любов не са прах в очите

 

- от вашето мюфтийство не правят нищо по въпроса с фалшивия ислям, няма кампания сред българските мюсюлмани - пазете се от тях, не общувайте с такива, докладвайте на властите за такива хора. Нищо! Дори разграничение няма

 

- много скандали и чести мени има във вашето мюфтийство, няма единение, има разни интриги

 

- в джамиите влизат само мъже, но не и жени

 

- мюфтийството отказва да се съобразява с правилата за шум, много хора се оплакват от шумните ви ходжи и тяхното вълче виене

 

- мюфтийството ви започна дела и изкупува имоти, където някога са били джамиите. И при нас опитаха да вземат една сграда, но не им мина номера, целият град настръхна срещу тях

 

- мюфтийството ви е тясно свързано с Турция и е пряк проводник на турските интереси

 

- идва ни в повече облъчването с турски сериали

 

- не ни харесват магазините с надписи на арабски и турски, налагането на турската кухня, като дюнерите например (не съм яла и не смятам да ям такова нещо)

 

- турските политически партии на етническа основа дразнят много

 

- идват ми лично на мен в повече песните с арабски/турски мотиви на изпълнителите от "Пайнер"

 

 

Не за всичко сте виновни вие, но само дадох примери защо ни е трудно да ви вярваме.

 

Иначе пък винаги съм се чудила защо Рейхан никога не е пяла на български.1000%20(23).gif

Link to comment
Сподели в други сайтове

Повечето неща, които изброи, както и сама си се досетила не зависят от нас и няма как аз или някой друг да даде отговор.

 

Проводници на Турция няма по простата причина, че половината ми познати не могат и да четат, какво остави проводници на някой да стават... те ако им дадеш карта няма и да посочат Турция къде се намира, камоли проводник да и станат. Абсурд, не знам откъде е тази информация. Ако е свързано с мераците на някоя политическа партия, то там няма какво да кажа - не съм политик и на този въпрос трябва да отговорят партиите, които са свързани с това. Аз не знам, не съм в партия.

 

Защо Рейхан не е пяла на български ли? Ми, нали Гергана, Мария, Преслава и т.н. пеят на български, защо да няма и някой друг, който пее на друго, всички ли да пеят на български? Възползва се от езика, какво лошо? Защо англичаните пеят на английски, докато са в Германия, примерно, а не на Германски, или защо румънците направиха толкова песни на испански? За да е различно. Какво лошо има, това е език, като всеки един. Рут що има песен на английски? Няма лошо, харесало и, изпяла я е (друг въпрос е, че никой не слуша Рут).

 

Скандалите и интригите не ги знам кои са, за да говоря за тях, посочи за кои конкретно става въпрос, така не става ясно. Ако говориш за политически интриги - не знам. Не съм политик, както казах, далеч от мен е това. Ако говориш за интриги м/у хората, интриги има навсякъде.

 

За Ходжата ще кажа, че това "виене" е 2 мин. и не виждам какъв е проблема, все пак. Като бие някоя камбанана от Църква ние протестираме ли? Що за тъпотия...

 

За турските сериали питай конкретните телевизии защо ги излъчват, нали не вярваш, че аз примерно съм се бръкнал с хиляди левове да купя правата на някой сериал и да го излъчвам по БТВ, примерно? Питай тях, защо си правят така програмата. Като излъчваха латино сапунки що не протестирахте? Същата работа са, някоя си Дона Маркез и не знам си кой Дон Хуан Гарсия и т.н. реват :D :D Само имената в разлика, същите глупости. Сериали като сериали - изневери, любов, извънбрачни деца, к'во може да има в един сериал... :D А и ги излъчват на разбираем български език, така, че...

 

За песните и Пайнер... питай Димитров. Той ги продуцира, не питай мен. Не съм във фирмата , не знам. Но не виждам какво е лошото, че има такива мотиви, в цял свят използват такива, особено арабски. Особено в хаус музиката. По-скоро се ползват ромски, в Оцковите песни най-вече. Но не знам защо е така, питай него или изпълнителя на песента, защо е сложен такъв вокал. Всеки си отговаря за продукцията, ние какво сме виновни...

 

За магазините пак не виждам проблем - защо не протестирате против китайската кухня, и тя е чужда? Китайски магазини бол, италиански рестуранти бол, против тях що не протестирате, че на всеки ъгъл китайски рестурант. Не пазарувай от тези магазини, но не виждам проблем. Надписи има на всякакви езици, защо не протестирате против надписите на немски примерно? И такива има. Или от Карфур/Джъмбо, надписи на гръцки. Какво пречи надписа, ти надписа ли ще ядеш?

 

Повечето ти доводи от последния пост са странни, а си разсъждаващо момиче (поне такива впечатления оставаш в мен). Натрупала си лоши впечатления , от които трябва да се отърсиш, най-вече защото за повечето неща нямаме връзка ни е стях. Нито имаме връзка с БТВ и сериалите им, нито с Пайнер и вокалите им, нито с решенията на дадена партия, няма как вината да е в нас. Питай на конкретните места, щом те вълнува, но няма как ние да отговорим, или в случая аз. Повярвай ми, 70% са абсолютно неграмотни и отказващи да мислят , камоли да са проводници на каквото и да било или да участват в някакви планове. Те и "план" не знаят какво е, нито как се пише. Тези неща са породени от всяването на разделение от партиите, за да има напрежение в народа, а реално тези в партиите са с образование, грамотни и т.н. Тоест пак не сме виновни ние. Просто понеже ние сме турци, и те, и понеже ходят в Турция и правят някакви митинги, и хората като теб преди да им обясня аз (или друг) остават с впечатленето, че "ние" сме намислили преврат или нещо подобно. Повярвай ми, няма такова нещо, 70% дори не могат да напишат тая дума, камоли да и разберат значението. Питай главите на партиите, защо като ходят на митинги и говорят против и едните и другите. Питай Волен защо уж е против този и онзи, а раздава кебабчета из махлите, много честния и нелицемерен българин...(въпреки,че Сидеров не е фактор, дори не знам дали партията му изобщо съществува още, тя беше пред разпад миналaта година).

 

А за жените и мъжете, и равноправието - колкото семейства, толкова и разбирания. Не мога да дам отговор конкретно, защото при всеки е различно. Има семейства, в които жената не излиза от къщата, има и такива, които живеят светски , и жената си излиза нормално, работи и т.н. Но общознаменателен отговор няма как да дам, зависи до разбирания. Аз познавам и българи със такива разбирания, по-стари и затворени. В Моето семейство не е така, всеки е свободен и го няма това, но го има в някои други. Не мога да отговоря, питай тези, които са така, защо са така. Не е до религия. В Курана не пише "жената е безправна", напротив. Вече какви са разбирателствата в семейството е различно и е въпрос на определено семейство.

Това пък за лицемерието не знам къде го чете, но не е вярно, предполагам някоя медия си прави реклама. Не е така, в Курана отново повтарям пише същите добри, полжоителни неща, каквито и във всяка друга вяра - любов, честност, подкрепа, семейство, уважение и т.н. Не вярвай на всяка медийна глупост, която излезе, аз отдавна не гледам ТВ и не чета вестници по тая причина, че или обслужват интересите на собственика на някоя партия , или взимат пари , за да пишат платени статии с невярна информация с цел печалба , рейтинг и ако е сайт - повече показвания, съотстветно повече кликове по реклами и повече приходи. Не се хващай на всяка медийна глупост и не приемай за чиста моменета всяко написано или излъчено нещо. Те за рейтинг и половите си органи в ефир ще покажат вече.

 

Не смятам да продължавам темата, мисля, че се изчерпах , написах, каквото трябва и разясних каквото трябва. Поздрави :)

Link to comment
Сподели в други сайтове

Последно, да ти изясня - пише се Коран, не Куран. Иначе не протестираме срещу китайската кухня, защото китайската култура не е толкова агресивна, нито латиноамериканската. Последната даже е християнска, нищо, че е католическа. Ние се чувстваме по - близки с християнските култури, и мирни и тихи като китайската и японската култура. Арабската и турската за нас са зли и агресивни, изостанали в миналото.

 

А как ще коментираш факта, че турските изселници масово идват да гласуват у нас на избори, че турци и цигани си продават гладовете срещу кебапчета и пари, както и че отказват изобщо да говорят на български и искат турския да стане официален език в страната? Че кампаниите на ДПС се водят само на турски в българска държава?

 

Иначе аз не си падам изобщо по чужбинските имена на магазини и списания. Но арабските и турските ми идват твърде агресивни. Китайските магазини и стоки не са чак толкова агресивни.

 

 

Интересно ми е защо сред арабите и турците има само търговци, собственици на заведения, крадци, измамници, мюсюлмански духовници, но няма желаещи да са учени, лекари, инженери, строителни работници, чистачи........ Как пък все се гнусят и цупят на тежката физическа работа?1000%20(23).gif Ние не сме си построили държавата, чакайки на чуждите наемни работници.

Link to comment
Сподели в други сайтове

Мила Кити, може и да четеш много, но очевидно не вникваш в написаното. Вадиш си крайни изводи, които нямат нищо общо с реалността. Имаш някаква тотално изкривена представа за хората и живота и чупиш всичко през тази призма. Съветвам те да бъдеш малко по-отворена към света и да се научиш да различаваш нюансите - цветовете не са само черен и бял.

Бих искала да те запитам какво точно означава "агресивно име на магазин и списание"? И да ми отговориш дали имената Малкълм Екс и Мохамед Али ти говорят нещо? А Ахмед Зевайл?

Link to comment
Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...